احتمال تعویق حمله ترکیه به کردهای سوریه تا پایان جنگ اکراین

سرویس جهان- دکتر فابریس بالانشه، استاد دانشگاه لیون ۲ در فرانسه به کردپرس گفت علیرغم تهدید ترکیه نسبت به انجام عملیات جدید علیه سوریه، این عملیات احتمالا تا پایان جنگ در اکراین و برگزاری انتخابات ۲۰۲۳ ترکیه انجام‌ نمی‌شود.

به گزارش کردپرس، ترکیه تهدید کرده است مانند سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ عملیات نظامی دیگری علیه نیروهای کرد سوریه، در جهت دور کردن آنها از مرزهای ترکیه و توسعه منطقه امن در شمال سوریه انجام خواهد داد. هر چند برخی مقامات کرد و آمریکایی نسبت به جدی بودن این تهدیدها هشدار داده‌اند اما فابریس بالانشه، استاد دانشگاه لیون فرانسه و کارشناس مسائل سوریه، در مصاحبه با کردپرس انجام این عملیات تا پایان جنگ در اکراین و برگزاری انتخابات در ترکیه بعید دانست. او به چند سوال کردپرس در مورد معاف شدن کردهای سوریه از تحریم‌های آمریکا و آینده کردهای سوریه نیز پاسخ داد.

تاثیر لغو تحریم های آمریکا بر کردهای سوریه

دکتر بالانشه درباره معاف شدن کردهای سوریه از تحریم آمریکا علیه دولت سوریه بهدکردپرس گفت: از زمان اعمال تحریم های موسوم به سزار آمریکا بر دمشق، مسئله مستثنی کردن و معاف نمودن کردها از این تحریمها مطرح بوده است. هیئت اداره خودگردان کردی در شمال و شمال شرق سوریه در وانشگتن برای معاف کردن کردها از این تحریمها لابی کرد و این لابی گری نتیجه داد. شمال شرق سوریه طرفدار غرب است و این که کردها نیز مانند دولت مرکزی سوریه تحریم شوند اقدامی غیرعادی بود. کردها مسئول اقدامات مورد انتقاد دمشق از سوی غرب نیستند. بنابراین، نمی توان گفت که لغو این تحریمها کار شاقی بوده بلکه می توان گفت تصحیح یک اشتباه حقوقی بوده است.

شایعه خروج روسیه از سوریه

استاد دانشگاه ليون ۲ فرانسه درباره انتشار گزارشهایی در مورد خروج نیروهای روسیه از سوریه نیز گفت: گزارشها در مورد حضور روسیه در سوریه متناقض است. در واقع، روسیه تنها 5000 نیرو در سوریه دارد و تعهدی برای اعزام نیروی جنگجوی زمینی به سوریه نداشته است. حضور این کشور در سوریه به لطف نیروی هوایی و توپخانه تکنیکی و فنی بوده است. نیازهای روسیه به سبب جنگ اکراین به خروج نیروهای این کشور از سوریه نیاز ندارد. شاید روسیه برخی هواپیماهای موجود در سوریه را به داخل کشور باز گردانده باشد اما نیروهایش را از سوریه تخلیه نکرده است. از طرفی دیگر، روسیه دیگر نمی تواند از یک حمله دیگر در ادلب حمایت کند زیرا به مهماتش برای جنگ در اکراین نیاز دارد.

تهدیدات جدید ترکیه علیه کردهای سوریه

دکتر بالانشه درباره تهدید اردوغان به آغاز حملات جدید علیه کردهای سوریه افزود: ترکیه از زمان آغاز جنگ در اکراین هرچه بیشتر به سمت آمریکا نزدیک تر شده است زیرا از روسیه می ترسد. ترکیه عبور کشتی های نظامی روسیه از تنگه بسفر را قدغن کرده و آسمانش را به روی هواپیماهای روسیه بسته است. به نظر می رسد که همکاری میان اعضای نشست آستانه در سوریه به شدت کاهش پیدا کرده که به معنی این است که ترکیه مانند سال های 2018 و 2019 که به کردهای سوریه حمله کرد، نمی تواند روی همکاری روسیه حساب کند.

او تاکید کرد با این حال، ترکیه همچنان می خواهد یگان های مدافع خلق را از شمال شرق سوریه حذف کند و منطقه امن به عمق 30 کیلومتر در خاک سوریه ایجاد کند. اما این استراتژی با استراتژی آمریکا در سوریه که روی مقابله با نفوذ روسیه و دیگر کشورها در سوریه با کمک نیروهای کرد استوار است، در تناقض است.

دکتر بالانشه نتیجه‌گیری کرد 《بنابراین، من فکر می کنم که اردوغان تا زمانی که جنگ در اکراین پایان نیافته و انتخابات 2023 ترکیه برگزار نشده باشد دست به عملیت نظامی جدیدی علیه کردها نخواهد زد. اگر اردوغان می خواهد برنده انتخابات باشد باید قبل ا زهر چیز اقتصاد ترکیه را درست کند و برای انجام این کار به حمایت غرب نیاز دارد》

راه نجات اداره خودگردان کردی در سوریه

کارشناس مسائل سوریه درباره آینده کردها و اداره خودگردان کردی در شمال و شمال شرق سوریه به کردپرس گفت: اگر کشورهای غربی واقعا می خواهند از اداره خودگردان در شمال سوریه حمایت کنند باید به کردها در مورد در پیش گرفتن یک سیاست طولانی مدت که منافع مستحکمی برای آنها داشته باشد اطمینان دهند.

مهم ترین عناصر چنین سیاستی کاملا روشن است. ائتلاف بین المللی باید به طور رسمی اعلام کند که نیروهای آنها تا زمانی که کردها و دمشق بر سر خودگردانی به توافق سیاسی نرسند این منطقه را ترک نمی کنند و حتی باید تضمین هایی به کردها بدهند. در غیر این صورت، ممکن است کردها فکر کنند که ناچار هستند به روسیه و یا ایران برای جلوگیری از حملات ترکیه متوسل شوند. نیروهای روسی در حال حاضر در پایگاه های موقت تجمع کرده اند و نتنها در معیت نیروهای دموکراتیک سوریه بیرون می آیند.

دکتر بالانشه افزود: حضور طولانی مدت نیروهای آمریکا در سوریه می تواند موقعیت روسها را تضعیف کنند و حتی اگر کردها احساس بی نیازی به مسکو داشته باشند می تواند به معنی فراهم شدن زمینه خروج نیروهای روسی از این مناطق باشد. اگر واشنگتن و متحدان آن خواستار فراهم شدن چنین موقعیتی هستند باید ترکیه را متقاعد کنند تا منطقه میان راس العین و سری کانی را تخلیه کند که در این صورت زمینه فراهم شدن یکپارچه شدن مناطق تحت کنترل کردها فراهم می شود.

استاد دانشگاه لیون بر لزوم تقویت اقتصاد مناطق تحت‌ کنترل کردهای سوریه تاکید کرد و گفت: آمريکا و متحدان آن در زمینه اقتصادی نیز باید سعی کنند اقتصاد منطقه تحت کنترل کردها را در وضعیتی بالاتر از مناطق تحت کنترل دولت مرکزی قرار دهند. خودگردانی واقعی در شمال شرق سوریه نیازمند بازسازی واقعی این مناطق است.

کد خبر 33152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha