نظارت و اجرای قانون ضامن رعایت استاندارد در تمامی حوزه‌هاست

استاندار کردستان نظارت و اجرای دقیق قانون را ضامن رعایت استاندارد عنوان کرد و بر فرهنگ‌سازی بهتر در این زمینه تاکید کرد.

به گزارش کرد پرس، اسماعیل زارعی‌کوشا در جلسه شورای استاندارد کردستان، گفت: اهمیت و ضرورت استاندارد باید برای دانش‌آموزان و‌ نونهالان نهادینه شود و لازم است اداره کل استاندارد برای رفع نقص نظام آموزشی در این زمینه هدفگذاری کند.

وی افزود: فاجعه متروپل آبادان، یک نمونه است که نمونه‌های بالقوه مشابه این ساختمان زیاد داریم که ممکن است نظیر این فاجعه را ببار آورند، به همین دلیل باید نظارت بهتری در تمامی حوزه‌ها اعمال شود.

استاندار کردستان اظهار کرد: فرمانداران با کمک سازمان نظام مهندسی و شهرداری‌ها نظارت ویژه‌ای بر ساختمان‌ها بویژه اماکن تجاری داشته باشند و از اداره‌کل استاندارد، سازمان نظام مهندسی و سایر دستگاه‌های مرتبط خواست بر ساختمان‌ها و پروژه‌های عمرانی نظارت‌های جدی داشته باشند.

زارعی کوشا با بیان اینکه مصوبات شورای استاندارد باید اجرایی شود و اگر کسی اهمال کند باید قانون در مورد او اجرا شود، ادامه داد: باید از فعالیت تجهیزاتی که گواهی ایمنی ندارند جلوگیری شود چرا که امنیت و سلامت مردم نسبت به هر چیزی اولویت دارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان نیز در این جلسه بیان کرد: بارندگی و نمک پاشی همواره موجب پاکسازی رنگ آمیزی جداول و از بین بردن آسفالت معابر و جاده ها می شود که این به دلیل استفاده از محصولات بی کیفیت و غیراستاندارد است.

ارسلان ازهاری با اشاره به اینکه از هدررفت سرمایه کشور باید جلوگیری شود، یادآور شد: همه محصولات تولیدی باید دارای استاندارد لازم باشند و اگر استاندارد ملی آنها موجود نیست نسبت به تدوین آن اقدام شود.

۹۵۶ فرآورده تولیدی در کردستان زیر پوشش استاندارد است

مدیرکل استاندارد کردستان نیز در این جلسه گفت: آزمایشگاه تعیین ماهیت در مریوان و آزمایشگاه مصالح ساختمانی و غذایی در سقز با استفاده از ظرفیت ماده ۲۷ قانون الحاق و تبصره ۱۹ قانون بودجه راه اندازی و فعالسازی شده است.

ژیلا یزدانی با بیان اینکه تحقق درآمد حاصل از خدمات استانداردسازی سال گذشته به مبلغ بیش از ۲۵ میلیارد ریال بوده است، افزود: میزان اعتبارات ابلاغی اداره کل استاندارد استان طی سال گذشته ۳۰ درصد، اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای هم ۶۰۰ درصد و اعتبارات هزینه ای استانی هم ۶۰ درصد افزایش داشته است.

وی با اعلام اینکه در حال حاضر ۴۱۰ واحد تولیدی استان با ۹۵۶ فرآورده تحت پوشش استاندارد هستند، اظهار کرد: ۶۶ درصد این فرآورده ها دارای پروانه معتبر استاندارد هستند.

مدیرکل استاندارد کردستان ضریب نفوذ استاندارد در استان را ۱۰۰ درصد عنوان کرد و ادامه داد: در سال گذشته ۲۲ واحد تولیدی استان مشمول اجرای استاندارد اجباری معیار مصرف انرژی بودند که از این تعداد ۱۱ واحد تولیدی موفق به دریافت گواهینامه انطباق معیار مصرف انرژی در فرآیند تولید شدند.

یزدانی با بیان اینکه ۲۲ پروانه کاربرد نشان حد مجاز آلاینده برای محصولات کشاورزی در استان صادر شده است، بیان کرد: سال گذشته ۲ پروانه کاربرد علامت استاندارد نشان حلال برای لواشک و آدامس صادر و برای قارچ هم تمدید شد.

وی با اشاره به اینکه ۳۱۱ دستگاه تجهیزات بازی در شهربازی های استان وجود دارد، یادآور شد: از این تعداد ۱۲۹ دستگاه موفق به دریافت گواهی ایمنی شدند.

مدیرکل استاندارد کردستان از انجام ۱۷۰ مورد بازرسی از تجهیزات بازی در استان خبر داد و گفت: استاندارد سازی زمین های بازی متعلق به شهرداری ها از موارد ضروری است که می طلبد شهرداری ها نسبت به آن اقدام کنند.

یزدانی با اشاره به مزین شدن سال جاری به نام تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین، افزود: سال گذشته سه گواهینامه محصول برای محصولات دانش بنیان در استان صادر شده و امسال هم آمادگی لازم برای فعالیت و همکاری در این بخش را داریم.

وی با بیان اینکه در واحدهای صنعتی مطابق استاندارد تیرچه تولید می شود، اظهار کرد: واحدهای صنفی هستند که اقدام به تولید تیرچه می کنند که از استاندارد لازم برخوردار نیست و این مسئله در ساخت و سازهای شخصی ساز مشکل ساز خواهد بود لذا انتظار می رود نظام مهندسی ساختمان با نظارت های بیشتر مانع از استفاده از این محصولات شود.

مدیرکل استاندارد کردستان ادامه داد: واحدهای شیشه بری هم در سطح استان فعالیت می کنند که به شیوه غیراصولی و استاندارد اقدام به تولید و فروش شیشه های دو جداره می کنند که می طلبد در این زمینه هم اقدامات لازم انجام شود تا در آینده با حوادثی هم چون متروپل مواجه نشویم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در این جلسه بیان کرد: با همکاری شرکت شهرک های صنعتی استان طی ماه های فروردین و اردیبهشت امسال اقدام به پایش واحدهای صنعتی استان کردیم.

بختیار خلیقی یادآور شد: ۹۸۷ واحد صنعتی در استان داریم که از این تعداد ۱۶۵ واحد غیرفعال است که ۵۱ واحد آن قابلیت احیا شدن را دارد.

کد خبر 33343

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha