به گزارش خبرگزاری کُردپرس، بهمن مرادنیا در نشست با نمایندگان دستفروشان سنندج اظهار داشت: به هر نفر از تعداد دستفروش شناسایی شده ۱۵ میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه با سود چهار درصد پرداخت خواهد شد تا بتوانند از آن برای ایجاد شغل یا رفع مشکلات خود استفاده کنند.
وی با بیان اینکه به ۶۰۰ دستفروش نیز بسته معیشتی اهدا خواهد شد، اضافه کرد: بعد از بهرهبرداری از پیادهراه فردوسی، اجازه فعالیت روزانه به دستفروشان داده نخواهد شد اما براساس برنامهریزی انجام گرفته در قالب شب بازار امکان فعالیت آنان وجود دارد.
استاندار کردستان خواستار همکاری دستفروشان برای ساماندهی خیابان فردوسی شهر سنندج شد و افزود: نباید اجازه دهیم بعد از افتتاح پیادهراه فردوسی، این خیابان به وضعیت بیسرو سامان سابق برگردد چرا که این خیابان نماد سنندج و مرکز استان است.
مرادنیا با بیان اینکه طرح شب بازار میتواند ظرفیت خوبی برای فعالیت و ساماندهی دستفروشان باشد، یادآور شد: باید کاری کنیم که پیادهراه فردوسی به نمادی از سنندج و پتانسیلی برای جذب گردشگر و توسعه گردشگری این شهر شود.
وی با طرح این سوال که تا کی باید بدنبال دستفروشی باشید، تاکید کرد: ساعت مشخصی برای فعالیت دستفروشان در شب بازار تعیین خواهد شد اما این قشر باید به فکر ایجاد شغل پایدار باشند تا از این وضعیت برای همیشه نجات پیدا کنند.
استاندار کردستان بر لزوم تغییر وضعیت معابر و خیابانهای مرکز سنندج و ساماندهی آن تاکید کرد و گفت: همه باید برای ایجاد نظم و انضباط در مرکز این شهر تلاش کنیم و فکر نکنیم، دستفروشی تنها شغل و راه کسب درآمد است.
مرادنیا قول داد که دستفروشان پس از پایان طرح پیادهراه فردوسی، در فصل سرما از ساعت ۱۶ عصر تا ساعت ۲۴ و تابستان و بهار از ساعت ۱۸ تا ۲۴ شب در قالب شب بازار در این مکان فعالیت داشته باشند.
هنوز مکان های تعیین شده برای دستفروشان محقق نشده است
شهردار سنندج هم در این نشست اظهار داشت: در چند سال گدشته هیچ وقت هدفمان جمعآوری دستفروشان نبوده چون بنابر مسائل اخلاقی، اعتقاد به جمعآوری بساط این قشر از جامعه نداریم اما براساس قانون باید از ایجاد سد معبر در شهر ممانعت کنیم چرا که حق شهروندان تردد راحت در معابر شهری است.
حشمتاله صیدی با بیان اینکه ۶۰۰ میز برای فعالیت دستفروشان در نقاط مختلف سنندج پیشبینی شده است، اضافه کرد: تصمیم گرفتیم در چند نقطه از شهر جاهایی را برای فعالیت دستفروشان در قالب روز بازار و در پیادهراه فردوسی به صورت شب بازار در نظر بگیریم البته هنوز این کار تحقق نیافته است.
وی خواستار همکاری دستفروشان برای اجرای طرحهای در نظر گرفته شد و افزود: در فصول بهار و تابستان، فعالیت دستفروشان به صورت شب بازار، ظرفیتی کم نظیر برای کسب درآمد است و برندی در سطح کشور برای سنندج خواهد شد.
شهردار سنندج گفت: براساس برآوردهای انجام شده، در صورت اجرا و بهرهبرداری از پیادهراه فردوسی، این طرح به بهترین پیادهراه کشور تبدیل خواهد شد و شب بازار آن موجب توسعه گردشگری و جذب توریست نیز میشود.
صیدی با بیان اینکه شب بازار پاسخگوی نیاز شما خواهد بود و ظرفیتی برای کسب درآمد است، تاکید کرد: بارها به دستفروشان اعلام کردیم در پروژههای مهمی چون پیادهراه فردوسی و سنه سنتر کار کنند ولی استقبال نکردند و ناچار از شهرهای دیگر نیروی کار جذب کردیم.
توضیحات شهردار سنندج درباره نحوه هزینه کرد 100 میلیارد تومان برای پیاده راه فردوسی
وی با اشاره به اینکه این نهاد تاکنون ۳۰ میلیارد تومان برای اجرای پیادهراه فردوسی هزینه کرده است، یادآور شد: راه و شهرسازی ۱۰ میلیارد تومان، آب و فاضلاب ۱۰ میلیارد تومان هزینه کردهاند و ۵۰ میلیارد تومان نیز برای تملک ساختمانهای اطراف در راستای اجرای این پیادهراه هزینه شود.
رییس شورای شهر سنندج نیز در این نشست اظهار داشت: بحث ساماندهی دستفروشان مطرح است و همه برای این کار تلاش خود را بکار گرفته و کوشش کردیم با مذاکره این مشکل رفع شود اما هنوز دیر نشده و میتوان برای اجرای این طرح اقدام کرد.
سیدغریب سجادی از دستفروشان خواست همکاری لازم را برای ساماندهی فعالیتشان با مدیریت شهری داشته باشند و افزود: برخی مغازهدارند ولی اقدام به دستفروشی هم میکنند که قابل قبول نیست که باید آنها را شناسایی و از این چرخه حذف کرد.
نمایندگان دستفروشان شهر سنندج نیز در این نشست خواستار دادن اجازه به آنان برای فعالیت روزانه در پیادهراه فردوسی به صورت زمانبندی و برنامهریزی شده و حذف افراد دو شغله، کارمند و مغازهدار در قالب دستفروش شدند.
نظر شما