به گزارش خبرگزاری کُردپرس، بهزاد محسن پور در یک گفت و گوی تلویزیونی اظهار داشت: قرنطینه درمان نیست بلکه برای جلوگیری از انتشار ویروس فرد را به ماندن در خانه توصیه میکنند.
او افزود: تغذیه مناسب، مصرف ویتامین «D» و دیگر ویتامینها در صورت نیاز بدن طبق تجویز پزشک معالج در دوران نقاهت می تواند به بهبود سریع بیماران کمک کند.
او به استمرار علائم کوتاه مدت بیماری کرونا در بیماران بهبودیافته اشاره کرد و گفت: عمده عوارض ایجاد شده ناشی از این ویروس تغییراتی است که در ریه ایجاد میشود.
محسن پور مراجعه سریع افراد دارای علائم بیماری کرونا را در روند بهبودی بیماری مهم و حیاتی عنوان کرد و افزود: گاهی افراد با علائم شدید بیماری و درگیری ارگانهای مختلف بدن یا همان درگیری چند سیستمی با تاخیر طولانی به بیمارستان مراجعه میکنند که اکسیژن خون آنان به شدت کاهش یافته و درمان بیماری با مشکلات جدی و بیشتری انجام میشود.
او تاکید کرد: افراد پس از یک بار ابتلا به کرونا در مقابل ابتلای مجدد، مصونیت ندارند و امکان ابتلای شدیدتر به ویروس وجود دارد.
محسن پور با اشاره به اینکه ویروس کرونا بیماری چند سیستمی است و همواره علائم جدیدی از خود نشان میدهد اظهار داشت: این بیماری فقط با علائم تنفسی بروز نمیکند بلکه با نشانههای دیگری امکان مبتلا شدن فرد به این ویروس وجود دارد.
او نشانههای شایع و معمول بیماری کرونا را، تب، سرفه، گلودرد، خستگی، کسالت عنوان کرد و افزود: گاهی این بیماری با علائم گوارشی مانند اسهال و استفراغ، اختلال در هوشیاری، خستگی مزمن، سکتههای قلبی و مغزی و یا علائم عروقی خود را نشان میدهد.
فوکالپوینت و متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تأکید کرد: در حال حاضر بروز هر گونه علائم بیماری در بدن را نباید با آنفلوآنزا و سرماخوردگی مرتبط بدانید بلکه هر علامت تنفسی و یا سردرد، گلودرد، آبریزش بینی و بدن درد را باید کرونا تلقی کرده و سریعاً جهت تشخیص و درمان به پزشک مراجعه نمایید.
محسن پور با بیان اینکه تشخیص ویروس کرونا در فرد بستگی به زمان ورود ویروس در بدن وی بستگی دارد اضافه کرد: آزمایش پی سی آر، فقط ۵۰ درصد افرادی مبتلا به کرونا را تشخیص میدهد لذا تست منفی دال بر بیمار نبودن فرد نیست.
او با بیان اینکه بیماری آنفلوآنزا مانند کرونا ویروس نیست افزود: بیماری کرونا بسیار سخت، زجرآور و گسترده بوده و در هر فردی متفاوت است بنابراین نمیتوان مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا با آن برخورد کرد.
فوکالپوینت و متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با تاکید بر اینکه امکان ابتلای شدیدتر دوباره به این ویروس در بهبودیافتگان پیشبینی میشود، اضافه کرد: کماکان بیماران رهاشده از بند این عفونت ، اقدامات پیشگیرانه را جدی بگیرند.
محسن پور افزود: باوری که همیشه درباره بیماریهای ویروسی مطرح بوده، بیانکننده ایمنی مادامالعمر پس از ابتلا به آن است اما جهشهای ایجادشده در کروناویروس جدید طی ماههای اخیر بیشتر حاکی از سرایتپذیری سریع و شدیدترشدن بیماری در فرد است.
او به لزوم رعایت اقدامات پیشگیرانه فرد مبتلا به کرونا بعد از ترخیص از بیمارستان اشاره کرد و گفت: سیر بیماری کرونا بسیار طولانی و طبق یافتههای علمی مستلزم ادامه درمان و مصرف دارو طبق تجویز پزشک تا زمان بهبودی کامل است.
فوکالپوینت و متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: ترخیص بیمار مبتلا به کرونا از بیمارستان به معنای ختم بیماری نیست و بیمار باید طبق شرایط قرنطینگی تحت مراقبت قرار گیرد.
محسن پور بیان کرد: اگر تست پیسی آر فردی بدون علائم کرونا، مثبت باشد باید تا ۱۰ روز طبق رعایت پروتکلهای بهداشتی و مصرف داروهای تجویزی قرنطینه باشد.
نظر شما