ضوابط ثبت جهانی به حفظ اصالت های فرهنگی و تاریخی اورامان کمک می کند

سرویس کرمانشاه _ مدیر پایگاه میراث جهانی هورامان / اورامانات گفت: یکی از اهداف اصلی ثبت جهانی اورامان بهره گیری از ضوابط مهم تر برای حفاظت از میراث فرهنگی و اصالت های فرهنگی، تاریخی و معماری منطقه است.

پویا طالب نیا در حاشیه همایش بین المللی "هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار" که با حضور چهره های برجسته فرهنگی و دانشگاهی ایران، اقلیم کردستان و کشورهای خارجی و به میزبانی دانشگاه رازی و با همکاری پایگاه جهانی منظر فرهنگی اورامانات برگزار شد؛ در گفتگو با خبرنگار کردپرس عنوان کرد: با توجه رویداد ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان در سال گذشته، با همکاری مشترک پایگاه میراث جهانی و دانشگاه رازی، برای برگزاری یک مجموعه رویداد در قالب یک همایش علمی و پژوهشی بین المللی در سالگرد این رویداد مهم، برنامه ریزی شد.

وی افزود: هدف از برگزاری این همایش بزرگ، ثبت، ضبط، حفاظت و نگهداری از میراث عظیم فرهنگی اورامانات است و همچنین به نمایش گذاشتن برنامه ها، اهداف و اولویت های تعریف شده در یک سال گذشته برای هورامان است.

مدیر پایگاه میراث جهانی هورامان / اورامانات گفت: خوشبختانه شخصیت های علمی، فرهنگی و دانشگاهی یک استقبال ویژه از این همایش داشتند و حدود ۴۰۰ مقاله به این همایش ارسال شد که یکی از دستاوردهای بی نظیر دانشگاه رازی کرمانشاه بود و همچنین برگزاری این همایش، بعد از رویداد پالنگان یکی از ارزشمندترین رویدادهای برگزار شده توسط پایگاه میراث جهانی هورامان بوده است.

وی در ادامه به تشریح برنامه ها و رویدادهای مختلف این همایش بین المللی اشاره کرد و گفت: افتتاح پژوهشکده هورامان شناسی با ۸ کمیته مختلف و افتتاح مرز اسناد هورامان شناسی از جمله کارهای مهم این همایش بود. تمامی اسنادی که پیرامون هورامان وجود دارد در این مرکز به صورت دسته بندی شده به منظور فراهم کردن بسترها برای انجام کارهای علمی و پژوهشی برتر، گردآوری شده است.

طالب نیا گفت: دسته بندی این اسناد و اطلاعات به شناسایی خلاهای موجود در حوزه پژوهش های هورامان شناسی کمک می کند و زمینه ای را برای توسعه مطالعات فرهنگی و تاریخی هورامان که مهم ترین بعد این حوزه است، فراهم می آورد.

وی ثبت جهانی هورامان را بستری برای حفاظت از اصالت های فرهنگ منطقه دانست و گفت: یکی از اهداف اصلی این ثبت جهانی فراهم کردن بسترهای بهتری با بهره گیری از ضوابط مهم تری بتوانیم ار میراث فرهنگی و اصالت ها حفاظت کنیم و بتوانیم اصالت های منطقه را حفظ کنیم و با حفظ این اصالت ها بتوانیم توسعه اقتصادی و گردشگری را در منطقه ایجاد کنیم

مدیر پایگاه میراث جهانی هورامان / اورامانات ادامه داد: همچنین یک نمایشگاه عکس بر اساس عکس های ارسالی در حوزه های مختلف محیط زیستی، طبیعی، تاریخی، فرهنگی و باستان شناسی در این همایش برگزار شد و علاوه بر این رویداد، ۷ جلد کتاب در راستای همایش هورامان ثبت جهانی و توسعه پایدار فرهنگ‌ امروز رونمایی شد که این کتاب ها آغازی برای انجام پژوهش های بیشر در این حوزه است.

وی یادآور شد: بسیاری از پژوهشگران به دلیل کمبود منابع دست اول کمتر به تالیف کتاب در حوزه اورامانات ورود می کنند و دانشگاه رازی به عنوان یک دانشگاه برتر در غرب کشور به عنوان یک نهاد پژوهشی در کنار پایگاه جهانی هورامان می تواند به توسعه این پژوهش ها بسیار کمک کند.

کد خبر 35592

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha