فاروق سخنور به خبرنگار کردپرس گفت: این پرندگان شامل "خوتکا"، "غاز خاکستری"، انواع "مرغابی" و "اردک"، "فلامینگو"، "باکلان کوچک"، "پلیکان سفید"، "چوب پا"، "پرستوی دریایی"، "کشیم بزرگ"، "غاز پیشانی سفید"، "سیلوش"، "آووست"، "خروس کولی"، "حواصیل"، "تنجه" و گونههای کمیاب و در معرض خطر انقراض از جمله اردک "سرسفید" و اردک "مرمری" هستند.
او اضافه کرد: هم اکنون بیشترین جمعیت پرندگان مهاجر در این تالاب به ترتیب مربوط به خوتکاها، اردک سرسبز، ارک نوک پهن و لک لک است که با مهیا شدن شرایط مطلوب اسکان و تغذیه وارد این تالاب بینالمللی شدهاند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد با اشاره به اینکه این پرندگان از سیبری و مناطق شمالی کوچ خود را به مناطق جنوبی آغاز کردهاند، افزود: این پرندگان که هر روز بر تعداد آنها افزوده میشود، مدتی را در این تالاب به استراحت و تغذیه پرداخته و سپس مهاجرت خود را به مناطق جنوبی ادامه خواهند داد.
سخنور تصریح کرد: تالاب بینالمللی کانیبرازان به دلیل تنوع غذایی و وضعیت و امنیت مناسب، به یکی از استراحتگاهها و زیستگاههای مهم پرندگان در شمال غرب کشور تبدیل شده است و همهساله پذیرای شمار زیادی از انواع پرندگان مهاجری آبزی و کنارآبزی است که در مسیر پرواز خود وارد این تالاب میشوند.
به گزارش کردپرس، تالاب بینالمللی "کانیبرازان" مهاباد با وسعتی افزون بر ۹۱۰ هکتار در سال ۱۳۸۵ به عنوان منطقه شکار ممنوع معرفی و به نخستین پناهگاه حیات وحش آذربایجانغربی تبدیل شد.
نظر شما