ظرفیت بالای  شوراها در خدمت رسانی به مردم

سرویس کردستان- رییس شورای عالی استان‌ها گفت: در حال حاضر ۱۲۵ هزار و ۹۹۲ نفر عضو شورای اسلامی شهرها و روستاهای کشور هستند که ظرفیت بسیار بزرگی برای انجام خدمات در استان‌های مختلف محسوب می‌شود.

به گزارش کُرد پرس، علیرضا احمدی روز پنجشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان اظهار داشت: در حال حاضر ۳۷ هزار و ۸۰۰ دهیاری و یک هزار و ۱۳۷ شهرداری در سطح کشور فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه ۵۰ درصد امور شهرها و روستاها از طریق شوراها، شهرداری و دهیاری‌ها انجام می‌شود، افزود: سهم شهرداری‌های کشور از بودجه سالانه، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است که یک پنجم بودجه کشور را به خود اختصاص داده است.

رییس شورای عالی استان‌ها با اشاره به اینکه شورا و دهیاری‌هه را ظرفیت بسیار بزرگی برای نظام در انجام امور مردم است، اضافه کرد: اگر سیاست‌های کلان کشور در بخش‌های مختلف باید اجرا شود باید از طریق همین شوراها باید انجام شود، چراکه از بطن جامعه برخاسته‌اند و ارتباط نزدیکتری با مردم دارند.

احمدی شورای عالی استان‌ها را شورایی فرادستی اعلام کرد و یادآور شد: براساس قانون در این شورا، حدو ۶ مرحله انتخابات برگزار می شود و ۷۵ نفر عضو این شورا هستند، ضمن اینکه شورای عالی استان‌ها توانایی ارائه طرح به مجلس است و موازی با دولت می‌تواند به صورت مستقیم نیز لایجه تقدیم مجلس کند.

رییس شورای عالی استان‌ها به راه‌اندازی سامانه ثبت تخلفات و شکایات مردمی این شورا اشاره کرد و گفت: راه‌اندازی خبرگزاری شورای عالی استان‌ها اقدام مهم دیگری است که انجام شده تا این شورا از رسانه به عنوان رکن چهارم دموکراسی بهره‌مند باشد.

مدیرکل امور شوراها و شهرداری‌های وزارت کشور نیز در این دیدار به تشکیل شوراها در ۲۱ سال پیش اشاره کرد و گفت: شورا می‌تواند در انجام امور مدیریتی در سطح شهرها و روستاها بسیار کمک کننده باشد و در واقع این نهادها تاثیرگذارترین و نزدیکترین عوامل به مردم برای خدمت‌رسانی به آنان هستند.

محمدرضا صمیمی با اشاره به وجود ۳۴ بند به عنوان فعالیت‌ شوراها در سطح شهر و روستا، افزود: وظایفی که برای فعالیت‌های شوراها در نظر گرفته شده در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و اقتصادی است که ظرفیت بسیار بزرگی است.

وی تاکید کرد: به واسطه اهمیت موضوع شورا، دفتر ویژه‌ای در وزارت کشور به عنوان شورای عالی استان‌ها تشکیل شده است و بعد از قوه مقننه، مجریه و قضاییه، شورا را باید رکن چهارم نظام در بحث خدمت‌رسانی به مردم دانست، چراکه شوراها بدون واسطه رابط بین حکومت و مردم هستند.

مدیرکل امور شوراها و شهرداری‌های وزارت کشور بر لزوم تلاش برای رضایت‌مندی مردم با استفاده از تمام ظرفیت‌ها تاکید کرد و یادآور شد: در این راستا از ظرفیت ائمه جمعه و جماعات در سطح شهرها و روستاها غفلت شده است، در حالیکه با استفاده از این پتانسیل می‌توان از چند جنبه از جمله پیشگیری از بروز اتفاقات و حاشیه‌ در این نهادها ممانعت کرد.

کد خبر 341194

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha