به گزارش خبرنگار کردپرس، این تفاهمنامه امروز چهارشنبه 30 مهر ماه، به منظور احداث پردیس سینمایی امید با ۳۶۵ صندلی سینمایی در قالب سه سالن کوچک، متوسط و بزرگ بین معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرست شهرداری مهاباد امضا شد.
یک هزار شهر در ایران فاقد سالن سینما هستند
در این جلسه معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سال ۹۵ سالن های سینمای فعال کشور ۱۱۵ سینما بود اما اکنون ۳۲۰ سینما به این مجموعه اضافه شده و در کل ۵۶ هزار صندلی به ظرفیت سالن های سینمایی کشور اضافه شده است.
او بیان کرد: بیش از هزار شهر در کشور فاقد سالن سینمایی هستند اما با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و سرمایهگذاران این بخش در حال حاضر سینما در نقاط مختلف کشور در حال راه اندازی است و تا این لحظه در ۲۷ استان کشور قرارداد سالن پردیس سینمای امید منعقد شده است.
حیدر خلیلی افزود: از مجموع تفاهمنامههای احداث پردیس سینمایی کشور ۲۶ تفاهمنامه با شهرداریها بسته شده و تنها در استان خوزستان و در شهر اندیمشک این طرح با کمک بخش خصوصی راهاندازی میشود.
«پردیس سینما امید مهاباد» اوایل سال 1400 راه اندازی می شود
او با اشاره به عقد بیست و هفتمین تفاهمنامه بین سازمان سینمایی کشور و شهرداریها در قالب طرح "پردیس سینمایی امید مهاباد" اظهار داشت: بر اساس تفاهمنامه منعقد شده در استان آذربایجان غربی، شهرستان مهاباد برگزیده شده تا پردیس سینمایی با ساخت سه سالن سینما موسوم به "پردیس سینمایی امید مهاباد" ، در این شهر با ظرفیت ۳۶۵ صندلی برای استفاده علاقهمندان به هنر هفتم راه اندازی شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: مهاباد قطب گردشگری استان آذربایجان غربی است و با توجه به سابقه تاریخی، ادبی و فرهنگی که دارد، قطعا پردیسسینمایی میتواند در این شهرستان موفق عمل کند.
خلیلی ادامه داد: طبق این تفاهمنامه پردیس سینمای امید مهاباد پس از واگذاری به پیمانکار ظرف مدت ۶ ماه احداث میشود و برای احداث آن هفت میلیارد ریال از سوی سازمان سینمایی کشور و پنج میلیارد ریال از سوی سازمان شهرداریها اختصاص پیدا میکند.
معاون سازمان سینمایی کشور افزود: با توجه به مشخص شدن مکان احداث پردیس سینمای امید مهاباد، پیشبینی میشود این سینما در ابتدای سال آینده (۱۴۰۰) راهاندازی شود و روزانه قابلیت اکران سه تا ۶ فیلم سینمایی به روز کشور را داشته باشد
آذربایجانغربی تنها پنج سالن فعال سینما دارد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی نیز در این جلسه گفت: هماکنون از مجموع ۲۲ سینمای آذربایجانغربی، پنج سینمای فعال شامل سه سینما در ارومیه، یک سینما در خوی و یک سینما در تکاب فعال و مابقی نیمه فعال یا متروکه است.
حجتالاسلام ناصر خدایاری اظهار داشت: در صورتی که پردیس سینمایی امید در مهاباد راهاندازی شود این شهر میتواند میزبان جشنوارهها و رویدادهای فرهنگی در سطح استانی و منطقهای نیز باشد.
او با اشاره به ظرفیت فرهنگی مهاباد ادامه داد: این شهر از ظرفیت ویژه ایی جهت سرمایهگذاری فرهنگی و هنری برخوردار است و همچنین از نظر تاریخی هم نقش برجسته ای در استان آذربایجان غربی دارد.
مهاباد؛ قطب فرهنگی آذربایجان غربی
در ادامه فرماندار مهاباد هم گفت: مهاباد در شمال غرب کشور یک شهر شناخته شده است و رئیس جمهور نیزاین شهر را مرکز زبان و ادبیات کردی معرفی کردهاند، از سویی دیگر این شهرستان به عنوان قطب فرهنگی آذربایجان غربی در طرح آمایش سرزمین استان نیز معرفی شده است.
ایرج شجاعی با اشاره به هنرمندان و ادیبان برجسته این دیار اظهار داشت: مهاباد شهر استاد "عبدالرحمان شرفکندی" متخلص به ماموستا "ههژار" است که به حق سعدی ادبیات کردی است.
او با بیان اینکه سینما می تواند بسیاری از خلاء های فرهنگی جامعه را پر کند، ادامه داد: مهاباد از قدیم الایام دارای سینما بوده اما اکنون نیاز به بازسازی بنیادین دارد و این مهم مطالبه عمومی در مهاباد است و با راه اندازی سینما در این شهرستان و فعالیت سینماگران تلاش گر می توان امیدوار بود که بارقه های امید در جنوب استان در این زمینه پرورش یابد.
فرماندار مهاباد گفت: مهاباد یکی از شهرهای گردشگرپذیر این استان بوده و سالانه چندین هزار نفر از مناطق مختلف کشور از جاذبههای گردشگری این شهر بازدید میکنند.
او در پایان گفت: شهرداری مهاباد زمینی در مساحت هزار متر مربع در محل پارک خانواده مهاباد بدین منظور اختصاص داده و امیدواریم با تلاشهای انجام گرفته مهاباد به زودی صاحب پردیس سینمایی شود.
گفتنی است؛ این جلسه با تاخیری 45 دقیقه ایی آغاز شد و برخی از مسولان دیرتر از خبرنگاران در سالن حاضر شدند. در پایان نیز عده ایی از سینما گران مهاباد و فعالان این عرصه با مسئولان حاصر در جلسه به بعث و تبادل نظر پرداختند.
به گزارش کردپرس، سینما «تربیت» وابسته به جمعیت هلال احمر شهرستان مهاباد با ظرفیت 600 نفر در سال 1348 در این شهرستان تاسیس شد، اما پس از سالها در سال 81 به گفته مسئولان وقت گویا به دلیل عدم درآمدزایی و استقبال بسیار کم شهروندان به حالت تعطیلی درآمد.
این شهر با 168 هزار نفر جمعیت، از سال ها پیش تاکنون فاقد سالن سینمای مجهز بوده است.
در کردپرس بیشتر بخوانید؛
هشدار؛ این سینماها سال هاست در دست تعمیرند
نظر شما