صدا و سیما: مرز فرهنگ سازی و فرهنگ ستیزی! / دکتر نورالدین یوسفی

سرویس کر مانشاه _" در این مورد اظهارات یک مجری صدا و سیما پیرامون لباس کردی باید گفت کردها از بنیانگذاران تمدن ایران هستند و در طول تاریخ خدمات شایان به کشورشان انجام داده اند و فرهنگ آنان از اصیل ترین فرهنگ های جهان به شمار می رود و سنت های کردی نسبت به سایر فرهنگ ها کمتر دچار دگرگونی شده و اصالت خود را حفظ کرده است".

"ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیره‌ها و قبیله‌ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید؛ (اینها ملاک امتیاز نیست،) گرامی‌ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست؛ خداوند دانا و آگاه است!” (حجرات، ۱۳)

ایران موزائیک قومیت ها و گلستان فرهنگ های مختلف است. این سرزمین زرخیز از دیرباز مهد همزیستی و صلح بوده است. ایرانیان از هر قوم و قبیله همواره برادروار با هم زیسته اند و در غم و شادی یکدیگر سهیم بوده اند. فارس، آذری، کرد، بلوچ،…. مسلمان(شیعه و سنی)، زرتشتی، یارسان، مسیحی و کلیمی هریک به نوبه خود به این کشور بزرگ باستانی خدمت نموده اند. هر از چندگاهی دست های پیدا و پنهان در صدد برهم زدن این اتحاد و همدلی برآمده اند و کسانی هم نادانسته در زمین آنان بازی نموده اند. زبان، نوع پوشش، سبک و نوع آشپزی، و در مجموع فرهنگ هر قوم و گروه قابل احترام است و در جامعه ای متکثر هیچکس حق تحقیر نمودن و توهین به فرهنگ و اعتقادات دیگری را ندارد.

اخیرا بخشی از یک مصاحبه تلویزیونی پخش شده است که در آن مجری از مهمان کرد خود در مورد لباسش می پرسد و کلمات مورد استفاده او موجب اعتراضات شدیدی در میان کردها گردید و آن را توهین آمیز به حساب آوردند. مجری می پرسد: این لباس چوپانی را چرا پوشیدی؟ و مهمان جواب می دهد که این لباس مایه ی مباهاتش به عنوان یک کرد است و یادگاری از زمان پیروزی کاوه آهنگر بر ظلم و ستم ضحاک است. وی در توضیحات گفته است که این مصاحبه در تابستان ۱۳۹۸ انجام شده و بخش هایی از آن به صورت ناقص پخش گردیده و معلوم نیست چه کسانی و به چه منظوری آن را پخش کرده اند. وی همچنین گفته است که مجری خودش هم کرد بوده و بعدا گفته است که آن لباس را با نوع دیگری از پوشش چوپانان در منطقه کردنشین ارومیه اشتباه گرفته است و قصد جسارت نداشته است.

فارغ از اینکه این مجری صدا و سیما با چه قصدی این پرسش را از مهمان کرد خودش پرسیده، ذکر چند نکته ای لازم است:

ایران برای همه ایرانیان است و هیچ قومیتی از قومیت ایرانی دیگری ایرانیتر نیست؛
همه ایرانیان در قانون و در برابر آن مساوی هستند و در قانون شهروند درجه یک و درجه چندم وجود ندارد؛
هیچکس حق ندارد به فرهنگ دیگری توهین نماید؛
ارزش هر انسانی به شایستگی اوست و نژاد، رنگ و زبان موجب برتری نیست.
متاسفانه عملکرد صدا و سیما منصفانه و ایده آل نیست و هر از چندگاهی در آن به فرهنگ و ارزش های گروهی از ایرانیان توهین می شود و در ایفای رسالت ملی خود موفق عمل نکرده است. در هر مجموعه ای مدیر باید بر رفتار زیردستانش نظارت نماید و اگر عمدا یا سهوا خلافی را انجام می دهند درصدد جبران مافات برآید و اجازه ندهد آن رفتارهای نادرست تکرار شوند. در شرایط حساس کنونی که در نتیجه تحریم های ظالمانه و برخی سوء مدیریت ها شرایط اقتصادی جامعه بسیار سخت شده است حفظ وحدت تمامی ایرانیان از اهم واجبات است و نباید اجازه داده شود با تحریک احساسات قومی، مذهبی و دینی تنش ایجاد شود.

در این مورد خاص باید گفت کردها از بنیانگذاران تمدن ایران هستند و در طول تاریخ خدمات شایان به کشورشان انجام داده اند و فرهنگ آنان از اصیل ترین فرهنگ های جهان به شمار می رود و سنت های کردی نسبت به سایر فرهنگ ها کمتر دچار دگرگونی شده و اصالت خود را حفظ کرده است.

کد خبر 3346

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha