سازه های خاکی آبدانان، تغذیه سفره های زیرزمینی و رونق کشاورزی

سرویس ایلام - روستای آب تاف از توابع بخش کلات مورموری با ابتکار و همت یکی از اهالی، صاحب حوضچه های آبی بزرگی از محل روانابهایی شده است که علاوه بر اینکه سیل آن دیگر خسارتی به بار نمی آورد، بلکه با جلوگیری از خروج این آبها به خارج از منطقه باعث رونق کشاورزی و تقویت سفره های زیرزمینی آب نیز شده است.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، کمبود آب در جهان و تأثیرپذیری زندگی اجتماعی و اقتصادی مردم در مناطق خشک و نیمه خشک از این بحران، بر کسی پوشیده نیست. به اعتقاد کارشناسان مسائل استراتژیک، آب در آینده ای نه چندان دور جای نفت را در اهمیت به عنوان کالایی استراتژیک خواهد گرفت لذا بسیاری از کشورها به دنبال راهی برای حفظ ذخایر و منابع آبی خود هستند که ساخت سازه ها و سدهای خاکی کوچک به عنوان یکی از راههای جذب و جلوگیری از هدررفت آب در سطح خرد یکی از راههای عملی، کم هزینه و بسیار پر سودی است که در شهرستان آبدانان و روستای آب تاف آن انجام شده است.

آقای محمدی یکی از اهالی بومی این منطقه است که با هزینه شخصی به فکر مهار روانابها و منابع عظیمی آبی افتاد که همه ساله و در موسم بارشهای خوب استان از روستا خارج شده و در نهایت در قالب میلیونها متر مکعب آب از مرزهای غربی ایران خارج می شو. او در اقدامی بی نظیر سه سازه و سد خاکی در آبدانان ساخته است که ظرفیت مهار بیش از یک میلیون متر مکعب آب را دارا هستند.

او به خبرنگار ما گفت که از سال 1389 تا 1393 توانسته است سه سازه خاکی در آبدانان احداث کند. این کار علاوه بر اینکه جلوی خسارات سیل را می گیرد، می تواند در تزریق آب به سفره های زیرزمینی و احیای مراتع و بیابان زدایی موثر باشد. او به غیر از استفاده از آب جمع آوری شده برای استفاده در زمینهای کشاورزی، به پرورش ماهی های گرمابی هم مبادرت کرده است و به گفته خودش 6 هزار قطعه ماهی در این استخرهای طبیعی ایجاد شده پرورش داده می شوند. او گفت: آبزیانی که در این استخرهای آبی پرورش داده می شوند، کپور، هامور و قزل آلا هستند.

نوروزی، رییس منابع طبیعی و آبخیزداری آبدانان در خصوص این بندهای خاکی به خبرنگار ما توضیح داد: گام اول احداث این بندهای خاکی را آقای محمدی با هزینه شخصی خویش تقبل کرده است. وی افزود: در راستای مشارکت دادن مردم در امر آبخیزداری، اداره منابع طبیعی آبدانان تحت عملیاتی با 13 هزار متر مکعب خاکریز و 250 هزار مترمکعب بتون ریزی جهت سرریز با اعتبار یک میلیارد و 320 میلیون ریال از محل صندوق توسعه ملی برای تکمیل این طرح هزینه کرده است.

پیری، رییس جهاد کشاورزی آبدانان نیز در خصوص اهمیت این بندهای خاکی و آبهای ذخیره شده آن در بخش کشاورزی به خبرنگار ما گفت: این بندهای خاکی 5 هکتار از زمینهای پایین دست خود را به زمینهای آبی و تحت آبیاری قطره ای تبدیل کرده است و علاوه بر این 5 هکتار در حال حاضر و با وجود این بندهای خاکی 6 هکتار دیگر از اراضی نیز مستعد تبدیل شدن به زمین آبی شده اند.

وی افزود: از محل تبصره الف ماده 52 آقای محمدی را برای تسهیلاتی به مبلغ 320 میلیون تومان به بانک معرفی کرده ایم.

کد خبر 342942

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha