به گزارش کردپرس، علی اکبر محرابیان امروز شنبه اول مرداد ماه در حاشیه بازدید از طرحهای احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانغربی در گفت وگو با خبرنگاران افزود: اولین طرحی که بهزودی به بهرهبرداری میرسد، انتقال پساب بهداشتی شهرهای تبریز و ارومیه به دریاچه است.
وزیر نیرو اضافه کرد: تلاش میکنیم که تونل هم با رفع مشکلات فنی، هر چه سریعتر تکمیل شده و انتقال آب به خوبی انجام شود.
او با بیان اینکه دولت برای احیای دریاچه ارومیه اهمیت ویژهای قائل بوده و رییسجمهور هم دائما پیگیری میکند، گفت: آیت الله رییسی در سفر به آذربایجانغربی هم بازدیدی از دریاچه داشتند و بعد از بازدید در جلسات دولت هم دائما بر اجرای طرحها و اتخاذ سیاستهایی برای احیای صحیح دریاچه تاکید میکنند.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه در جلسه آتی دولت گزارشی از وضعیت پروژه ها به اطلاع خواهد رساند، ادامه داد: امیدواریم با تخصیص اعتبارات لازم، به اجرای پروژهها سرعت ببخشیم. برخی پروژه ها شاید نیاز به تغییر سیاست داشته باشد که این باید در ستاد مورد بررسی قرار گیرد و حتما نیاز است که برخی پروژههای جدید شروع شود.
محرابیان گفت: به کارگیری همه ظرفیت ها بویژه در حوزه مدیریت آب و همچنین استفاده از توان دستگاههای مختلف نظیر وزارت جهاد کشاورزی، نیرو، کشور و حفاظت محیط زیست در راستای احیای دریاچه ارومیه بسیار مثمر ثمر است.
او ادامه داد: طرحهایی از سابق شروع شده که در شرایط موجود و با تغییراتی که امروز در ستاد با مصوبه هفته گذشته دولت اتفاق افتاد، در برخی سیاستهای غلط باید بازنگری شود و پروژههای نیمهتمام را باید هرچه سریعتر تکمیل کنیم و پروژههایی هم که ایراد فنی دارد، در صدد رفع ایرادهای آنها باشیم.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه یکی از موضوعات بسیار مهم، مدیریت آب در بخش کشاورزی است، اظهار کرد: بین سالهای ۸۰ تا حال حاضر، سطح زیرکشت در منطقه ۳.۵ برابر افزایش داشته که این امر به معنای مصرف فراوان آب است.
محرابیان افزود: در این مزارع و باغات با استفاده از تکنولوژیها و آبیاری نوین میتوانیم با حفظ این اراضی، ضمن کاهش شدید مصرف آب و کمک به احیای دریاچه، از به خطر افتادن معیشت مردم نیز جلوگیری کنیم که این موارد در دستور کار دولت است.
او با اشاره به لزوم استفاده از همه ظرفیت ها بویژه در استانهای حوضه دریاچه ارومیه نیز گفت: همچنین بهرهمندی از ظرفیتهای اجتماعی و مردمی منطقه و کشور برای احیای دریاچه ارومیه بسیار پراهمیت و کاربردی است.دریاچه ارومیه اهمیت ملی، بین المللی و اکولوژیکی دارد و باید از همه ظرفیت های کشور و منطقه برای احیای آن استفاده کرد.
وزیر نیرو، امروز شنبه برای بازدید از وضعیت دریاچه و طرحهای احیای دریاچه ارومیه به آذربایجانغربی سفر کرده است.
به گزارش کردپرس، علیرغم وعده های دولت جدید به سیاق دولت قبلی، جهت اجرای پروژه های نیمه تمام دریاچه ارومیه؛ با انتقال ۶۰۰ میلیون مترمکعب سالانه آب رودخانه زاب به دریاچه ارومیه و ١٧٢ میلیون متر مکعب از خطوط انتقال پساب است که از مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب شهر تبریز(ظرفیت سالانه ١٢١ میلیون متر مکعب) و خط انتقال پساب مدول سوم تصفیهخانه فاضلاب ارومیه(ظرفیت سالانه ٥١ میلیون متر مکعب) در مجموع ٧٧٢ میلیون متر مکعب در سال آب به دریاچه برسد، ندیده هم می توان پیش بینی کرد که این میزان برای احیای دریاچه کافی نیست. زیرا بنا بر اعلام مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیا، دریاچه سالانه نیازمند ٣ هزار و ۴۲۶ میلیون مترمکعب آب برای رسیدن به تراز اکولوژیک است!!
در حال حاضر ٩٥ درصد از حجم آب دریاچه ارومیه در پی ندانم کاری های ستاد احیای دریاچه ارومیه از دست رفهت و بخش جنوبی آن کاملا خشک شده است؛ بنابرین همین نوشداری تونل انتقال آب هم نمی تواند کار چندانی به پیش ببرد، اما مسئولان با اصرار بر افتتاح و بهره برداری آن می خواهند بر ٨ سال ندانم کاری و تعلل و هدررفت بیت المال از سوی خودشان، سرپوش بگذارند.
گزارش ویژه کردپرس از وضعیت دریاچه ارومیه؛ دریاچه ای که «بازیچه» شد!
نظر شما