به گزارش کردپرس متن این جوابیه که توسط دکتر پرویز اردلان معاون اجرایی مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به خبرگزاری کردپرس ارسال شده به شرح زیر است:
1 - در نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران مراکز جامع خدمات سلامت روستایی، شهری و شهری روستایی بعنوان سطح اول خدمات بهداشتی – درمانی تعریف شده است، و پزشک عمومی، ماما،داروخانه، ازمایشگاه سطح یک، مراقبین سلامت و بهورزان ارائه خدمات میکنند. مزید استحضار این سطح بندی خدمات در تمام دنیا رایج است.
2 – این چینش و نحوه خدمات در دورترین روستای کشور، مناطق شهری، مرکز استانها و حتی پایتخت کشور یکسان می باشد.
3 – چنانچه به تشخیص پزشک و یا ماما فردی به خدمات تخصصی تر نیازمند باشد، به سطوح 2و3 خدمات (پزشک متخصص و فوق تخصص ) که در مرکز شهرستان و استان مستقر هستند ارجاع می شوند.
4 – در هیچ نقطه روستایی و شهری کشور پزشک متخصص در سطح اول خدمات حضور ندارد، و انتظار بخشدار محترم خارج از ضوابط، قوانین و مقررات حاکم بر نظام سلامت کشور می باشد.
5 – کوهستانی و صعب العبور بودن ویژگی جغرافیایی کشور بوده و مختص باینگان نمی باشد. (غیر از فلات مرکزی و بعضی استانها)
6 – جانمایی مرکز باینگان مربوط به سنوات خیلی گذشته می باشد، و چنانچه در برنامه نوسازی وزارت بهداشت قرار گیرد و بخشداری زمین مناسب در اختیار دانشگاه قرار دهد این نقیصه مرتفع خواهد شد.
7 – مزید استحضار بخاطر رفاه حال جمعیت تحت پوشش، تعداد نیروهای که در مرکز باینگان مشغول خدمت رسانی هستند بیش از چارت تشکیلاتی مصوب مرکز می باشند. همچنین بار مراجعه بیمار روزانه مرکز بطور متوسط 15 نفر است.
8 – مخلص کلام : تمامی خدمات پزشکی، مامایی، دارویی، ازمایشگاهی، پرستاری و مراقبتهای اولیه بهداشتی، براساس ضوابط و استانداردهای تعریف شده در تفاهم نامه فی مابین وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت کشور ارائه می شود و هیچ تفاوتی در شهر و روستا ندارد.
نظر شما