به گزارش خبرگزاری کردپرس، یکی دو سالی است که تابستان های بدون ریزگرد و آلودگی را در استان ایلام سپری می کنیم چیزی که قبلا همه چهارفصل مردم با آن درگیر بودند. برای مهار ریزگردها همایش های زیادی برگزار شد و اساتید زیادی راه حل ارائه دادند که در نهایت به دو پروژه بزرگ منجر شد یکی مالچ پاشی و دیگری کاشت درخت در کانونهای ریزگرد.
سال ها می گذرد و مخرب بودن مالچ پاشی برای محیط زیست و اثر کم آن در مهار ریزگردها ثابت شده است اما کاشت درخت در کانون های ریزگرد در مهران و دهلران و حتی در داخل خاک عراق و مسیر اربعین، امروز جواب داده و باعث کاهش ریزگردها شده است و علاوه بر تغییر اکوسیستم، چرخه زراعت چوب در استان را قوی کرده تا جایی که این کار امروز برای مردم استان درآمدزایی نیز دارد. این رشد تا جایی است که بنا به اعلام مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام یک چهارم زراعت چوب سراسر کشور معادل 20 هزار هکتار از ابتدای سال جاری تاکنون در استان ایلام انجام شده است.
رضا احمدی به ایرنا گفته: شهرستان های دره شهر و دهلران از مستعدترین مناطق برای اجرای پروژه زراعت چوب در استان هستند و هم اکنون این پروژه در حوزه دره شهر در حاشیه رودخانه سیمره حد فاصل روستای عباس آباد تا پلاک سیاه گلال امام زاده احمد در پاعلم در حال اجراست.
به گفته احمدی، این پروژه در شهرستان گرمسیری دهلران نیز با کشت گونه مقاوم اکالیپتوس جریان دارد و پیش بینی می شود ۳۰۰ هزار هزار نهال این گونه بویژه در دشت عباس کشت شود.
نظر شما