شناسایی معادن فلزی و پتانسیل های معدنی کردستان تا عمق 450 متری

مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی کردستان گفت: نقشه لایه زمین شناسی اقتصادی و معادن فلزی و پتانسیل های معدنی استان کردستان تا عمق 450 متری شناسایی و در خصوص بهره برداری از آنها برنامه ریزی می شود.

مهدی مرادی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار کرد پرس، گفت: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور اخیرا فعالیت های گسترده زمین شناسی خود را تحت عنوان طرح تحول در سطح کشور آغاز کرده و امسال کردستان به عنوان اولین استان کشور این طرح را اجرایی می کند.

وی افزود: برای تهیه نقشه زمین شناسی استانی مانند کردستان حدود 2 سال وقت لازم است اما با توجه به اینکه تمام امکانات و تجهیزات سازمان زمین شناسی کشور تنها به یک استان انتقال داده می شود این کار در مدت زمان 6 ماهه اجرا می شود.

مدیرکل زمین شناسی کردستان اظهار کرد: در این مدت 6 ماهه تمام کارهای مطالعاتی، برداشت، آزمایش رسوبات و ... انجام می شود و در نهایت نقشه کامل پهنه های معدنی استان تحویل داده می شود.

مرادی ادامه داد: در این طرح 25 برگه 625 کیلومتر مربعی به میزان 13 هزار و 250 کیلومتر مربع از مساحت کل استان کردستان برای فعالیت های زمین شناسی مورد پوشش قرار می گیرد که 30 درصد مساحت کل استان را شامل می شود اما اگر تنها مناطق پتانسل دار و دارای ظرفیت های معدنی کردستان را در نظر بگیریم این رقم 80 تا 90 درصد مساحت استان برای انجام طرح های زمین شناسی پوشش داده می شود.

وی یادآور شد: برای هر کدام از این 25 برگه که هر کدام یک پروژه است، 3 نقشه لایه زمین شناسی، لایه ژئوشیمیایی و لایه زمین شناسی اقتصادی آن تهیه شده که در مجموع 75 گزارش و نقشه در پایان سال 1401 برای استان کردستان تهیه می شود.

مدیرکل زمین شناسی کردستان بیان کرد: در لایه زمین شناسی تمام واحدهای زمین شناسی مانند گسل ها، زیست محیطی، زلزله، آب های جاری و ... مورد بررسی قرار می گیرد و بعد از آن در طرح تهیه نقشه لایه ژئوشیمیایی که یک روش جدید اکتشافی است، از رسوب آب راه های سطح استان نمونه برداری می شود.

مرادی گفت: برای تهیه نقشه لایه ژئوشیمیایی در مجموع حدود 15 هزار نمونه گیری انجام می شود تا پتانسیل های معدنی استان مشخص شود و ممکن است در هر برگه تا 44 ماده معدنی شناسایی شود.

وی افزود: بعد از این مراحل نقشه لایه زمین شناسی اقتصادی مورد بررسی قرار می گیرد تا معادن فلزی و پتانسیل های معدنی استان کردستان تا عمق 450 متری به خوبی شناسایی و در خصوص بهره برداری از آنها برنامه ریزی شود.

مدیرکل زمین شناسی کردستان اظهار کرد: از همین رو برای اجرای این طرح قرار است پرواز ژئوفیزیک با استفاده از بالگرد بر روی مناطق پتانسیل دار کردستان انجام شود که سازمان زمین شناسی کشور برای انجام آن 80 میلیارد تومان هزینه می کند.

مرادی ادامه داد: فردا قرار است عملیات اجرای این طرح در مساحت 4 هزار و 200 کیلومتر مربع با خطوط لاین 200 متر با ارتفاع 40 متری از سطح زمین در مناطق دیواندره آغاز شود که در نهایت به 22 هزار کیلومتر خطی پرواز انجام می شود.

کد خبر 33316

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha