به گزارش کردپرس، بابک ترابی، در نشست جلسه کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی کرمانشاه بر لزوم راهاندازی یک تشکل اختصاصی توریسم سلامت در کرمانشاه تاکید کرد که مورد موافق اعضای کمیسیون قرار گرفت و گفت: در آینده باید ظرفیتهای این بخش را تقویت کنیم و حتی به سمت ملی کردن این تشکل برویم.
بابک ترابی با بیان اینکه گردشگری سلامت ظرفیتهای فراوانی در کرمانشاه دارد که باید از آن استفاده کنیم، افزود: این تشکل میتواند فعالیتهایی که در حوزه گردشکری سلامت به صورت پراکنده انجام میشود را حتی با ساماندهی واسطههایی که در این زمینه کار میکنند، منسجم کند.
عضو کمیسیون گردشگری اتاق ایران یکی دیگر از مواردی که در زمینه جذب گردشگران سلامت در کرمانشاه باید مورد توجه قرار گیرد را رقابتی کردن قیمتها دانست و عنوان کرد: باید تعرفههای خدمات گردشگری سلامت آنقدر وسوسه انگیز باشد که گردشگران، کرمانشاه را به استانهای دیگر ترجیح دهند.
برنامهریزی برای برپایی همایش بینالمللی گردشگری سلامت
جلیل بالایی مدیر طرح و برنامه اتاق بازرگانی کرمانشاه نیز از برنامه ریزی برای برپایی همایش بین المللی توریسم سلامت در کرمانشاه با همکاری اقلیم کردستان عراق و با محوریت بیمارستان حکیم کرمانشاه خبر داد.
وی همچنین با اشاره به اهمیت فراهم کردن سیستمی برای پذیرش بیماران در کشور هدف و سپس ارجاع به داخل ایران، اظهار کرد: باید بعد از بررسیهای میدانی، پایگاهی برای این منظور در کشور مبداء راه اندازی شود.
مدیر طرح و برنامه اتاق بازرگانی کرمانشاه در ادامه با اشاره به اهمیت گردشگری سلامت در استانی مانند کرمانشاه، خاطرنشان کرد: اگرچه موضوع توریسم سلامت از سال ۱۳۹۷ در کرمانشاه دنبال شد، اما در آن زمان موانعی داشتیم که اکنون عمده آنها برطرف شده است.
بالایی کافی نبودن تختهای بیمارستانی و نداشتن تخت مازاد برای پذیرش بیماران خارجی را یکی از این چالشهای مهم برشمرد و تاکید کرد: به علاوه در آن زمان در زمینه استانداردهای بینالمللی (IPD) برای تختهای بیمارستانی نیز چالش داشتیم که اکنون ۳۵ تخت با این استاندارد در کرمانشاه فعال است.
وی با بیان اینکه در گذشته دفاتر گردشگری نیز مجوز لازم برای خدمات گردشگری سلامت را نداشتند، گفت: اکنون یازده دفتر گردشگری در کرمانشاه چنین مجوزی را دارند.
دلالی در حوزه توریسم سلامت بیداد میکند
دکتر علیرضا راسخی عضو هیات مدیره نظام پزشکی کرمانشاه نیز از گردشگری سلامت به عنوان یک ظرفیت مهم یاد کرد و ادامه داد: متاسفانه در کرمانشاه آنطور که باید از این ظرفیت استفاده نشده و بیماران برای درمان به شهرهای دیگر کشورمان میروند.
وی رونق توریسم سلامت را برای کمک به بیمارستانهای بخش خصوصی کرمانشاه اثرگذار دانست و تاکید کرد: متاسفانه امسال تعرفههای پزشکی در بخش بیمارستانی افزایش چندان زیادی نداشت و همین امر باعث شده برخی از بیمارستانها دچار ضرر شوند که رونق گردشگری سلامت میتواند به این مشکل کمک کند.
عضو هیات مدیره نظام پزشکی کرمانشاه از چالش مهمی که در حوزه توریسم سلامت با آن مواجهیم یاد کرد و گفت: فعالیت دلالان در حوزه توریسم سلامت بیداد میکند.
به گفته راسخی، دلالان در زمینه توریسم سلامت نفوذ عمیق چند ساله دارند و به این سادگی نمیتوانیم عرصه فعالیت را بین آنها باز کنیم.
وی استفاده از ظرفیت توریسم سلامت خصوصا برای کشور عراق را نیازمند حضور میدانی در این بازار و بررسی وضعیت از نزدیک دانست.
موضوع دیگری که عضو هیات مدیره نظام پزشکی کرمانشاه به آن اشاره کرد راه اندازی بیمارستانهای مجهز در اقلیم عراق بود که این امر شرایط کار برای جذب گردشگران سلامت را دشوار میکند.
در ادامه سایر فعالان گردشگری حاضر در جلسه و نمایندگان دستگاهها نیز به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
نظر شما