تغییر در استراتژی ترکیه در سوریه؛ تخلیه پایگاه های ادلب و حرکت به سمت کردستان سوریه

سرویس ترکیه - در کمتر از یک هفته از تخلیه پایگاه معر حطاط دیده بان حقوق بشر سوریه از تخلیه یکی دیگر از پایگاه های نظامی ارتش ترکیه از پایگاه های دوازده گانه نظارت بر روند آتش بس در ادلب خبر داد.

پس از تخلیه پایگاه نظامی مورک توسط نیروهای ارتش ترکیه که بزرگترین پایگاه این کشور در ادلب به حساب می آمد روند تخلیه پایگاه های ارتش ترکیه از ادلب به پایگاه نهم ارتش ترکیه، که یکی از حساس ترین پایگاه های ترکیه در ادلب بود نیز کشیده شد. پایگاه نهم که همواره یکی ازگزینه های تنش میان ارتش ترکیه و ارتش سوریه به حساب می آمد تخلیه شده و نیروهای ارتش سوریه در آن مستقر شدند. این پایان داستان نبود و روند با تخلیه پایگاه معر حطاط پیگیری شد. در کمتر از یک هفته از تخلیه پایگاه معر حطاط دیده بان حقوق بشر سوریه از تخلیه یکی دیگر از پایگاه های نظامی ارتش ترکیه از پایگاه های دوازده گانه نظارت بر روند آتش بس در ادلب خبر داد.

بر اساس اطلاعات به دست آمده، نیروهای نظامی ارتش ترکیه از پایگاه نظامی خود در حد فاصل غبطان الجبل – شیخ عقیل خارج شده و تجهیزات نظامی خود از این مرکز دیده بانی را خارج کرده اند. ده ها کامیون لجستیکی متعلق به ارتش ترکیه، تجهیزات نظامی در این منطقه را به مرکز ادلب انتقال داده اند که با تخلیه این پایگاه، شمار پایگاه های تخلیه شده از سوی ارتش ترکیه در ادلب به 4 پایگاه نظامی رسید.

تخلیه پایگاه های دوازده گانه ارتش ترکیه در ادلب در حالی صورت می گیرد که در پایگاه هایی که ارتش ترکیه تخلیه می کند نیروهای ارتش سوریه مستقر می شود. همزمان با تخلیه این پایگاه ها تحرکات ارتش ترکیه در مرز کردستان سوریه شدت بیشتری می گیرد و خبر تأسیس پایگاه نظامی توسط ارتش ترکیه در دربیسی همزمان با تخلیه این پایگاه ها پالس هایی از احتمال وجود یک توافق پشت پرده میان ترکیه – روسیه را صادر می کند.

بی شک تاسیس یک پایگاه نظامی و استقرار دائمی نیروهای ارتش ترکیه در اطراف دربیسی که یکی از مراکز گشت زنی نظامی مشترک ترکیه – روسیه می باشد، بدون چراغ سبز روسیه امکان پذیر نبود. دیپلماسی فشرده روس ها و ترک ها طی روزهای گذشته و تندتر شدن ضرب آهنگ خروج نیروهای ارتش ترکیه از پایگاه های خود در ادلب را اگر با اظهارات مقامات ترک در خصوص ضرورت کنترل کامل بر نواحی مرزی خود در جنوب ترکیه یکجا مورد ارزیابی قرار دهیم شاهد روندی خواهیم بود که نشأت گرفته از یک توافقی است که رسانه ای نشده است. حرکت آرام نیروهای ارتش ترکیه به نواحی کردستان سوریه و خروج از ادلب در سایه چراغ سبز روس ها و سکوت دمشق احتمال تحولات بیشتر را در نواحی شمال و شمال شرق سوریه برجسته تر می کند.

از طرف دیگر برگزاری انتخابات جنجالی ریاست جمهوری در آمریکا و بلاتکلیفی نتایج این انتخابات یک خلاء بسیار مهمی را در شمال و شرق سوریه ایجاد کرده است که چنین به نظر می رسد که ترکیه و روسیه در تلاش برای استفاده از این خلاء هستند. انتقال قدرت در آمریکا باعث شده است که تمرکزها از کردستان سوریه به داخل آمریکا معطوف شود و این مسئله بی شک زمینه را برای ترکیه و روسیه فراهم خواهد کرد تا از این فرصت به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

علاوه بر این، تنش ها در اقلیم کردستان میان PKK – پارتی نیز باعث شده است که توجه رسانه ای و سیاسی بیشتر به اقلیم کردستان معطوف شود و این مسئله به ترکیه این امکان را فراهم می سازد تا اقدامات خود را بدون جلب توجه رسانه ای و انعکاس آن در عرصه جهانی پیش ببرد.

خبرگزاری کردپرس/ سرویس سوریه

کد خبر 342421

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha