به گزارش خبرنگار کردپرس، نظام آموزشی کشور با شیوع کرونا، از اسفند ماه سال ۱۳۹۸، دچار تحولی در نوع آموزش شده و چرخش از آموزش حضوری به آموزش غیر حضوری موردی بود که علیرغم عدم آمادگی زیرساختهای آموزشی کشور تا کنون ادامه دارد.
اوج تحولات آموزش و پرورش در این بخش، طراحی و اجرای سامانه آموزش مجازی "شاد" برای دانش آموزان بود که از همان ابتدا تا کنون با مشکلات و نواقص فراوانی رو به رو است.
در کنار آن بسیاری از دانش آموزان روستایی و مناطق محروم از داشتن موبایل و یا حتی اینترنت محروم هستند و این بخش از جامعه دانش آموزی از آموزش مجازی بیبهره مانده است و همین تدوام آموزش مجازی و دوگانگی فقر و ثروت در عصر کرونا تعیین می کند که دانش آموزان چگونه باید درس بخوانند.
در استان آذربایجانغربی نیز که دارای ۶۲۲ هزار دانش آموز است، از اسفند سال گذشته به علت شیوع ویروس کرونا به صورت غیر حضوری ادامه تحصیل میدهند.
با این حال با توجه به شرایط مرزی و کوهستانی این استان، هنوز بیش از ۲۷ درصد مناطق آن به اینترنت پر سرعت دسترسی ندارند و این یعنی آموزش مجازی تعطیل است و شیوه های دیگر آموزش در این بخش ها برای نخستین بار آزموده می شود.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجانغربی در یکی از نشست های ویدئو کنفرانسی مدیران مناطق ۲۴ گانه آموزش و پرورش آذربایجانغربی که با حضور معاون وزیر برگزار شد گفت: افزون بر ۷۱ درصد دانش آموزان استان که ۵۰۱ هزار نفر را شامل میشود، در سامانه "شاد" احراز هویت شده اند.
به گفته مهین منافی؛ هنوز ۱۹ درصد دانش آموزان وارد سامانه شاد نشده اند که بعد از شناسایی و بررسی های لازم بسته های آموزشی برای این افراد ارسال شده و تحت آموزش های نیمه حضوری معلمان خود قرار دارند.
او ادامه داد: معلمان پایههای عشایری در کنار فعالیت در شاد در مدارس به صورت نیمه حضوری فعالیت دارند چرا که در برخی مناطق صعب العبور دسترسی به اینترنت دشوار است.
هنوز حدود 2 هزار مدرسه در آذربایجان غربی هوشمند سازی نشده اند
سال گذشته پنج هزار و ۴۰ مدرسه که از این تعداد سه هزار و ۶۵ مدرسه روستایی بودند، فعالیت داشتند. اکنون مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجانغربی از هوشمند سازی 3 هزار و 421 مدرسه شهری و روستایی به اینترنت پرسرعت خبر داده و گفته است: یکهزار و ۵۹۱ مدرسه از این تعداد مدرسه شهری است که در راستای هوشمندسازی مدارس به شبکه ملی اطلاعات متصل شده است.
جلیلی نژاد افزود: در بخش روستایی نیز تاکنون از ۲ هزار و ۶۲ مدرسه، یکهزار و ٨٣٠ مرکز آموزشی به شبکه ملی اطلاعات متصل شده است.
هر چند او معتقد است که؛ «اولویت تامین هزینههای اتصال مدارس به شبکه ملی اطلاعات از محل اعتبارات طرح USO و با اولویت مدارس روستایی و محروم انجام شده است». اما اگر تنها آمار مدارس سال گذشته (پنج هزار و ۴۰ مدرسه) را در نظر بگیریم، هنوز حدود 2 هزار مدرسه در آذربایجان غربی هوشمند سازی نشده اند و یا اصلا اینترنت ندارند.
این مسئله در مدارس روستایی و عشایری که اینترنت ندارند، و حتی در بخش آموزش استثنایی برجسته تر هم می شود.
هفته گذشته معلم یکی از روستاهای اشنویه در یک فایل تصویری از کوهپیمایی در برف برای رسیدن به ارتفاعات و دسترسی به اینترنت خبر داد و مدیر کل ارتباطات استان پس از انتشار ویدیوی این معلم فداکار از رفع مشکل اینترنت آن روستا خبر داد. اما بسیاری از روستاها این مشکل را دارند و آموزش مجازی در عصر کرونا برای همه دانش آموزان یکسان نبوده و نیست.
کما اینکه معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش هم گفته بود: روش مبتنی بر آموزشهای تلویزیونی با فراگیری و پوشش ۹۸ درصدی دانش آموزان هم اکنون در کشور اجرا میشود.
به گفته علیرضا کمره ای؛ روشهای پوشش دانش آموزان در بحث آموزش شامل آموزش در بستر شاد، آموزشهای تلویزیونی و ارائه درسنامه است.
اما در نهایت این اینترنت و سرعت آن است که در عصر کرونا نحوه آموزش را تعیین می کند و ضعف های زیر ساختی آموزشی کشور به ویژه در مناطق مرزی را بیش از پیش آشکار می کند.
نظر شما