آمار نرخ بیکاری به تفکیک استان ها منتشر شد

سرویس ایران– مرکز آمار ایران در گزارشی از کاهش ۰.۴ درصدی نرخ بیکاری در سال گذشته نسبت به سال قبل آن خبر داد، و اسامی استان‌ها با کمترین نرخ را اعلام کرد.

به گزارش کرد پرس ، بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، استان‌های زنجان، خراسان رضوی و مازنداران در سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۹ به ترتیب با نرخ ۶.۵، ۶.۶ و ۷.۰ درصد دارای کمترین نرخ بیکاری نسبت به سایر استان‌ها هستند.

بیشترین آمار بیکاری در استان‌های هرمزگان با ۱۵.۸ درصد، کرمانشاه با ۱۴.۹ درصد و خوزستان با ۱۲.۶ درصد گزارش شده است.

بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد، بیشترین آمار اشتغال در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ در استان‌های زنجان با نرخ ۴۲.۵، یزد با نرخ ۴۲.۱ درصد و اردبیل با نرخ ۴۱.۵ درصد رقم خورده است.

این در حالی است که استان‌های سیستان و بلوچستان با ۳۱.۳ درصد، کهگیلویه و بویر احمد با ۳۱.۴ درصد و ایلام با ۳۱.۶ درصد کمترین آمار اشتغال را به خود اختصاص داده‌اند.

بر اساس آخرین داده‌های اطلاعاتی، بیشترین نرخ مشارکت اقتصادی در سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل تر در استان های یزد، اردبیل و زنجان به ترتیب ۴۷.۸، ۴۶.۲ و ۴۵.۵ درصد اعلام شده است.

بر اساس گزارش مرکز آمار، کمترین نرخ مشارکت اقتصادی، در استان ایلام با ۳۴.۱ درصد و استان های سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویر احمد با ۳۴.۵ درصد اعلام شده است.

تحلیل‌های آماری نشان می‌دهد استان زنجان در کاهش آمار بیکاری و افزایش اشتغال موفق عمل کرده است.

بررسي اشتغال در بخشهای عمده فعالیت اقتصادی نشان ميدهد كه بخش خدمات با 8.49 درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی، بخشهای صنعت با 8.33 درصد و كشاورزی با 3.16 درصد قرار دارند. سهم شاغالن بخش كشاورزی 1.1 درصد كاهش را نسبت به سال 1399 تجربه كرده است، اما بخش های صنعت و خدمات در سال 1400 افزایش 5.0 درصدی نسبت به سال 1399 داشته است.

بررسي نرخ بیکاری جمعیت 15 ساله و بیشتر نشان ميدهد كه 2.9 درصد از جمعیت فعال، بیکار بودهاند. همچنین بر اساس فاصله اطمینان 95 درصد نرخ بیکاری كل كشور بین 9.8 درصد تا 5.9 درصد با نقطه مركزی 2.9 درصد بدست آمده است؛ بدین معني كه این فاصله با اطمینان 95 درصد، مقدار واقعي نرخ بیکاری كل كشور را در بر ميگیرد. بر اساس این نتایج، نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایي بیشتر بوده است. بررسي روند تغییرات نرخ بیکاری كل كشور نشان ميدهد كه این شاخص، نسبت به سال قبل )1399 ،)4.0 درصد كاهش داشته است.

برر سي نرخ بیکاری جوانان 24-15 ساله حاكي از آن ا ست كه 7.23 در صد از جمعیت فعال این گروه سني بیکار بودهاند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایي بیشتر بوده است. بررسي روند تغییــــرات نرخ بیکاری جوانان 24-15 ساله كل كشور نشان ميدهد كه این شاخص نسبت به سال گذشته تغییری نیافته است.

بررسي نرخ بیکاری گروه سني 35 -18 ساله حاكي از آن است كه 5.16 درصد از جمعیت فعال این گروه سني بیکار بودهاند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایي بیشتر بوده است. بررسي روند تغییـرات نرخ بیکاری گروه سني 35- 18 ساله كل كشور نشان ميدهد كه این شاخص نسبت به سال گذشته 2.0 درصد كاهش یافته است.

برر سي نرخ بیکاری فارغ التح صیل آموزش عالي، ن ش ان ميدهد 6.13 در صد جمعیت فعال فارغ التح صیل آموزش عالي بیکار بوده اند. این نرخ در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط روستایي نسبت به نقاط شهری بیشتر بوده است. بررسي روند تغییـــرات این نرخ حاكي از آن است كه نسبت به سال قبل 6.0 درصد كاهش داشته است.

سهم جمعیت دارای ا شتغال ناقص ن شان مي دهد كه 2.10 در صد جمعی ت شاغل ، دارای ا شتغال ناقص بودهاند. این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط رو ستایي بیش تر از نقاط شهری بوده ا ست. سهم ا شتغال ناقص در سال 1400 ن سبت به سال قبل 7.0 در صد افزایش داشته است.

در سال 1400 سهم جمعیت بیکار فارغ التح صیل آموزش عالي از كل بیکاران 3.40 در صد بوده ا ست. این سهم در بین زنان ن سبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایي باالتر است. بررسي تغییرات این شاخص نشان مي دهد كه نسبت به سال قبل 4.1 درصد افزایش داشته است.

همچنین، نتایج گویای آناست كه در سال 1400 ،سهم جمعیت شاغل فارغ التحصیل آموزش عالي از كل شاغالن 8.25 درصد بوده است.

این سهم در بین زنان ن سبت به مردان و در نقاط شهری ن سبت به نقاط رو ستایي باالتر ا ست. با برر سي تغییرات م شاهده مي شود، این شاخص نسبت سال قبل 8.0 درصد افزایش داشته است.

بررسي سهم شاغلین 15 ساله و بیشتر با ساعت كار معمول 49 ساعت و بیشتر نشان ميدهد، 8.37 درصد شاغلین، بهطور معمول، 49 ساعت و بیشتر در هفته كار ميكنند. این شاخص كه یکي از نماگرهای كار شایسته است نشان ميدهد در كشور سهم زیادی از شاغلین بیشتر از استاندارد كار ميكنند. این شاخص نسبت به سال قبل 3.1 درصد افزایش داشته است.

کد خبر 33325

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha