خرس های  تکاب با تیر خیانت خاطیان تلف شدند

سرویس آذربایجان غربی- بعد از تلف شدن دو قلاده خرس حمایت شده در منطقه حفاظت شده و شکار ممنوع روستای گوله گوله تکاب شهروندان تکابی و فعالان زیست محیطی نسبت به فاجعه پیش آمده انتقاد کرده و خواستار برخورد با خاطیان امر شدند.

به گزارش کردپرس، در مطلب رسیده به کردپرس از سوی شهروندان و فعالان زیست محیطی تکاب آمده است؛ متاسفانه معدن محدوده روستای گوله گوله تکاب در دامنه کوه صاندوق سندران با اخذ به اصطلاح مجوز کاملا مسئله دار در حقیقت غیر مجاز! یک هکتاری که نه، 23یا80 هکتاری هم نه، بلکه یک محوطه 3کیلومتردر 3کیلومتر یعنی 9کیلومتر مربع معادل 900 هکتار از سینه کوه صاندوق سندران(هم‌تراز کوه بلقیس) را با بهترین پوشش‌های گیاهی و کمیاب ترین گیاهان داروئی وبوته های گرانسنگ گَوَن، انواع بادام کوهی، تمشک، ماهور(گادما)، دافنه(مندار آغاجی)، اَشک(دکانی چالی)و صدها بوته ارزشمند دیگر و منطقه حفاظت شده شکار ممنوع محیط زیست ا استان زنچان و وصل به محل طلاقی سه استان (آذربایجان شرقی و غربی و استان زنجان) که امن ترین و نابترین وب هترین زیستگاه جانوران و پستانداران کمیاب و حتی در حال انقراض منطقه مانند انواع خرسهای قهوه ای، سیاه، کَل، بَز، تَشی، قوچ و میش، روباه، سمور، گرگ، گراز وغیره که در آن مناطق زاد و ولد می کنند وبهترین چشمه ها کیفی وکمی مانند گُور گُورها رادر معرض خطر و نابودی مطلق قرار داده است.

در حالیکه در صورت مدیریت مدبرانه این منطقه می‌توانست با جذب هزاران توریست طبیعت گرد داخلی وخارجی، باحفظ این پتانسیلهای بسیاربی بدیل واستثنائی خدادادی، صدها برابر درآمد معدن سنگ آهن و آسیاب سنگ خردکنی(که در مناطق شهرستان تکاب محروم ومظلوم در حال چپاول، اسمش را می‌گذارند، کارخانه سنگ آهن؟!) ایجاد اشتغال وکار آفرینی ودرآمد مفید و بدون تخریب کسب کند.

ای کاش مسئولین محترم افتتاح کننده این قبیل به اصطلاح کارخانه ها!؟ درفصل بهار باقدم رنجه خویش به این مناطق بسیار بکر و طبیعی متوجه بشوند که این منطقه کوهستانی، به خاطر ارتفاع قریب 3000 متری وسرمنشاء آب شرب بخش تخت سلیمان، آب کشاورزی چندین روستا و دریاچه ارومیه، با دشت کویر و کویرلوت و استان های خشک و کویری مانند سمنان، خیلی فرق دارد وهزاران افسوس که به این اکتشاف و افتتاح خویش، افتخار می کنند!!؟؟ و باید فکر نان کنند، چون خربزه آب است.

در همین راستا دادرسانه تکاب؛ نیز نوشته است؛ به گزارش شاهدان محلی در دو هفته گذشته دو قلاده خرس در محدوده معدن گوله گوله تکاب که بخشی از آن درون منطقه حفاظت شده زیستی واقع شده و همچنین در حوالی روستای قینرجه است، با اسلحه افراد متخلف تلف شده اند.

علاوه بر مطالبه رسیدگی از طریق نهاد های ذیربط و مسئول خصوصا دادستانی محترم در خصوص شناسایی افراد خاطی و در جهت جلوگیری از تکرار اینگونه رفتار های غیر قانونی و تعدی به حقوق محیط زیست و حیوانات تعیین معرفی محدوده و معرفی منطقه حفاظت شده در مابین چیچکلو تا قینرجه را درخواست می نماید.

بنا بر آیه قرآن کریم در سوره «انعام»؛ وَ ما مِنْ دَابَّة فِى الاَْرْضِ وَ لا طائِر یَطِیرُ بِجَناحَیْهِ إِلاّ أُمَمٌ أَمْثالُکُمْ ما فَرَّطْنا فِى الْکِتابِ مِنْ شَیْء ثُمَّ إِلى رَبِّهِمْ یُحْشَرُون/ هیچ جنبنده اى در زمین نیست و هیچ پرنده اى که با دو بال خود پرواز مى کند، مگر این که امت هایى مانند شما هستند. ما هیچ چیز را در این کتاب، فرو گذار نکردیم؛ سپس همگى به سوى پرودگارشان محشور مى شوند.

همچنین ماده 679 حقوق حیوانات - هر كس به عمد و بدون ضرورت حيوان حلال گوشت متعلق به ديگري يا حيواناتي كه شكار آنها توسط دولت ممنوع اعلام شده است را بكشد يا مسموم يا تلف يا ناقص كند به حبس از 91 روز تا 6 ماه يا جزاي نقدي از يك ميليون و پانصد هزار ريال تا سه ميليون ريال محكوم خواهد شد .

از دیدگاه قرآن و احادیث، همه اجزای هستی از شأن و جایگاه خاصی برخوردار بوده و خلقت هیچ موجودی عبث و بیهوده نیست. حیوانات را به عنوان نشانه‌های حق و مایه عبرت انسان می‌داند و از انسان‌ها می‌خواهد که در حیوانات مختلف مانند چهارپایان، پرندگان، مورچگان و زنبور عسل تدبر کنند .

لذا ضروری است اداره کل محیط زیست استان نسبت به وظایف ذاتی خود عمل نموده و از خالی شدن ذخیره های لازم و ضروری اکوسیستم یعنی حیوانات ضمن حمایت و حفاظت بیش از پیش جلوگیری نماید/.

در کردپرس بیشتر بخوانید؛

تلف شدن مشکوک دو قلاده خرس در ارتفاعات تکاب!

«انگوران» در چنگال معادن/ مسئولان آذربایجان غربی به قانون تکمین نمی کنند!

نامه کشاورزان روستای «گوله گوله» تکاب در خصوص فعالیت مغایر با ضوابط شرکت معدنی سنگ آهن

کد خبر 32997

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha