در ایران شهروند درجه یک و دو نداریم/ منشأ و ریشه و منبع مذاهب اسلامی یکی است

ماموستا عبدالسلام کریمی؛ مشاور رئیس جمهور در امور اقلیتهای دینی و مذهبی عصر امروز در دیدار با صدیق‌ الله چودهری وزیر کتاب و امور کتابخانه‌های ایالت بنگال غربی هندوستان و هیأت همراه بر اتحاد میان همه مذاهب اسلامی تاکید کرد.

به گزارش کرد پرس، ماموستا کریمی با بیان اینکه ما در ایران شهروند درجه یک و درجه دو نداریم، بلکه همه ایرانیان از حقوق انسانی واحد برخوردارند، چنانکه امام راحل نیز فرمودند، شیعه و سنی با هم برادر و در حقوق با هم برابرند، گفت: رهبر معظم انقلاب نیز بر حفظ حرمت مقدسات مذاهب تأکید دارند و آن را خط قرمز می‌دانند و کسی حق ندارد آن را زیر سؤال ببرد؛ لذا نباید بگذاریم افراد ناآگاه به وحدت ما خدشه وارد کنند.

ماموستا کریمی اظهار داشت: ما بین اقوام و مذاهب و مرد و زن دیوارکشی نداریم. همۀ ما فرزندان حضرت آدم هستیم. اینکه هر کدام از ما متعلق به یک قوم و قبیله هستیم، اراده خداوند است؛ لذا نباید به ‌خاطر این موضوع مورد تحقیر و توهین قرار بگیرند.

وی ادامه داد: منشأ و ریشه و منبع مذاهب اسلامی یکی است و اختلافاتی که وجود دارد در استنباطات و اجتهادات علما و مفتیان و مراجع است. پنج مذهب مدون در جهان مانند پنج انگشت یک دست هستند که تمام این پنج انگشت از یک منبع خون می‌گیرند و ریشه تمام آنها یکی است. مذاهب اسلامی نیز همین‌گونه هستند که از یک منبع سرچشمه می‌گیرند و هیچ مذهبی حق اهانت به مذاهب دیگر را ندارد.

ماموستا کریمی با اشاره به اينكه در ايران شيعه و سني در كنار هم با صلح وبرادري زندگي مي كنند، گفت: اهل تسنن در کشور ما به راحتي در سه سطح تحصيل مي‌كنند و از جانب حكومت مدرك فوق ديپلم، ليسانس و فوق ليسانس دريافت مي‌كنند.

وی با اشاره به اینکه مرکز تخصصی علوم اسلامی امام شافعی با تأیید و هزینه مقام معظم رهبري در كردستان راه اندازی شده است و امکانات زیادی اعم از کتابخانه، خوابگاه و ... دارد، گفت: در ايران به دليل تبليغات كم و ناکافی موارد این چنینی به درستی رسانه‌ای نشده است.

مشاور رئیس جمهور در امور اقلیتهای دینی و مذهبی با بیان این مطلب افزود: شما به عنوان علمای اسلام باید بیایید مناطق سنی نشین، حوزه های علمیه، امام جمعه و مدیران ما را ببینید و تبلیغات دشمن را نقش بر آب کنید؛ به قول مقام معظم رهبری ما باید در این خصوص جهاد تبیین داشته باشیم.

وی در بخشی از سخنان خود گفت: اگر تابع امام خمینی(ره) هستیم، حرف اصلی ایشان کلمه توحید و توحید کلمه بود ؛ امام بیش از اینکه یک مرجع تقلید شیعی باشد، مرجع و عالم اسلامی برای همه است.

ماموستا کریمی در ادامه به آمار اهل سنت در ایران اشاره کرد و گفت: ما در کشور نزدیک به 15 میلیون اهل تسنن داریم؛ شمال غرب تا جنوب غرب ایران شافعی مذهب؛ شمال شرق تا جنوب شرق حنفی مذهب هستند؛ برخی از حنفی های ما در سیستان و بلوچستان نیز تابع علمای دیوبندی هستند؛در قانون اساسی کشور ما هم فرقی بین شیعه و سنی نیست.

مشاور رئیس جمهور در امور اقلیتهای دینی و مذهبی خاطر نشان کرد: اگر دشمنی وجود دارد به دلیل این است که همدیگر را نمی شناسیم؛ لذا باید بیشتر با هم گفتگو کنیم و با سلایق یکدیگر آشنا شویم؛ دین همه ما واحد است و باید به ریسمان الهی چنگ زنیم؛اختلاف و تنوع خوب است و آنچه مشکل ساز می شود، وجود تقابل است.

ماموستا کریمی تأکید کرد: همه ما کشورهای اسلامی یکی هستیم و باید به هم کمک کنیم، ملاک حق است و قرآن؛ مسلمان برادر مسلمان است و باید با تمام کشورهای اسلامی بر اساس عدالت رابطه داشته باشیم و این ارتباط را به فال نیک بگیریم؛ اتحاد آرزوی همه مسلمانان است و به گفته مقام معظم رهبری تمدن نوین اسلامی بدون وحدت شیعه و سنی میسر نخواهد شد.

وی با بیان این مطلب افزود: قدس قبله اول همه ماست و همه با هم آن را به زودی آزاد خواهیم کرد و در آن تحت رهبری آیت الله العظمی خامنه ای نماز خواهیم خواند.

ماموستا کریمی در بخشی از سخنان خود با اشاره به واکنشهای مقامات مختلف ایران در مقابل توهین به پیامبر اسلام(ص) گفت: ما هیچ گاه در برابر این توهین‌ها ساکت ننشسته و پیوسته آنها را محکوم کرده ایم؛ کسانی به نام ایران افراط می‌کنند، حال آنکه موضع ایران افراط نیست بلکه اعتدال است؛ افراد جاهل هستند که افراط میکنند.

وی تأکید کرد: اختصاصات مذهبی خاص خودمان است و آنچه باید تبلیغ کنیم دین است؛ بیاید بر مشترکات تمرکز کنیم که بسیار بیش از اختلافات است.

مشاور رئیس جمهور در امور اقلیتهای دینی و مذهبی در پایان آمادگی خود را جهت سفر به هندوستان و آشنایی با مراکز مختلف اسلامی آن اعلام کرد.

در ادامه هیأت هندی نقطه نظرات خود پیرامون سخنان ماموستا عبدالکریم سلامی را مطرح و پیرامون برخی مسائل بحث و تبادل نظر کردند.

کد خبر 34632

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha