شیوع ویروس مخرب کرونا تمامی مراودات اجتماعی بشری را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است برخی مشاغل بطور کلی تعطیل و برخی دیگر با زحمت به فعالیت ادامه می دهند. هنوز آمار دقیقی از میزان تقلیل فعالیت های خدماتی و اقتصادی از مراجع رسمی منتشر نشده است اما آنچه مسلم است فعالیت های اداری و آموزشی و خدماتی دستخوش دگرگونی جدی شده است.
متاسفانه نظام اداری بروکراسی زده ایرانی بدون توجه به حساسیت زمانی، بسیاری از خدمات خود را به بهانه کرونا نیمه تعطیل درآورده اند، بجای افزایش رافت و دلسوزی به ارباب و رجوع و ترس از اجل کرونایی، بسیاری از خدمات را تقلیل داده اند. بجز خادمان عرصه سلامت که علاوه بر سلامتی خود تمامی وقت خود را وقف مراجعین نموده اند، مابقی ادارات که خطر واگیری آنان کمتر است مراجعین را دست خالی بر می گردانند.
در حالیکه برخی مسئولان سطح کلان علیرغم اطلاع از وفور کرونا در مناطق و در بین مردم حاضر می شوند اما برخی دیگر به بهانه های واهی در این موفعیت بحرانی خدمت به مردم را متوقف می کنند خدای را درنظر بگیرند به اندازه کافی کرونا نفس های مردم را بشماره انداخته شما نیز بیش از این شمار مردم را از نفس نیندازید.
به نظر می رسد در شرایط فعلی بیش از هر زمان دیگری مردم نیاز دارند که مسئولین کلان کشوری را در حال ارایه خدمت ببینند تا خدای ناکرده با ناامیدی مضاعف مواجه نشوند. باید از بسیاری از الگوهای در پیش رویمان استفاده کنیم. مگر زمان جنگ کسی از مسئولین می توانست یا می خواست یا حتی به ذهن اش خطور می کرد که به دلیل ترس از موشک باران، خدمت رسانی را تعطیل کند که امروزه برخی می خواهند از موقعیت کرونایی برای عدم خدمت رسانی سوء استفاده کنند؟
مردم باید پای کار بودن مسئولان را احساس کنند و از شجاعت آنان در مواجه با بحران نیرو بگیرند، نه اینکه از برخی رفتارها احساس نگرانی و ناامیدی به آنها دست دهد. مسئولین ارشد کشوری چونان سلبریتی ها در عرصه های مختلف نوعی الگو برای مردم هستند و هر نوع گفتار و رفتار آنان می تواند در نحوه مواجهه با بحران یا « احساس و عدم احساس امنیت» روانی در جامعه تاثیرگذار باشد. بنابراین با وجود اینکه باید به صورت جدی پروتکل ها رعایت شود، اما نباید این مسائل بهانه ای برای کم کاری مسئولین خصوصا در سطح کلان باشد.
نظر شما