حسن سپهرفر، ۱۵ آذر با اعلام این مطلب به کردپرس اظهار کرد: آثار تاریخی بخشی از هویت و گذشته یک ملت است که همگان باید در حفظ و نگهداری آن کوشا باشند.
او افزود: سالانه هزینه زیادی برای احیا و مرمت بناهای تاریخی صرف میشود تا این آثار به عنوان شناسنامه کشور به نسل آینده به یادگار بماند.
معاون میراثفرهنگی، ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی ادامه داد: با این وجود برخی افراد با بیتوجهی اقدام به نوشتن یادگاری بر روی دیوارهای آثار تاریخی میکنند که این اقدامات موجب وارد آمدن خسارت جبرانناپذیر به این آثار میشود.
او تصریح کرد: اخیرا تعدادی از افراد با نوشتن شعارها و یادگاریها بر روی دیوار مسجد جامع مهاباد، ضمن وارد کردن خسارت، چهره آن را نیز نازیبا کرده بودند.
سپهرفر تاکید کرد: پس از این کار، کارشناسان اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مهاباد اقدام به پاکسازی این دیوارنوشتهها کردند و امید است که دیگر شاهد چنین اقداماتی نباشیم
به گزارش کردپرس، مسجدجامع سرخ (به کردی: مزگه وتی سوور) مربوط به دوره صفوی است و در مهاباد، داخل شهر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۴۸ با شمارهٔ ثبت ۸۸۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این مسجد یکی از اقدامات مهم عمرانی بداق سلطان مکری حاکم مهاباد است، که در سال ۱۰۸۹ بنا گردید و همچنان پابرجا است
مسجد جامع مهاباد تقریباً در مرکز شهر و در داخل بافت قدیم آن قرار دارد و بر اثر تغییر و تحولات شهرسازی مقداری از بافت اطراف آن نوسازی و این بنای قدیمی اکنون در بین مجموعهای از واحدهای قدیمی و نوساز محصور شده است.
.
نظر شما