انتظار داریم نماینده اورامانات با منطق و ادبیات این مردم صحبت کند / ساکنان اورامانات، مردمانی متدین، شریف و فرهنگی هستند

سرویس کرمانشاه _ ماموستا قادری با اشاره به موضوع نطق اخیر نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی گفت: ما انتظار داریم نمایندۀ اورامانات از طرف مردم اورامانات و با منطق و ادبیات این مردم صحبت کند؛ نه اینکه به دنبال حرف چند جوان احساساتی باشد. تهدید و توهین مردود است.

به گزارش کرد پرس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر امام‌جمعه پاوه؛ حاج ماموستا ملاقادر قادری در خطبه های نماز جمعه این هفته پاوه که با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی در محل مسجد­ جامع این شهر برگزار شد اظهار داشت: در یکی از برنامه ای شبکه دو صداوسیما مجری برنامه به لباس کردی اهانت می کند؛ آقای فریبرز عزیزی که به این برنامه دعوت شده بود، اهل روستای زردویی شهرستان پاوه و مجری هم کرد قوچان است. مجری لباس کردی که برتن آقای عزیزی بوده را لباس چوپانی نام می برد اگرچه در توضیحات بعدی می‌گوید: در برخی مناطق تنها چوپان‌ها این لباس گوش دار را بر تن می‌کنند و به همین خاطر تصور کرده است لباس چوپانی است و در ادامه هم عذرخواهی می‌کند.

وی افزود: بنده عرض می‌کنم؛ چوپان‌ها نزد ما عزیز و خدمتگزارند و از حیوانات ما نگهداری می‌کنند و قسمتی از اقتصاد و دامداری ما به دست این عزیزان است و لباس چوپانی جای افتخار است مراد تحقیر چوپان نیست و به عقیدۀ بنده گفتۀ این مجری اهانت به لباس یک قوم است. وی میزبان است و نباید اهانت کند. در این خصوص نمایندگان کرد زحمت کشیدند و تذکر دادند ما ممنون آن‌ها هستیم.

امام جمعه پاوه ادامه داد: در دو هفتۀ گذشته بنده مسئولان محترم صداوسیمای کرمانشاه را دعوت و عرض کردم ما از شما انتظار داریم به دیگران اهانت نکنید، به مذهب و دین مردم توهین نکنید و به فرهنگ و آداب مردم شوخی نکنید و مطالب لازم را عرض کردیم.

وی افزود: این قضیه توهین به لباس کردی نیز در نزد بنده هم محکوم است اما دو نوع محکومیت داریم. یکی حکیمانه و آرام است و دیگری همراه با سب و دشنام و تحریک کردن دیگران است. بنده با این قسمت دوم همراه نیستم و معتقدم در برابر سخن نادرست تا زمانی که تصحیح شود باید ایستادگی کرد اما بدون اهانت و توهین و سب دیگران.

ماموستا قادری در بخش دیگری از سخنانش به موضوع الحاق روستاهای دوریسان و چورژی و نسمه و سرکران به پاوه پرداخت و گفت: در موضوع الحاق این چند روستا، هفتۀ گذشته مطالبی عرض کردم که به مذاق عده ای خوش نیامده است و با بنده تلفنی صحبت کردند و گفتند: شما در سخنان جمعه قبل خود گفته‌اید چرا تا شمشیر به پاوه الحاق نشده است؟

وی افزود: بنده جمعۀ پیش عرض کردم شهر ما تا دره بیان گسترش یافته است کاش دره بیان و شمشیر هم جزو پاوه می‌شدند تابلوی خیرمقدم را به سه‌راهی باینگان می‌بردیم و مسافران از ابتدای ورود به پاوه با منظره‌ای سرسبز و زیبا و شهر تک جاده‌ای و طویل روبرو می‌شدند. کرد ضرب‌المثلی دارند و می‌گویند: «گوم هه رچی قول تر بی مه له ی خوشتره» (استخر هرچقدر عمیق‌تر باشد شنا کردن در آن خوش‌تر است).

امام جمعه پاوه ادامه داد: همچنین عرض کردم اراضی آن روستاها به‌اندازۀ پاوه وسعت دارد اما هنوز ریالی برای سازندگی آن‌ها تخصیص داده نشده است. تاکنون سه نماینده این قضیه را به خود ربط داده و گفته‌اند که آن‌ها باعث شده‌اند این روستاها به پاوه ملحق شوند. هرکدام بوده‌اند دستشان درد نکند و به عقیدۀ بنده کار خوبی است ولی یک بودجۀ ۱۰ میلیارد تومانی لازم است تا شهرداری پاوه بتواند حریم این روستاها را جدا کند تا جاده‌ها کمی رنگ و بو بگیرند.

وی اظهار داشت: موضوع دیگری که دوستان به آن نقد داشتند این نکته بود که عرض کردم باید صبر کنیم تا ادبیات شهر و روستا یکی شود اما برادری می‌گفت: معنی این حرف این است که ما ادبیات نداریم. عرض می کنم هدف از بیان این مطلب این بوده که مردم در روستا می‌توانند حیوان داشته باشند و آزادانه گله‌داری کنند؛ مردم در روستا خیلی از شهر آزادترند و پلیس راهنمایی و رانندگی وجود ندارد اما شهر این‌گونه نیست. یک روستایی می‌تواند با پرداخت ۲ میلیون تومان به شورا یک ساختمان ۵ طبقه بسازد ولی در شهر باید ۵۰ میلیون تومان پرداخت نماید. پس زمان لازم دارد خود را با شهر هماهنگ کنند. مع‌هذا این عزیزان مهمان ما هستند و احترام آن‌ها بر ما واجب است.

ماموستا قادری در بخش دیگری از سخنانش به موضوع نطق اخیر نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس پرداخت و گفت: اورامانات (شهرهای پاوه، روانسر، جوانرود و ثلاث) دارای مردمی متدین، شریف و فرهنگی است. اگر بررسی شود مردم ما به لحاظ فرهنگی در استان کرمانشاه اگر اول نباشد، دوم هستند. طبیعتاً ما ۴۲ سال است همراه با این انقلاب هستیم و خون داده‌ایم و زحمت کشیده‌ایم. در نزد بنده نقد و پیگیری مسائل به طریق اصولی و قاطعانه و به دنبال خواستۀ مردم رفتن بله اما توهین و اهانت و تهدید و تحقیر هرگز.

وی افزود: ما انتظار داریم نمایندۀ اورامانات از طرف مردم اورامانات و با منطق و ادبیات این مردم صحبت کند؛ نه اینکه به دنبال حرف چند جوان احساساتی باشد. تهدید و توهین مردود است؛ الآن وزارت محترم کشور و سایر وزارتخانه‌ها همه ناراحت‌اند و اگر تا امروز برای این مردم قدمی برداشته‌اند، از امروز به بعد احتمالاً کارشکنی کنند و بگویند وقتی شما به ما می‌گویید وقیح، انتظاری از ما نداشته باشید. امید است این روش تغییر پیدا کند.

کد خبر 3540

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha