ملاک ارتقای کارکنان در تامین اجتماعی قبولی در آزمون مدیران است

سرویس ایلام - مدیرکل سازمان تامین اجتماعی استان ایلام در نشست مشترک با نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی از آغاز روند ارتقای کارکنان تامین اجتماعی بر اساس آزمون مدیران در راستای شایسته سالاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، سهیلا ملکشاهی، در خصوص این آزمون توضیح داد: در راستای شایسته سالاری و ایجاد انگیزه برای کارکنان سازمان جهت به روزرسانی خود و تسلط بر قوانین تامین اجتماعی، در دو سال اخیر با تاکید فراوان ریاست سازمان، در حال اجرای آزمون مدیران برای ارتقا هستیم به این نحو که به همه همکاران اجازه داده می شود که در هر پست و مقامی برای دو رتبه بالاتر ثبت نام کنند.

وی افزود: محتوای این آزمون قسمتی از بخشنامه های تامین اجتماعی، هوش و مدیریت است و کارمندان برای ارتقای خود باید حتما نمره مورد نظر در این آزمون را برای ارتقا به دو رتبه بالاتر کسب کنند تا بتوانند متقاضی پستهای مدیریتی در سازمان تامین اجتماعی باشند و از نمایندگان مجلس تقاضا داریم که از این طرح شایسته سالاری حمایت کنند تا بتوانیم آن را در کل کشور و در استان ایلام به خوبی اجرا کنیم.

مدیرکل تامین اجتماعی استان ایلام سپس به عمده ترین چالشهای سازمان متبوعش پرداخت و گفت: در کنار بدهی های زیاد دولت به تامین اجتماعی که رقمی بالای 320 هزار میلیارد از آن گزارش شده است، یکی از مشکلات تامین اجتماعی تصویب قوانینی خاص برای کمک به یک قشر از جامعه بدون در نظر گرفتن منابع مالی آن است و در واقع برای تامین هزینه های این دسته از قوانین باید از جیب بیمه شدگانی که هر ماه حق بیمه پرداخت می کنند زده شود. لذا انتظار سازمان تامین اجتماعی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی خودداری از تصویب قوانینی است که منابع مالی تامین اجتماعی را به خطر می اندازد.

ملکشاهی خاطرنشان کرد: از عمده ترین چالشهای تامین اجتماعی که رفعشان به کمک مجلس نیاز دارد، کاهش شدید سطح حمایتی و عدم همخوانی ورودی ها و خروجی های سازمان تامین اجتماعی، فرار از پرداخت حق بیمه توسط کارفرما و بیمه شده به این صورت که دستمزدها به شکل واقعی وارد لیستها نمی شوند و مشاهده می شود که در دو سال پایان خدمت افراد، میزان حقوق فرد را برای گرفتن حق بیمه بیشتر بالا می برند و موضوع طلاقهای صوری و عدم شفافیت قانون است به این صورت که بسیاری از افراد با انجام یک طلاق صوری از مستمری پدر فوت شده خویش استفاده کنند و قانون در این خصوص سکوت کرده است.

وی در خصوص فعالیتهای تامین اجتماعی ضمن توضیحی کلی عنوان کرد: از جمله اقدامات بزرگ در سازمان تامین اجتماعی در دو سال اخیر طرح خدمات غیرحضوری (نوربخش) است که همکاران ما در بخش آی تی در این زمینه بسیار کار کردند و بسیاری از خدمات از جمله دیدن سوابق، تمدید یا تعویض دفترچه ها، درخواست بازرسی از کارگاهها، پرداختها و حتی اعتراض به حق بیمه ها و... الکترونیکی شده و به صورت خدمات غیرحضوری انجام می گیرد.

او گفت: در ایام کرونا استفاده از خدمات غیرحضوری چند برابر شده است و این امر منجر به کاهش ترددها گشته و در این راستا حذف فیزیکی تمدید اعتبار دفترچه ها آغاز شده و دیگر لازم نیست برای زدن یک مهر به شعب ما مراجعه کنند و در قسمت ارتباطات مردمی در حال گسترش خدمات هستیم.

مدیرکل تامین اجتماعی استان ایلام خاطرنشان کرد: ما در پرداختها دو نوع بیمه داریم، که پایه آن 30 درصد حقوق دریافتی اشخاص است. یک نوع از بیمه، بیمه های کمک دولت هستند به این معنا که دولت تقبل کرده در ازای لیستهایی که از قبل به تامین اجتماعی اعلام کرده، 20 درصد سهم کارفرمایی را پرداخت کند و 10 درصد مابقی را خود بیمه شده پرداخت کند.

وی افزود: این لیست از قبل و طی تصویب نامه هیئت وزیران به سازمان تامین اجتماعی ابلاغ شده و شامل کارگران ساختمانی، بافندگان قالی، رانندگان برون شهری، نانوایی، جوشکاری، نجاران، پنجره سازان و خیاطان و لیستهای دیگر است. در این زمینه اکثر تولیدکنندگان از سازمان تامین اجتماعی انتظار دارند که به این لیست اضافه شوند ولی این مهم در اختیار سازمان نیست و دولت باید این 20 درصد را تقبل کند و ما منابعی برای آن نداریم.

ملکشاهی گفت: در ایام کرونا اقدامات زیادی در سازمان انجام شد منجمله لغو بازرسی کارگاهها، بازرسی قالیبافان و کارگران، بررسی اشتغال بیمه بیکاری، معاینات پزشکی بدو بیمه گری حین استخدام که به بعد از رفع بیماری کرونا در جامعه موکول شده اند. دورکاری را در خصوص کارمندان خود انجام دادیم و کارت هوشمند رانندگان و تعویض دفترچه و تمدید آن غیرحضوری شد.

کد خبر 340695

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha