به گزارش کردپرس، مخالفت ترکیه با عضویت سوئد و فنلاند در پیمان ناتو به بهانه حمایت این دو کشور از کردها مسئله گسترش این پیمان نظامی را با ابهام روبه رو کرده است. آنکارا که دارای حق وتو در ناتوست، تهدید کرده است که تا زمانی که حمایت این دو کشور از گروههای کردی- که ترکیه آنها را تروریستی می داند- قطع نشود با ورود این دو کشور به ناتو موافقت نخواهد کرد.
رسانه های غربی مانند رویترز، آسوشیتدپرس و استاندارد از عدم پشرفت در مذاکرات ترکیه با این دو کشور خبر داده اند. رویترز نوشت: رهبران کشورهای عضو ناتو در نشستی سه روزه که قرار است از فردا در مادرید اسپانیا آغاز شود، از رجب طیب اردوغان خواهند خواست از حق وتوی خود برای ممانعت از پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو استفاده نکند.
مقامات سوئدی اعلام کرده اند که این کشور بعد از ترکیه، اولین کشوری بوده که حزب کارگران کردستان ترکیه یا پ.ک.ک به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته است اما ترکیه خواستار انجام اقدامات عملی از سوی این کشور در مقابله با فعالان سیاسی کرد از جمله استرداد چند تن از این افراد شده است.
یکی از دیپلمات های ترکیه به رویترز گفته است این دو کشور باید قبل از درخواست برای کسب رضایت ترکیه، نگرانی های آنکارا درباره حمایت این دو کشور از کردها را رفع کنند.
روزنامه استاندارد و خبرگزاری آسوشیتدپرس هم به یکی دیگر از خواسته های ترکیه از فنلاند و سوئد در ارتباط با کردها اشاره کرده اند. ترکیه در سال 2019 به دلیل حمله نظامی به مناطق کردنشین سوریه، از سوی برخی کشورهای جهان از جمله سوئد و فنلاند با تحریم تسلیحاتی روبه رو شد. اکنون ترکیه درخواست کرده است تحریم نظامی آنکارا از سوی این دو کشور برداشته شود.
سونر جاگپتای، تحلیلگر مسائل ترکیه در موسسه واشنگتن حل این مسئله در نشست مادرید را بعید دانست. او در مصاحبه با رویترز گفت اردوغان، رئیس جمهور ترکیه با توجه به این که چنین موضع گیریهایی باعث تقویت موقعیتش در داخل ترکیه می شود، بر ادامه ررویکرد کنونی خود تاکید خواهد کرد.
نظر شما