فساد مالی در بدنه مدیریت اداری شهرهای آذربایجان غربی

سرویس آذربایجان غربی- همزمان با موج دوم دستگیری‌ها در شهرداری ارومیه، روز گذشته شهردار یکی از مناطق این شهرستان دستگیر شد و موج دستگیری های فساد مالی تا کنون چندین شهر آذربایجان غربی را در بر گرفته و انگشت اتهام هم رو به شهرداری است.

به گزارش کردپرس، در پی دستگیری های پی در پی و زنجیره وار در بدنه شهرداری ها بخش اداری شهرهای مختلف استان آذربایجان غربی در راستای مبارزه با فساد اداری، این سوال مطرح می شود که این متهمان محصول کدامین بی نظارتی ها در طی دوره مسئولیت خود بوده اند و نقش نهادهای ناظر بر عملکرد این متهمان طی این سالیان اخیر چه بوده است؟!

امروز 19 آذر ماه حسین پناهی سخنگوی شورای شهر ارومیه با تأیید خبر دستگیری شهردار یکی از مناطق شهر ارومیه گفت: با توجه به شرایطی که در گذشته در زمینه علل دستگیری‌ها وجود داشت، این بار نیز این برخورد قضائی با شهردار یکی از مناطق ارومیه انجام شد.

در چند روز گذشته پنج تا ۶ نفر از کارشناسان و مسئولان شهرداری‌های مناطق ارومیه دستگیر و تحویل مراجع قضائی شدند که شامل مدیران میانی، کارشناسان در شهرداری ارومیه بوده اند.

21 آبان نیز، سخنگوی شورای شهر ارومیه از دستگیری ۷ نفر از مدیران و کارکنان شهرداری ارومیه، به علت تخلفات مالی، توسط نهادهای نظارتی خبر داد و گفته بود: در هفته های اخیر تعدادی از مدیران و کارمندان شهرداری ارومیه توسط نهادهای نظارتی بازداشت شدند و این دستگیری ها طبق وظایف ذاتی نهادهای نظارتی انجام شده و اطلاعات بیشتر باید توسط دستگاه قضایی اعلام شود.

استارت مبارزه با فساد اداری از مهاباد زده شد

اما اولین تکانه بازداشتی های مبارزه با فساد از مهاباد شروع شد. شهری که شورای دور پنجمش با شعار شورای شیشه ایی به سر کار آمد و زبانزد شد و در نهایت هم به اتهام فساد مالی شیشه شکست و شورا منحل شد.

اواخر شهریور ماه امسال شورای شهر مهاباد منحل شد و بر اساس اعلام دادستان عمومی و انقلاب مهاباد بیش از ۲۰ نفر از پرسنل اداری شهر مهاباد در خصوص فساد مالی در شهرداری دستگیر شده‌اند که از این تعداد ۶ نفر عضو اصلی شورای اسلامی شهر بودند و چند نفر از کارمندان فرمانداری و اداره راه و شهرسازی نیز در بین بازداشتی ها وجود داشت.

همچنین دو شهردار و یک سرپرست اسبق شهرداری مهاباد نیز به اتهام فساد مالی تا کنون دستگیر شده اند.

ادامه موج دستگیری های فساد اداری در سطح استان

موج دستگیرها بعد از مهاباد به شاهین دژ رسید و هشتم مهر ماه، با دستگیری یک نفر دیگر، تعداد افراد دستگیر شده به اتهام فساد اداری و مالی در شهرستان شاهین دژ به چهار نفر رسید.

در این پرونده، مدیر یکی از ادارات شاهین دژ، به همراه چند نفر دیگر به اتهام جعل اسناد و فساد مالی توسط سربازان گمنام امام زمان (ع) دستگیر شده بودند.

دستگیری پرسنل شهرداری پیرانشهر

روز گذشته 18 آذر ماه نیز، 8 نفر از پرسنل شاغل در بخش اجرائیات شهرداری پیرانشهر دستگیر شدند.

بحث تخلفات مالی در شهرداری پیرانشهر از سال گذشته مطرح بوده است باعث حضور بازرسان دیوان عالی محاسبات کشور در شهرداری پیرانشهر شده بود اما تا کنون هیچ خبر موثقی از اعلام نتیجه بازرسی های صورت گرفته منتشر نشده بود.

نقش نادیده فرمانداران در نظارت بر شورا و شهرداری ها

با این موج گسترده دستگیری ها در بدنه شهرداری های استان، نقش فرمانداران در بررسی مصوبات شورا، نظارت بر عملکرد شهرداری و بررسی منابع درآمد شهرداری و انجام امور مربوط به حسابرسی آن، علیرغم شکایات متعدد مردمی برجسته تر می شود.

بر اساس وظایف تعیین شده برای فرمانداران، وظیفه نظارت و بازرسی از کلیه ارگان هاي دولتی اعم از ادارات و موسسات و شرکت هاي دولتی و سایر دستگاه هائی که به نحوي از بودجه عمومی دولت استفاده می کنند و نیز نهادهاي انقلاب اسلامی ، نیروي انتظامی ، شوراهاي اسلامی شهر و روستا، شهرداري ها و موسسات عمومی غیر دولتی به جز مواردي که به حکم قانون مستثنی شده باشد و همچنین مراقبت در رفتار و اعمال کلیه کارکنان ارگان هاي مذکور را بر عهده دارند.

در بخش امور اجتماعی و انتخابات؛ بررسی شکایات و اعتراضات نسبت به مصوبات شوراها و نیز تخلفات و انحرافات شوراها و پیگیري امور مربوط به آموزش اعضاء شوراهاي اسلامی وظیفه فرماندار عنوان شده است.

در بخش عمران؛ نیز هماهنگی و همکاري لازم در خصوص امور شهرداري و نظارت بر کارهاي شهرداري، در بخش دفتر شهر و روستا؛ بررسی در مورد منابع درآمد شهرداري به منظور ارائه خط مشی و اتخاذ روش هاي مناسب در جهت ارتقاء سطح درآمد شهرداري و خودکفاي آن ها و بررسی نیازهاي مالی شهرداري ها و انجام امور مربوط به حسابرسی آن ها بر عهده فرمانداران است.

و از همه مهمتر در بخش وظایف بازرسی؛ کشف مفاسد اداري از طریق بازرسی هاي آشکار و پنهان و ارائه گزارشات لازم به مدیران ذي ربط و بالاترین مقام اجرایی دستگاه نیز وظیفه شخص فرماندار است.

اکنون که مسئله اتهامات مالی در شهرداری و شوراهای استان مطرح شده است ضروری است تا ریشه کن کردن فساد اداری نقش ناظران خاموش هم در این رویه بررسی گردد.

گزارش/ تانیا شعفی

کد خبر 343099

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha