به گزارش کردپرس، عبدالحمید سرتیپی اظهار کرد: آذربایجان غربی جزو مناطق نادر شناسایی شده است که تمام اتفاقات زمین شناسی و تشکیل پوسته های معدنی در آن اتفاق افتاده و نیم درصد از طلای جهان در این استان تشکیل شده و آذربایجان غربی را به عنوان استان طلایی کشور نامگذاری کرده است.
او تصریح کرد: آذربایجان غربی همچنین دارای 3 معدن طلا با ذخیره قطعی بیش از 33 میلیون تن کانسنگ طلا، 26 معدن آهن با ذخیره 8 هزار و 851 میلیون تن و 3 معدن کرومیت با ذخیره 224 هزار تن است که از مهمترین معادن استان نیز به شمار می روند.
سرتیپی با اشاره به وضعیت فعلی معادن استان گفت: در حال حاضر 518 معدن دارای پروانه بهره برداری معتبر با حجم استخراج سالانه بیش از 18 میلیون و 294 هزار تن انواع مواد معدنی و با ایجاد اشتغال مستقیم برای 5 هزار و 258 نفر وجود دارد و بیش از 65 درصد از این معادن فعال هستند. بقیه نیز به دلیل مواجه شدن با برخی از مشکلات غیر فعال هستند که در تلاش هستیم تا با رفع موانع پیش رو این معادن را به چرخه تولید بازگردانیم.
او اظهار کرد: استان آذربایجان غربی از لحاظ تعداد معادن در رتبه 9 ، از نظر استخراج اسمی در رتبه 17، از نظر ذخیره کشف شده در رتبه 15 و از نظر ایجاد اشتغال در رتبه 9 کشوری قرار دارد.
مدیر کل صمت استان ادامه داد: طی 3 ماهه نخست سال جاری در راستای صیانت از حقوق بیت المال یک هزار و 149 میلیارد ریال حقوق دولتی از معادن استان اخذ و به خزانه مرکزی واریز شده است که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته 200 درصد افزایش داشته است.
سرتیپی با اشاره به اینکه در دهه تولید و تجارت امسال 5 واحد و طرح صنعتی به عنوان واحدهای برتر ملی از آذربایجان غربی انتخاب شده بودند، گفت: استان از این لحاظ در رتبه 3 کشوری قرار دارد.
او اضافه کرد: در حال حاضر 2 هزار و 21 واحد صنعتی در استان دارای پروانه بهره برداری معتبر می باشند که برای راه اندازی و بهره برداری از این واحد ها 114 هزار و 125 میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده و زمینه اشتغال مستقیم برای بیش از 60 هزار نفر در این واحدهای صنعتی مهیا شده است.
به گزارش کردپرس، از صمت؛ سرتیپی در پایان گفت: از کل واحدهای صنعتی استان 25 درصد بصورت نیمه فعال و یا غیر فعال هستند که برای فعال سازی تعدادی از واحدهای راکد اقداماتی انجام شده است و موانع و مشکلات پیشروی واحدهای صنعتی، تولیدی و معدنی جهت بازگردانی به چرخه تولید هر هفته بصورت منظم در کارگروه تسهیل و رفع موانع مورد بررسی و رسیدگی قرار می گیرد.
نظر شما