به گزارش کرد پرس، رضا اعظمی در نشست خبری با رسانه های کردستان، گفت: سازمان های مردم نهاد می توانند در بحث برنامه های پیشگیرانه نقش بسیاری داشته باشند و در همین راستا مشارکت بالایی میان این نهادها و دستگاه قضایی وجود دارد.
وی افزود: در بحث حمایت از کودکان، محیط زیست و ... سازمان های مردم نهاد می توانند در روند پیگیری و رسیدگی مثمر ثمر باشند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل کردستان اظهار کرد: در بحث طلاق نیز 26 درصد از پرونده هایی که به صلح یاران واگذار شده، منجر به سازش شده است.
اعظمی ادامه داد: برگزاری کارگاه های پیشگیری از خشونت، مقابله با اعتیاد و جلوگیری از حاشیه نشینی از دیگر برنامه هایی است که توسط سازمان های مردم نهاد و صلح یاران پیگیری می شود.
وی یادآور شد: سامانه سجام نیز برای دیدبانان با هدف مشارکت مردمی با دستگاه قضایی در راستای شناسایی و معرفی آسیب های اجتماعی راه اندازی شده که در سال گذشته 356 گزارش توسط دیدبانان بارگذاری شده بود که رسیدگی شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل کردستان بیان کرد: بحث تصادفات نیز یکی دیگر از حوزه هایی است که به این معاونت با مشارکت شوراهای حل اختلاف واگذار شده و پرونده های تصادفات به جای دادسرا در شورای حل اختلاف رسیدگی شده که موجب تسریع در انجام این پرونده ها می شود.
اعظمی گفت: از 15 بهمن ماه سال گذشته تا 18 خرداد ماه سال جاری، 1239 پرونده در 3 ماهه اول سال جاری در حوزه تصادفات به شوراهای حل اختلاف واگذار که 662 پرونده مختومه شده است.
وی افزود: یکی دیگر از حوزه های فعالیت این معاونت در بحث خشونت کلامی و نوشتاری است که 15 کارگاه آموزشی برای اقشار مختلف برگزار شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل کردستان اظهار کرد: با توجه به اینکه کودکان بعد از طلاق والدین خود دچار آسیب های روحی و روانی به ویژه در خصوص ملاقات با والدین خود می شوند و پیشتر در مکان هایی مانند کلانتری ها و یا شعبات اجرای احکام مجبور به این ملاقات بودند، 11 مرکز مهر خانواده راه اندازی شده است.
اعظمی ادامه داد: در این مراکز که در مهدهای کودک اجاره ای راه اندازی شده اند، کودک در محلی مناسب و در کمال آرامش با والدین خود ملاقات می کند که در پیشگیری از آسیب های مختلف برای کودکان جلوگیری می کند.
37 درصد پرونده های شورای حل اختلاف به صلح و سازش منجر می شود
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل کردستان نیز در این نشست بیان کرد: یک هزار نفر صلح یار شناسایی شده که 700 نفر ابلاغ گرفته و در حال حاضر 5 هیئت صلح یار در سنندج فعال است و به دنبال این هستیم در تمامی مساجد هیئت صلح یار را راه بیاندازیم.
بهادر اسدی با بیان اینکه برای فرهنگ سازی و ارجاع پرونده به هیئت های صلح جهت ایجاد صلح و سازش در بین مردم، این صلح یاران شناسایی شده اند، یادآور شد: هیئت های صلح در سنندج و قروه بسیار فعال هستند و انتظار داریم در دیگر شهرستان ها نیز این اتفاق بیافتد.
وی گفت: در حال حاضر 132 شعبه فعال در شورای حل اختلاف استان داریم که 53 شعبه آن در کار صدور رأی بوده، 18 شعبه اجرای احکام، 33 شعبه روستایی، 10 شعبه زندان، 13 شعبه صلحی و 5 شعبه تخصصی در این شورا فعال هستند.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل کردستان افزود: میزان صلح و سازش پرونده های شورای حل اختلاف در سال گذشته 37 درصد و در 3 ماهه اول امسال 35 درصد بوده است.
اسدی اظهار کرد: همچنین در سال گذشته 350 فقره پرونده به هیئت های صلح ارائه شد که 200 مورد آنها در حوزه قتل بوده که 8 پرونده آن در سال گذشته و 3 پرونده نیز در سال جاری منجر به صلح و سازش شده است.
نظر شما