کردستان دریچه مهم امنیت کشور/انتقاد از ضعف زیرساختی در کردستان

سرویس کردستان- نشست شورای اسلامی کردستان در حالی برگزار شد که در آن هم از اقدامات دولت دفاع شد و هم از ضعف زیرساختی در استان انتقاد گردید.

به گزارش خبرنگار کردپرس، بیست و هفتمین نشست شورای اسلامی کردستان ظهر امروز پنجشنبه با حضور رئیس شورای عالی استان ها و استاندار کردستان برگزار شد.

در این نشست ابتدا رئیس شورای عالی استان‌ها با بیان اینکه طرح جامع مدیریت یکپارچه شهری و روستایی در مجلس شورای اسلامی در دست پیگیری است، اظهار داشت: به واسطه این طرح تمام مشکلات در حوزه‌های زیرساختی حل شده و با کاهش بروکراسی اداری، این امور به شهرداری‌ها واگذار می‌شود.

به گفته «علیرضا احمدی» در قالب این طرح مشکلاتی در حوزه زیرساختی با شرکت‌های خدماتی وجود نخواهد داشت و تمام امور زیر نظر شهرداری و با از بین رفتن بروکراسی اداری انجام می‌گیرد.

او با بیان اینکه امروز شورای عالی استان‌ها در جایگاهی قرار گرفته است که باید از ظرفیت آن استفاده بیشتری شود، افزود: این شورا در اجلاس‌های گوناگون با حضور مسوولان دستگاه‌های حاکمیتی برگزار شده و امور کشور در این شوراها به بحث گذاشته می‌شود.

«احمدی» گفت: این که می‌گویند شوراها در کشور نمی‌توانند کاری انجام دهند حرف درست و مستندی نیست و مشکل اساسی کشور بروکراسی اداری و تکرار یک چرخه در ادارات است که باید با کمک دستگاه‌های اجرایی به حل این معضل کمک کنیم.

او با اشاره به اینکه شورای عالی به عنوان شورایی فرادستی در تمامی شوراهای مختلف کشور مشارکت دارد، افزود: فضای خوبی ایجاد شده که باید از آن حداکثر استفاده را کرد.

رییس شورای عالی استان‌ها، انسجام و یکدلی را ضرورت امروز کشور برای گذر از مشکلات دانست و گفت که با ایراد گرفتن های مداوم از یکدیگر مشکلی حل نخواهد شد و در واقع یکی از دلایل بها ندادن به شوراها خود شوراها هستند.

بنا به سخنان «احمدی» پیگیری برای ااختصاص ردیفی در بودجه سالانه به شوراها در جریان است، چرا که شوراها دیرتر از دیگر نهادهای عمومی کشور تشکیل شده‌اند و در ردیف بودجه کشور جایی ندارند.

او با بیان اینکه با ۱۵ دستگاه اجرایی تفاهم نامه همکاری داریم یادآور شد: ۱۱ شورای راهبردی در شورای عالی استان‌ها تشکیل شده است که گام مهمی در پیشبرد اهداف شوراها به شمار می‌رود.

رییس شورای عالی استان‌ها تاکید کرد: امروز شخص رییس جمهور و وزرا به نامه های شوراهای اسلامی جواب می‌دهند و این نشان از تقویت جایگاه شوراها دارد و در حال حاضر به دنبال تثبیت این جایگاه در کشور هستیم.

«احمدی» به فعالیت ۱۲۵ هزار و ۹۹۲ عضو شورای شهر و روستا در کشور اشاره کرد و افزود: در حال حاضر یک هزار و ۳۴۸ شهرداری در کشور داریم که شهرداران آن با انتخاب شوراها فعالیت دارند و ۳۷ هزار و ۸۰۰ دهیار هم روستاها را اداره می‌کنند.

او گفت: تفاهمنامه‌ای بین شورای عالی استان‌ها و سازمان برنامه و بودجه تدوین شده است تا نقش کلیدی شوراها در تدوین برنامه و بودجه سالانه ایفا شود و با آن موافقت هم شده است.

« احمدی» اضافه کرد: در حال حاضر نمایندگانی در هیات‌های عمومی دیوان عدالت اداری داریم که به واسطه حضور آنان در ابطال بخشنامه های دولتی و مصوبات شورا ها نفوذ داریم.

رییس شورای عالی استان‌ها با اشاره به اینکه تفاهم نامه‌ای هم با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور داشته‌ایم و بر اساس آن مشکلات قولنامه‌ای حل خواهد شد، گفت: مشکلات فرهنگی را هم از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیر هستیم.

«احمدی» از کردستان به عنوان دریچه مهم امنیت کشور نام برد و افزود: همه مردم ایران و شورای عالی استان‌ها عاشق کردستان هستند.

لزوم تعامل شوراها با دستگاه های اجرایی

در ادامه مدیرکل امور شوراها و شهرداری‌های وزارت کشور، ضمن انتقاد از عملکرد ضعیف برخی شوراهای شهر و روستاها، اظهار داشت: باید نگاه تعاملی بین این نهادها و دستگاه‌های اجرایی در استان‌ها حاکم باشد تا مشکلات و دغدغه‌های مردم در زمان کمتری رفع شود.

به گفته «محمدرضا صمیمی» این تعامل باید در روستاها بین دهیاری و شورا با بخشدار، در مناطق شهری بین شورای شهر و فرماندار و در استان بین شورای استاتی با دستگاه‌های اجرایی کلان از جمله استانداری وجود داشته باشد.

او عدم حفظ شان شوراهای اسلامی شهر و روستاها از جانب دولت را تکذیب و غیرمنصفانه دانست و اضافه کرد: ما هیچگاه دنبال تقابل با شوراها نبوده‌ایم و همواره بر همکاری با این نهادها تلاش کرده‌ایم، ضمن اینکه اکنون تعامل شورای عالی استان‌ها با وزارت کشور در بهترین وضعیت ممکن است.

«صمیمی» ضمن اشاره به وجود مشکلات اقتصادی کشور یادآور شد: باید به سمتی برویم مشکلات و نیازهای مردم را در مسیر قانونی و با در نظر گرفتن محدودیت‌ها برطرف کنیم و این مهم جز با تعامل بین شوراهای شهر و روستا با دستگاه‌های اجرایی قابل تحقق نیست.

او با بیان اینکه شوراها نیز دارای اشکالات متعددی هستند، افزود: آمادگی داریم با توجه به حدود وظایف و ظرفیت‌های موجود، همه نوع خدمت به مردم و شوراها داشته باشیم و معتقدیم شوراها که منتخبان مردم هستند و باید به دنبال راهکار باشند و همیشه دستگاه‌های اجرایی را مقصر کمبودها ندانند.

«صمیمی» ضمن تأکید بر تلاش برای رفع بخشی از مشکلات مالی شوراهای شهر و روستا، اضافه کرد: به طور قطع پویا بودن شوراها و یافتن راهکار برای رفع مشکلات مردم، نوعی انعکاس خدمات حاکمیت به جامعه است، بنابراین نقش شوراها در مدیریت کشور غیرقابل انکار است.

در حوزه راه های ارتباطی خوب کار شده

استاندار کردستان هم در این نشست با بیان اینکه در حال حاضر ۶ هزار و ۱۰۰ کیلومتر راه ارتباطی در این استان وجود دارد از تخریب دولت به شدت انتقاد کرد و اظهار داشت:۹۰۰ کیلومتر از این راه ها در دولت تدبیر و امید ساخته شده و 2 هزار و 980 کیلومتر آن آسفالت شده است.

«بهمن مرادنیا» با بیان اینکه در بحث عقب‌ماندگی زیرساخت و راه کردستان در گذشته شکی وجود ندارد، افزود: بخشی از این عقب‌ماندگی‌ها ناشی از کوتاهی و سختی کار بوده است، اما در سه سال گذشته، هر سال ۲۰ درصد اعتبارات متمرکز استان به راه‌های روستایی تخصیص یافته است.

او به جاده جدید در دست احداث مریوان - سنندج و آغاز عملیات اجرایی آن در سال ۸۲ اشاره کرد و گفت: این پروژه تا سال ۹۶، فقط ۴۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشت که با تخصیص اعتبارات مناسب امسال این طرح به بهره‌برداری خواهد رسید و تاکنون برای آن ۳۵۰ میلیارد تومان هزینه شده و در سال جاری نیز ۸۰ میلیارد تومان کمک رهبری جذب شد.

«مرادنیا» هزینه احداث یک کیلومتر راه را در کردستان معادل سه کیلومتر در استان‌های مسطح اعلام کرد و افزود: در بحث کمربندی مریوان هم 2 سال است که معطل معارضان محلی هستیم که ناچار شدیم مسیر را تغییر دهیم و منتطر کمک شورای این شهر برای اجرای این طرح هستیم.

او با بیان اینکه دولت متوجه مشکلات در بخش‌های مختلف هست، اظهار داشت: تلاش می‌کنیم مشکلات به حداقل برسد اما محدودیت‌هایی نیز وجود دارد، با این وجود در بحث عمران شهری موضوع تهاتر شهرداری سقز را شخصا از طریق سازمان برنامه و بودجه پیگیری و آن را به جریان انداختم‌.

تخصیص آب به ۹۶ هزار هکتار از اراضی کردستان از محل سدهای استان، تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به سدهای استان در سال جاری، جذب ۹۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های بازآفرینی شهری در مناطق حاشیه استان و لزوم تعامل بین شوراها با دستگاه‌های اجرایی برای رفع مشکلات، از دیگر مواردی بود که استاندار کردستان به آنها اشاره کرد.

فعالیت 4 هزار نفر عضو در شوراها

رییس شورای اسلامی کردستان هم به فعالیت ۴ هزار و ۲۰۰ نفر اعضا این شورا در استان اشاره کرد و گفت: در حوزه مدیریت شهری علاوه بر دستگاه های مختلف دولتی، شوراها نیز در حال خدمت رسانی به مردم هستند، ضمن اینکه شوراهای روستا نیز در در بخش روستایی به خوبی عمل می‌کنند.

«پرستو شکری» کردستان را دارای ظرفیت‌های زیادی از جمله در بخش معادن، آب و نیروی انسانی توانمند عنوان کرد و افزود: نبود برنامه مدون برای ساماندهی و نیازسنجی جوانان و عدم توجه به اشتغال آنان، باعث شده آمار بیکاری در این استان بالا باشد و قشر جوان برای کسب درآمد به ناچار به استان‌های دیگر مهاجرت کنند.

او با بیان اینکه درصد بالای بیکاری، موجب سرخوردگی جوانان و نبود امید به آینده در میان قشر جوان شده است، یادآور شد: باید از تمام توان و ظرفیت‌ها برای رفع مشکلات جوانان و مردم بهره برد و این مهم با تعامل دستگاه‌های مختلف و شوراهای شهر و روستا قابل تحقق است.

دو نفر از اعضا شوراهای استان هم به ضعیف بودن کردستان از لحاظ شاخص های راه روستایی، ضعف زیرساخت‌های آموزشی، تفاوت فاصله رشد غیرقابل قبول هزینه بیمه‌های سلامت، نارضایتی از تخصیص اعتبارات شهرداری‌های زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت اشاره و خواستار توجه به سوابق اجرایی و سن کاندیداهای شوراها در انتخابات آینده و مشخص بودن جایگاه ریاست شورای استان شدند

کد خبر 341218

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha