به گزارش خبرنگار کردپرس، در آستانه فرارسیدن هفدهم مرداد روز خبرنگار و در راستای بیان مطالبات خبرنگاران و مشکلات آنان امام جمعه شهرستان قروه به درخواست خبرنگاران مشکلات و مطالبات آنان را از تریبون نماز جمعه بیان کرد.
«حجت الاسلام عابدین رستمی» با بیان اینکه بخشی از مشکلات خبرنگاران در خطبه ها مطرح می شوند تا مسئولان کشوری، استانی و شهرستان و به ویژه خانه مطبوعات کردستان مطلع شوند، به ترتیب به آنچه جامعه خبرنگاران شهرستان با آن مواجه اند اشاره کرد.
او ابتدای امر به مسئله امنیت شغلی خبرنگاران پرداخت و گفت: پیش آمده خبرنگاران از کسی انتقادی می کنند و بعد از ان شغل خود را از دست می دهند و این اشکال دارد و باید یاد بگیریم به عنوان مسئول انتقاد پذیر باشیم و بدانیم کسی که حساب پاک است از محاسبه هم نباید باکی داشته باشد.
«رستمی» با تأکید بر پذیرش انتقاد از جانب خبرنگاران، تصریح کرد: البته در این زمینه توصیه به خبرنگاران هم داشته ایم که بر مدار انصاف بنویسند و با اسناد و مدارک و اطلاعات درست کار کنند که باعث تخریب نشود.
به گفته او بعضی از خبرنگاران تحصیل کرده این رشته بوده و دارای مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد و همچنین دانشجوی دکترای خبرنگاری هم هستند خب این افراد با این تخصص کجا باید بروند با این امید آمده و خبرنگاری انجام می دهد، لذا باید دانست که رکن چهارم دموکراسی همین خبرنگاری است و باید آن را جدی گرفت تا جامعه پویا شود.
«رستمی» دیگر مشکل خبرنگاران را در پیگیریهای قضایی دانست و عنوان کرد: اگر در کار خبرنگاری جرمی هست باید در دادگاه مطبوعات رسیدگی و پیگیری شود نه هر دادگاه دیگری، اینکه یک خبرنگار را به داگاه عادی معرفی می کنیم مصداق منکر است، در واقع باید پرونده های این چنینی در مرکز استان و در دادگاه مطبوعات بررسی شوند و نسبت به این حقوق باید توجه داشت که دادگاه مطبوعات شعبه رسانه تنها مسیر رسیدگی به تخلفات خبرنگاری است.
او توجه مسئولان به خبرنگاران را مهم خواند و افزود: خبرنگاران گلایه هایی دارند مبنی بر اینکه مسئولان برای حذف خبر یا تغییر خبر فشار می آورند در این زمینه باید از اول یا خبرنگار را راه ندهند به جلسه یا اگر راه داده اند مراقب باشند که البته راه ندادن خبرنگار به جلسات نقص بزرگی است و پسندیده نیست.
امام جمعه قروه خطاب به مسئولان گفت که دخالت در کار خبرنگار وظیفه و تعهد ما نبوده و فشار مسئولان به خبرنگار برای تغییر خبرها هم نیست، پیش امده خبر روی تلکس خبرگزاری می رود اما حذف می شود و این کار اعتبار و حرفه خبرنگاران را زیر سؤال می برد.
«حجت الاسلام رستمی» ضمن تأکید بر شکل گیری ظرفیت انتقادی در مسئولان به صراحت بیان کرد که باید حق داد که خبرنگاران نگران اخلاق و شهرت حرفه ای خود باشند.
او دیگر مشکل خبرنگاران را تهدیداتی دانست که می شوند و با اشاره به اینکه قانون باید در برابر این تهدیدات از خبرنگاران حمایت کند، یادآور شد: مواردی زیادی دیدیم و فرستاده شده که خبرنگاری در مورد یک فسادی کار می کند و یک مسئله مهم را پیگیر می شود، بعد تهدید به مرگ و اسیدپاشی می شود و این ها درست نیست و باید قانون در این موارد حامی خبرنگاران باشد.
«رستمی» سپس خواستار ایجاد تشکلی صنفی برای خبرنگاران در قالب باشگاه خبرنگاران شد تا بتوانند همانند دیگر صنوف مختلف پیگیر مطالبات خود باشند.
او همچنین از مشکلات سخت افزاری خبرنگاران که ناچیز هستند و بسیار محدود هم انتقاد کرد و درخواست تشکیل جلسات هم اندیشی مسئولان با خبرنگاران را داد و گفت: برای یک بار هم شده باید ما مسئولان حرفای خبرنگاران، انتقاداتشان را بشنویم چرا که خبرنگاران بین مردم هستند و مسایلی را مطح می کنند که شاید م مسئولان خبر نداشته باشیم.
دیگر مشکلی که «رستمی» به آن گریزی داشت مربوط بود به بی توجهی به خبرنگاران در سفرهای مسئولان کشوری یا استانی؛ موردی که بنا به گفته های امام جمعه شهرستان خبرنگاران در این برنامه ها خیلی در دست و پا می افتند و با وجود آنکه به آنان می گویند باید خبر تهیه کنند اما خود مسئولان می روند و خبرنگاران می مانند نه ماشینی هست آنان را ببرد و نه جایی دارند و تمامی این ها بی احترامی به خبرنگاران است.
«حجت الاسلام رستمی» به مبحث ضعف سواد رسانه در میان مسئولان که بسیار مورد انتقاد خبرنگاران است هم اشاره داشت و بیان کرد: خبرنگاران انتقاد دارند از اینکه سواد رسانه ای بین مسئولان ضعیف است، خب در این حوزه باید آموزش داده شود و باید برای اینکه بتوانیم یک جهشی در حوزه فرهنگ رسانه ایجاد کنیم وقت بگذاریم.
او خطاب به اداره فرهنگ و ارشاد تأکید کرد که باید حقوق خبرنگاران احیا شود و تسهیلات و کارت خبرنگاری و تعاونی و صنف داشته باشند.
«رستمی» در پایان خطبه های خود با بیان اینکه به هر حال خبرنگاران عمرشان را در خبرنگاری صرف می کنند و باید آخر و عاقبت خوبی داشته باشند، فرارسیدن روز خبرنگار را به همه مسئولانی که از همه خبرنگاران استقبال دارند و همین طور خبرنگاران تبریک گفت.
گفتنی است در نماز جمعه امروز سخنران پیش از خطبه ها هم به نماینده جامعه خبرنگاران شهرستان قروه اختصاص یافت تا مشکلات و موارد مرتبط گفته شود و این برای نخستین بار بود که این اقدام از جانب ستاد نماز جمعه شهرستان قروه صورت می گرفت./
نظر شما