در ایران تنها  ۱.۲ میلیون هکتار خاک حاصلخیز وجود دارد

سرویس ایران- وزیر جهاد کشاورزی گفت: در ایران تنها ۱.۲ میلیون هکتار خاک حاصلخیز وجود دارد و در کنار آن فرسایش خاک حدود ۱۵.۵ تا ۱۶ تن در هکتار است که با توجه به محدودیت‌هایی که در منابع خاک در کشور داریم، باید به طور جدی به آن بپردازیم.

به گزارش کردپرس، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه مراسم روز جهانی خاک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از مجموع ۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی که به صورت آبی کشت می‌شود، ۱.۲ میلیون هکتار اراضی درجه یک است و باقی اراضی یعنی ۶.۸ میلیون هکتار مبتلا به برخی محدودیت‌ها هستند؛ کمبود عمق خاک، سنگ‌ریزه، شن‌ریزه و شوری قابل توجه دارد و ۴.۳ میلیون هکتار از این میزان مبتلا به شوری است.

او افزود: ما در ایران تنها ۱.۲ میلیون هکتار خاک حاصلخیز داریم و باید قدر خاک‌های درجه یک و خاک‌های کشاورزی را بدانیم.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: فائو اعلام کرده است که حفظ تنوع زیستی زندگی در خاک باید حفظ شود، نکته مهم این است که باید میزان ماده آلی خاک را افزایش دهیم که این امر راهی به جز کشاورزی حفاظتی ندارد.

او ادامه داد: کشاورزی حفاظتی شامل خاک‌ورزی حفاظتی با حداقل شخم است که ابزارهای خاص خودش را دارد و با رعایت تناوب کشت و نهایتاً استفاده از پوشش‌های گیاهی و حفظ بقایای گیاهی انجام می‌شود.

خاوازی در رابطه با فرسایش خاک گفت: فرسایش خاک حدود ۱۵.۵ تا ۱۶ تن در هکتار است که با توجه به محدودیت‌هایی که در منابع خاک در کشور داریم، باید به طور جدی به آن بپردازیم.

آبخیزداری از برنامه‌های سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری است تا بتواند با این روش بخش بالایی از فرسایش را کنترل کند، چراکه در آبخیزداری به ازای هر هکتار ۹ تن از فرسایش خاک جلوگیری می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت رسوبات پشت سدها خاطرنشان کرد: این رسوبات بخشی از مواد آلی و خود خاک هستند که می‌توانند از لحاظ پایداری خاک برای نسل آینده اهمیت داشته باشند. امسال نیز در تلاش هستیم به ۱.۲ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری برسیم که بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از این عملیات انجام شده است.

او با اشاره به سیل در فروردین ۹۸ گفت: مناطق سیل‌زده شناسایی شدند و یکی از مواردی که عملیات آبخیزداری به خوبی انجام شده، در دروازه قران شیراز بود.

خاوازی تصریح کرد: عملیات آبخیزداری انجام شده در ۱۱ استان سیل‌زده به حدی است که تا صدها سال آینده این عملیات می‌تواند از ورود سیل به داخل شهر جلوگیری کند، همچنین در چند شهری که اخیراً بارندگی زیادی داشت، اگر فعالیت‌هایی که ۶ ماه گذشته سازمان جنگل‌ها نبود، شاهد سیل و خسارت شدیدی می‌شدیم.

کد خبر 342967

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha