به گزارش خبرگزاری کردپرس، استانی که بر دریایی از درآمدهای سرشار نفت و گاز و پتروشیمی قرار گرفته و دارای کارخانه عظیم سیمان است و شهرداری های آن توانایی حمایت های بالا از ورزش حرفه ای استان را دارند، آنگونه که به نظر می رسد به وظایف خود در حوزه مسئولیتهای اجتماعی و اجرای ماده 53 عمل نکرده و متاسفانه ورزش استان ایلام تنها به درخشش گاهگاهی قهرمانانی دلخوش است که با هزاران مشقت توانسته اند بر مشکلات غلبه کنند و پرچم ایران و ایلام را در اقصی نقاط جهان به اهتزاز درآورند؛ ورزشکارانی که اغلب با هزینه شخصی در اردوها و مسابقات شرکت می کنند. با وجود تیمهای مختلف لیگ برتری، نام ایلام بیشتر از گذشته در کشور مطرح خواهد شد و از همین راه می توان به استان نگاه استراتژیک در مرکز ایجاد کرد و بسیاری از مسائل و مشکلات استان بازگو و برای حل آنها چاره جویی شود؛ چیزی که فقدانش عیان است.
حمایت شرکت های بزرگ در استان ایلام تنها محدود به شرکت پالایش گاز ایلام از تیم فوتبال بانوان استان در لیگ برتر می شود و شهرداری ایلام نیز تیم داری و حمایت از تیم های لیگ برتری را غیرقانونی می داند در حالی که شاهد حضور شهرداری شهرهای بسیار کوچک تر و کم درآمدتر از ایلام در کشور هستیم که تیمهایشان در لیگهای برتر می درخشند.
جذب حامیان مالی برای تیمهای ورزشی، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای ساخت هتلها و اماکن رفاهی در خور مسابقات ورزشی ملی و بین المللی، استفاده از توان مالی دستگاههای دولتی و کمک به اجرای قانون اختصاص یک درصد این دستگاهها به ورزش، از مواردی است که کمک به توسعه ورزش استان کرده و موانع پیش روی ورزشکاران را برخواهد داشت.
سارا فلاحی، نماینده مردم استان ایلام در مجلس شورای اسلامی و نایب رییس اول فراکسیون ورزش در حاشیه دیدار خود با رؤسای تعدادی از هیئات ورزشی استان ایلام، به خبرنگار ما گفت: یکی از مهم ترین مطالبات هیئت های ورزشی استان کمبود اعتباری است که برای ورزش استان در نظر گرفته می شود که متاسفانه کفاف نیازمندی های ورزش ایلام را نمی دهد و همین مسأله باعث شده که زیرساختها و امکانات ورزشی در استان مناسب نباشد. البته عدم مدیریت صحیح بودجه هایی که در اختیار ورزش و جوانان در تمام ادوار اخیر بوده نیز در این نابسامانی مؤثر بوده است.
وی با اشاره به اینکه در برخی از حوزه ها قوانین خوبی داریم ولی اجرا نمی شوند، عنوان کرد: یکی از همین قوانین بحث مسئولیت های اجتماعی شرکتهایی است که در مناطق مختلف کشور فعال هستند و از جمله در استان ایلام که پتانسیل خوبی در زمینه نفت و گاز و پتروشیمی دارد. اگر بخشی از سهمی که قانون مشخص کرده توسط این شرکتها به ورزش استان اختصاص پیدا کند، اتفاقات خوبی در این زمینه خواهد افتاد. به عنوان مثال با 3 میلیارد تومان می توان 6 تیم مختلف ورزشی لیگ برتری داشته باشیم و این چنین رقمهایی در برابر سهم مسئولیت اجتماعی شرکتهای فعال در استان ایلام پول زیادی نیست.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم در پاسخ به چرایی دلیل عدم پرداخت این سهم از سوی شرکتهای بزرگ استان، تصریح کرد: یکی از دلایل آن عدم وجود نظارت لازم برای وصول این سهم است و کسی کاری ندارد چرا قانونی که وجود دارد و مسئولیتی را که اینها دارند انجام نمی شود. دلیل دیگر هم مهجور بودن امر ورزش در نگاه بسیاری از مدیران ما در همه سطوح است. انگار همان نگاهی که در دوران دبستان و راهنمایی و دبیرستان به زنگ ورزش در مدارس وجود داشت، هنوز همان نگاه با برخی از مدیران ما هم هست و ورزش را امری بی خاصیت می دانند. این افراد حتی در وزارت ورزش و جوانان هم وجود دارند و بدون داشتن فهم درست از ورزش و هیچ دغدغه ای، برای ورزش کشور سیاستگذاری می کنند.
فلاحی تأکید کرد: اگر رویکردی که مدیریت ما نسبت به ورزش در استان دارند عوض شده و به یک فهم مشترک برسند که برای حل بسیاری از مشکلات باید روی ورزش سرمایه گذاری صورت بگیرد، هم استان ما از بحرانهای اجتماعی عبور داده می شود و هم اینکه ایلام در سطح کشور بیشتر و بهتر شناخته شده و ظرفیتها و چالشها و مشکلاتش بیشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت.
نایب رییس فراکسیون ورزش مجلس یازدهم به عنوان راهکار، عنوان کرد: پیشنهاد داده ایم که کارگروهی از شرکتهای دارای مسئولیت اجتماعی تشکیل بشود تا پولی را که طبق قانون وظیفه دارند، از طریق همین کارگروه به ورزش استان تزریق کنند. با این کار علاوه بر ایجاد هم افزایی، کار نظارت بر این بودجه که حق مردم استان است نیز آسان تر می شود.
او گفت: در این راستا با استاندار محترم استان ایلام رایزنی و نامه نگاری صورت گرفته که به عنوان مسئول ارشد اجرایی استان نسبت به تشکیل این کارگروه اقدام کنند. ما نیز در فراکسیون ورزش مجلس یازدهم این عزم را داریم که علاوه بر نظارت تخصصی بر حوزه ورزش استان ایلام، هر کمکی بتوانیم به توسعه آن انجام دهیم.
در همین راستا، محمدمهدی فروردین، رییس فراکسیون ورزش مجلس یازدهم و نماینده مردم فیروزآباد نیز در یک گفتگوی تلفنی با برنامه تلویزیونی ورزش ایلام عنوان کرد: استانهای محرومی مثل ایلام دارای منابعی هستند که استخراج شده و درآمد آن به مرکز فرستاده می شود در حالی که باید سهم خود استان نیز در نظر گرفته شود. این شرکتها که معادن و ذخایر استان ایلام را استخراج کرده و درآمد آن را هر طور که بخواهند خرج می کنند اگر یک درصدی را که در قبال مردم استان مسئولیت و وظیفه دارند به ورزش اختصاص می دادند، مطمئن هستم که اتفاقات بسیار خوبی در ورزش استان ایلام با وجود استعدادها و ظرفیتهای بالای آن اتفاق می افتاد.
وی از استاندار ایلام خواست که از تمام ظرفیت خود برای توجه بیشتر به توسعه ورزش استان استفاده کند و از مدیرکل ورزش و جوانان استان نیز خواست که نسبت به احیا و توانمندسازی هیئتهای ورزشی برنامه ریزی های لازم را انجام دهد. او گفت: زمانی استان ایلام یک تیم فوتبال داشت که باعث حذف پرسپولیس از جام حذفی شد. این تیم می توانست امروز در لیگ برتر باشد ولی متاسفانه هیچ نامی از فوتبال ایلام در کشور وجود ندارد.
فروردین با بیان اینکه قوانینی در برنامه ششم توسعه در حوزه ورزش تدوین شده که به خوبی اجرا نمی شود، عنوان کرد: طبق ماده 53 و در بحث مسئولیتهای اجتماعی، شرکتها «مجاز» به فعالیت در حوزه ورزش هستند و ما در مجلس یازدهم می خواهیم آنها را «مکلف» کنیم که سهم قانونی خود را در ورزش هزینه کنند. یا در خصوص سهم 0.27 درصدی ورزش که در وزارتخانه ها حیف و میل می شود و اگر این مبالغ به ورزش استانهای محرومی چون ایلام اختصاص پیدا کند، تغییراتی جدی در ورزش استان شاهد خواهیم بود و استعدادهای زیادی شکوفا خواهد شد.
گزارش: یاسر بابایی
نظر شما