به گزارش کردپرس، تهدیدهای ترکیه علیه کردهای سوریه، با وجود مخالفت همه طرف های درگیری بحران سوریه و کشورهایی مانند ایران، آمریکا و روسیه ادامه دارد. مقامات این کشور همچنین بعد از نشست ترکیه، ایران و روسیه در تهران نیز که صراحتا بر مخالفت با انجام عملیات نظامی در مناطق تحت کنترل کردها تاکید شد بر طبل جنگ می کوبند.
در این میان الکساندر مک کیور، تحلیلگر مستقل مسائل سوریه و عضو تیم روزنامه نگاری مستقل و افشاگر بلینگ کت در مصاحبه با خبرگزاری کردپرس پیرامون تهدیدهای ترکیه علیه کردهای سوریه گفت: هنوز نمی توان گفت که تهدید ترکیه به عملیات نظامی علیه کردهای سوریه عملی خواهد شد یا نه. این مسئله به نتایج مذاکرات سه جانبه میان رهبران ترکیه، ایران و روسیه در تهران بستگی دارد.
او در پاسخ به افزایش همکاری نظامی میان کردها و دولت مرکزی در برابر تهدیدهای ترکیه افزود: در هفته های اخیر اعزام نیروهای وابسته به دولت سوریه به مناطق تحت کنترل کردهای سوریه از جمله تل رفعت، کوبانی، منبج و عین عیسی افزایش یافته است. با این که نیروهای دولتی از سال 2019 در این مناطق و قبل از آن در تل رفعت و منبج حضور داشتند، این افزایش نیرو به منظور مقابله با حمله احتمالی ترکیه است و هنوز با نیروهای دموکراتیک سوریه در مقابل ترکیه وارد عمل نشده اند. باید صبر کرد و دید که چگونه نیروهای دموکراتیک سوریه و ارتش سوریه و نیروهای وابسته به آن قادر خواهند بود به طور موثری در مقابل عملیات جدید نظامی ترکیه هماهنگی کنند.
مک کیور درباره موضع آمریکا به عنوان متحد کردهای سوریه، در برابر تهدیدهای ترکیه گفت: در مورد موضع آمریکا، مقامات ارشد آمریکایی در اظهارات خود حمله احتمالی ترکیه به کردهای سوریه را محکوم کرده اند زیرا معتقدند این حمله اقدامات ائتلاف مبارزه با داعش را مختل کرده و آن را تحت تاثیر قرار می دهد.
او با اشاره به تاکید مقامات ترکیه بر انجام عملیات نظامی در غرب رود فرات، جایی که نیروهای آمریکایی حضور ندارند، افزود: اما باید توجه کرد که نیروهای آمریکایی در قسمت شرقی مناطق تحت کنترل اداره خودگردان کردی در سوریه حضور دارند و در مناطق غربی مانند حلب و رقه حرفی برای گرفتن ندارند.
تحلیلگر مسائل روسیه درباره موضع روسیه و نیاز ترکیه به چراغ سبز این کشور برای حمله به کردها گفت: در مورد روسیه باید گفت که روسها دیگر از قلمروگشایی جدید ترکیه در سوریه حمایت نمی کنند اما این احتمال وجود دارد روسیه با اردوغان، رییس جمهور ترکیه معامله کند و در برابر واگذار شدن برخی مناطق تحت کنترل اداره خودگردان سوریه به ترکیه، امتیازاتی از آنکارا در ادلب به دست آورد و یا در جاهای دیگر مثلا جنگ در اکراین تعاملی در این خصوص داشته باشند.
نظر شما