پرتاب دو روستایی کُرد از بالگرد نظامی و دستگیری روزنامه نگاران

سرویس ترکیه - چهار روزنامه نگار کرد ترکیه به خاطر گزارش یک واقعه براساس اظهارات شاهدان عینی راهی زندان شدند.

به گزارش کردپرس، روز گذشته دادگاهی در استان کردنشین وان ترکیه 4 روزنامه نگار کُرد را با اتهامات مرتبط با تروریسم، تا برگزاری جلسۀ دادرسی راهی زندان کرد.

اتهام این 4 تن که در کیفرخواست آنها آمده عبارت است از «پوشش اخبار به سود گروه تروریستی PKK/KCK» و «آژیتاسیون و پروپاگاندا در راستای منافع این سازمان و به دستور آن».

عدنان بیلن، جمیل اوغور، شهریبان ابی و نازان سالا از دو روزنامۀ مزوپوتامیا و ژن نیوز و دو توزیع کنندۀ محلی این روزنامه ها پس از آن دستگیر شدند که در گزارش هایی ادعا کردند دو روستایی کُرد در استان وان توسط نیروهای امنیتی ترکیه از یک بالگرد نظامی به بیرون پرتاب شده اند.

دو روستایی کُرد در اواسط ماه سپتامبر توسط نیروهای امنیتی دستگیر شدند و پس از دو روز با جراحات شدید در بخش مراقبت های ویژۀ بیمارستان دیده شدند.

به گفتۀ شاهدان عینی این دو تن از یک بالگرد نظامی در ارتفاعی قابل توجه به بیرون پرتاب شده بودند. یکی از آنها در اثر شدت جراحات جان خود را از دست داد و دیگری اینک دچار فراموشی شده است. گزارش های پزشکی تأیید کردند که این دو تن از ارتفاع سقوط کرده اند.

روزنامۀ مزوپوتامیا بعداً فاش کرد دادستانی که دستور دستگیری روزنامه نگاران را صادر کرده و مسئول این پرونده است، همان دادستانی است که حکم دستگیری دو روستایی مذکور را نیز داده بود.

در دهه های اخیر در ترکیه افراد زیادی ناپدید شده و به صورت های مشکوکی به قتل رسیده اند. هزاران پروندۀ حل نشده از این دست در دادگاه های ترکیه مفتوح است.

شکات، وکلا و روزنامه نگارانی که به پیگیری این پرونده ها می پردازند، همواره با فشار و تهدید نهادهای امنیتی روبرو بوده اند و بسیاری از آنها خود قربانی سرنوشتی مشابه شده اند.

یکی از معروف ترین پرونده های این چنین، پرونده موسی عنتر شاعر و نویسندۀ کرد است که از سال 1992 تاکنون به سرانجام نرسیده است. و یکی از معروف ترین وکلایی که به پیگیری این پرونده ها می پرداخت و خود قربانی یک قتل مشکوک شد، طاهر الچی رئیس سابق کانون وکلای دیاربکر بود که در سال 2015 در شهر سور دیاربکر به ضرب گلوله کشته شد.

حرکت های اعتراضی متعددی به ویژه در کردستان ترکیه برای احقاق حق و کسب اطلاع از سرنوشت قربانیان این گونه قتل ها شکل گرفته که مهمترین آنها «مادران شنبه» است. این گروه از سال 1995 روزهای شنبه در میدان گالاتاسرای استانبول گرد می آیند و خواستار برقراری عدالت برای گم شده هایشان می شوند. اما معمولاً تجمع های آنان با برخورد پلیس و دستگیری معترضان روبرو می شود.

کد خبر 340469

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha