سریال آتش زدن گیاهان خشک  و نادیده گرفته قانون هوای پاک!

سرویس آذربایجان غربی- سرپرست سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بوکان از ۸ مورد ماموریت مربوط به آتش گرفتن علف های هرز و گیاهان خشک مناطق مختلف سطح شهر و مزارع روستایی خبر داد و گفت: عمده ماموریت های ما در شبانه روز گذشته این مورد بوده است.

به گزارش خبرنگار کردپرس، فواد هاشمی با اشاره به تلاش آتش نشانان ایستگاه ۲ برای اطفا حریق گیاهان خشک در ساعات های اولیه بامداد امروز گفت: در طول شبانه روز گذشته آتش نشانان ایستگاه های چهارگانه این سازمان به بیش از ۱۰ عملیات مختلف اعزام شده اند.

او اظهار کرد: ۸ مورد از این ماموریت ها مربوط به آتش گرفتن علف های هرز و گیاهان خشک مناطق مختلف سطح شهر و مزارع روستایی بوده است.

سرپرست سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بوکان از عمده دلایل آتش گرفتن گیاهان خشک سهل انگاری، بی احتیاطی و عدم توجه به توصیه های ایمنی است که باعث سوختن ده ها جانور بصورت زنده در آتش و نیز گسترش حریق و گاهاً ایجاد خسارات مالی است.

آتش زدن ضایعات، بقایای گیاهی و... و آلوده کردن هوا جرم است. بر اساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک که با عنوان لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده و با تصویب در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ ٢٥ تیر ماه سال ٩٦و تأیید شورای نگهبان، به رئیس جمهور ابلاغ شده است، انباشت پسماند‌های بیمارستانی و صنعتی در معابر عمومی و فضای باز یا سوزاندن آنها و انباشتن پسماند‌های خانگی و ساختمانی در معابر عمومی و فضای باز خارج از مکانهای تعیین‌شده توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌ها یا سوزاندن آنها و همچنین سوزاندن بقایای گیاهی اراضی زراعی پس از برداشت محصول ممنوع است

در این راستا متخلف حسب مورد به جزای نقدی درجه شش موضوع ماده (۱۹) قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود. میزان جزای نقدی چنین اقداماتی طبق قانون، بیش از بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا هشتاد میلیون (۸۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال خواهد بود.

همچنین بر اساس ماده ٣١ قانون هوای پاک نیروی انتظامي جمهوري اسلامي ايران و يگان حفاظت سازمان مكلفند به عنوان ضابط دادگستري، در موارد وقوع جرائم مشهود مذكور در اين قانون رأساً يا در صورت اعلام سازمان يا با اطلاع از وقوع جرائم غيرمشهود مندرج در اين قانون با نظر دادستان شهرستان ذي ربط اقدام لازم را در چهارچوب قوانين و مقررات با واحدهاي آلوده كننده يا اشخاص حقيقي يا حقوقي مربوط به عمل آورند.

به گزارش کردپرس، در سال های اخیر، سازمان های آتش نشانی ضمن تلاش های بسیار در زمینه اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و جلوگیری از آتش زدن زمین های کشاورزی بعد از برداشت محصول تلاش کرده اند، اما باز هم تکرار این کار ناپسند از سوی برخی از کشاورزان منطقه ادامه دارد که متاسفانه با این کار باعث از بین رفتن اکوسیستم طبیعی خاک، سوختن هزاران جانور زنده در آتش و نیز کاهش کیفیت و بهره وری زمین می شوند.

موردی که به راحتی می توان از طریق مراجع قانونی پیگیری کرد تا ضمن برخورد با متخلفان، از تحمیل هزینه اضافه به بیت المال و استهلاک خودروهای آتش نشانی و هدر رفت آب برای خاموش کردن آتش اراضی کشاورزی بعد از برداشت جلوگیری کرد.

اما تاکنون مسئولان ذی ربط در این حوزه، جهت برخورد قانونی با متخلفان سکوت اختیار کرده و تنها به توصیه هایی رسانه ایی اکتفا می کنند این مورد نقض آشکار قانون و همراهی با متخلفانی است که قانون را نادیده می گیرند، اما متاسفانه تا کنون قانون در این مورد اجرا نشده است و این امر مرسوم و غیر قانونی همچنان ادامه دارد.

کد خبر 35611

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha