به گزارش کردپرس، تا اکنون نیز بیش از ۱۳ هزار نفر در سردشت مدعی مصدومیت شیمیایی شده اند اما بر اساس اعلام کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران، از سال ۱۳۸۰ به بعد با تشکیل کمیسیون های پزشکی بیش از ۱۲ هزار معاینه انجام و برای بیش از هزار و ۵۰۰ نفر نیز پرونده تشکیل شده است.
این آمار اما در سال های اخیر تغییر چندانی نکرده و با وجود تشکیل ١٥ کمیسیون پزشکی همچنان تعداد جانبازان احراز شده همان ١٥٠٠ نفر است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان غربی عصر سه شنبه در مراسم گرامیداشت سالگرد بمباران شیمیایی سردشت بیان کرد: تاکنون ۱۵ کمیسیون پزشکی برای رسیدگی به پرونده های جاماندگان مدعی مصدومیت شیمیایی در این شهرستان تشکیل شده و بیش از ۱۳ هزار نفر برای معاینه های پزشکی در این شهرستان ثبت نام کردهاند که از این تعداد هزار و ۵۰۰ نفر تعیین تکلیف شده و تحت پوشش قرار گرفته اند.
مهدی فعال با اشاره به امکانات و تجهیزات موجود در کلینیک تخصصی مصدومان شیمیایی این شهرستان اظهار کرد: در این کلینیک طی یکسال گذشته بیش از ۳۰ هزار خدمت انجام شده است و تلاش می شود تجهیزات موردنیاز آن پس از نیازسنجی تامین و فراهم شود.
این در حالی است که روز گذشته در این مراسم نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود برگزاری چندین کمیسیون پزشکی هنوز انتظار مردم سردشت برآورده نشده است. همچنین نیاز به احداث یک بیمارستان تخصصی با پزشکان متخصص برای مصدومان شیمیایی در این شهرستان و تامین داروهای مورد نیاز آنها ضروری است.
در همین خصوص استاندار آذربایجان غربی نیز گفت: برای تامین کمبودهای پزشکی از امکانات دانشگاه علوم پزشکی استان برای تجهیز کلینیک مصدومان شیمیایی و رسیدگی به وضعیت درمانی آنها بهره گرفته خواهد شد و مطالبه ها و اعتراض مردم سردشت در زمینه تشکیل کمیسیون های پزشکی به طور حتم به استحضار بنیاد شهید خواهد رسید تا صورت به ویژه رسیدگی شود.
به گزارش کردپرس، در هفتم تیر سردشت؛ در یک روز ٨ هزار و ٢٤ نفر در این شهر شیمیایی شده و ۱۱۰ نفر از ساکنان غیرنظامی هم شهید شدند، اما بعد از ٣٥ سال، هنوز تعداد دقیق جانبازان شیمیایی این شهر محرز نشده و از این تعداد تنها ١٥٠٠ نفر توانسته اند پرونده جانبازی دریافت کنند، تعداد زیادی با وجود مصدومیت شیمیایی به دلیل نبود مدرک، امکان اثبات جانبازی را ندارند!
در میان آنها جانبازان شیمیایی وجود دارد که سال هاست با درد و رنج این بیماری زندگی میکنند و وضعیت بغرنجی دارند اما به دلیل نبود مدارک و مستندات موفق نشدند که نام خود را به عنوان جانباز ثبت کنند و مشکلات درمان و تهیه دارو و سختی بیماری شیمیایی بودن را سه دهه است در سکوتی دردناک تحمل می کنند. حتی یکی از این مصدومان شیمیایی که در زمان بمباران شهر خانهاش در نزدیکی محل اصابت بمب بود، به دلیل نداشتن مدرک و مستندات نتوانسته پرونده جانبازی دریافت کند در حالی که جز مصدومان شیمیایی با درجه مصدومیت بالاست!!
از سویی دیگر؛ تنها یک کلینیک برای هزاران مصدوم شیمیایی سردشت در شهر وجود دارد که کفاف نمی دهد و همان هم از امکانات لازم برخوردار نیست. عجیب تر آنکه تاکنون ٥ بار افتتاح شده و به دلیل عدم پرداخت حقوق پزشکان هر بار تعطیل میشود و وقتی قرار است مسئولی از تهران بیاید دوباره افتتاح میشود!!!
آیین گرامیداشت سالگرد بمباران شیمیایی سردشت عصر دیروز با حضور استاندار آذربایجان غربی و شماری از مهمانان کشوری و استانی در این شهرستان برگزار شد.
در کردپرس بیشتر بخوانید؛
نظر شما