طنز تلخ تكمیل زیرساخت گردشگری دریاچه ارومیه در روزهای بحرانی اش!

سرویس آذربایجان غربی- در حالیکه در دو ماه اخیر دریاچه ارومیه با بحران جدی روبه رو شده و بخش جنوبی آن در آستانه خشک شدن کامل قرار دارد، اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی از ادامه تکمیل زیرساخت‌های گردشگری سواحل دریاچه ارومیه خبر می دهد.

به ‌گزارش کردپرس، دو سال از وعده تحقق احیای کاذب؛ دریاچه ارومیه می گذرد و دریاچه همچنان حال آب رفتن است و حالا خبر خشک شدن کامل بخش جنوبی آن هم بر نگرانی های موجود افزوده است. این در حالی است که تا سال ١٤٠٠، بنابر اعلام رسمی ستاد احیای دریاچه، ١٥ هزار میلیارد تومان برای اجرای پروژه های احیای دریاچه ارومیه هزینه شده بود!

اکنون در تابستان ١٤٠١ بخشی جنوبی دریاچه خشک شده و احتمال می رود تا اواخر مهر ماه سال جاری، این بخش از دریاچه به طور کامل از بین برود. در حالی که قرار بود، سال ١٤٠٤ دریاچه، به سطح تراز اکولوژیک برسد!!

اخیرا هم دولت سیزدهم، ۵۰۵ میلیارد تومان دیگر برای اتمام پروژه های نیمه تمام احیای دریاچه ارومیه تصویب کرده و بر اساس وعده دولت جدید وعده احیای دریاچه تا سال ۱۴۰۷ تمدید شده است!

در این وضعیت که نشان از بازگشت دریاچه، به روزهای بحرانی زمان تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه دارد، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی در فکر تکمیل زیرساخت‌های گردشگری سواحل دریاچه است.

این پروژه در قالب تعدادی آلاچیق در اطراف سواحل دریاچه ارومیه در منطقه نمونه گردشگری کاظم‌داشی انجام می گیرد و همچنین احداث دیوار کمپ گردشگری گورچین قلعه نیز از دیگر اقدامات در نظر گرفته شده برای سال جاری است که در راستای تقویت زیرساخت‌های گردشگری در سواحل دریاچه ارومیه انجام می شود.

این کمپ در زمینی به مساحت ٣ هزار مترمربع در سال ٩٥ کلنگ‌زنی شده و تاکنون محوطه‌سازی آن انجام شده و هشت آلاچیق در این کمپ احداث شده است. در واقع؛ زیبا سازی ساحل دریاچه، صرف هزینه و تکمیل زیر ساخت های گردشگری که باید سال ها پیش انجام می شد، در این روزهای بحرانی دریاچه جای سوال دارد.

در حال حاصر ستاد احیای دریاچه منحل شده و خبری از وضعیت آماری دریاچه هم در دسترس نیست و آخرین آمار مربوط به ششم تیر ماه است که سرپرست مرکز مدیریت هماهنگی و ارزیابی احیای دریاچه در گفت و گوی اختصاصی به خبرنگار کردپرس گفته بود: «سطح تراز فعلی دریاچه ارومیه ١٢٧٠.٦٥ است و نسبت به حداكثر افزایش ماه های اخیر که به میزان ١٢٧٠.٧٩ رسیده بود، ١٦ سانتی متر در پی تبخیرهای خرداد ماه کاهش یافته است».

به گفته حجت جباری؛ «امسال ٢٥ سانتی متر سطح تراز دریاچه افزایش یافته بود که با تبخیر های اخیر و روند خشکسالی پیش رو، کاهش سطح تراز تا آخر مهر ماه ادامه خواهد داشت و احتمال دارد تراز دریاچه به کمترین میزان ١٢٧٠.٢٠ برسد که در این سطح تراز سمت جنوبی دریاچه ارومیه به طور کامل خشک خواهد شد. هم چنین وسعت دریاچه ٣ هزار و ٢ کیلومتر مربع است و حجم آب موجود دریاچه ارومیه ۲.۷٣ میلیارد مترمکعب است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ٥١ سانتی متر از نظر سطح تراز با کاهش روبه رو شده ایم».

اکنون همه امید مسئولان به تونل انتقال آب زاب و پساب های تصفیه شده است، چرا که هر چه در چنته داشتند از سال ٩٢ تا کنون رو کرده اند و اکنون تیر آخر انتقال ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب رودخانه زاب به دریاچه ارومیه و ١٧٢ میلیون متر مکعب از خطوط انتقال پساب است، که از مدول دوّم تصفیه‌خانه فاضلاب شهر تبریز(ظرفیت سالانه 121 میلیون متر مکعب) و خط انتقال پساب مدول سوّم تصفیه‌خانه فاضلاب ارومیه(ظرفیت سالانه 51 میلیون متر مکعب) قرار است به دریاچه راه یابد.

این میزان در مجموع به ٧٧٢ میلیون متر مکعب در سال می رسد در حالی که دریاچه سالانه نیازمند ٣ هزار و ۴۲۶ میلیون مترمکعب آب برای رسیدن به تراز اکولوژیک است! بنابراین در خوشبینانه ترین حالت هم این اقدامات نمی تواند جوابگوی مناسبی برای رفع معضل خشک شدن دریاچه ارومیه باشند و در این وضعیت تکمیل زیر ساخت گردشگری ساحل دریاچه بیشتر شبیه یک طنز تلخ است.

گزارش/ تانیا شعفی

در کردپرس بیشتر بخوانید؛

عقب گردی ٩ ساله؛ دریاچه ارومیه به نقطه آغازین بحران بازگشت

وعده جشن احیا و دریاچه ارومیه، می رود تا به خاطره ها بپیوندد

15 هزار میلیارد تومان خرج شد، اما دریاچه ارومیه آب رفت!

احیای دریاچه ارومیه؛ یک سر و هزار سودا!

کد خبر 35326

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha