به گزارش کرد پرس, محمدسعید کریمیان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۳ هزار و ۵۲۸ نفر به مراکز اهدای خون استان مراجعه کردهاند که از این تعداد ۱۲ هزار نفر موفق به اهدای خون شدند.
وی با اشاره به اینکه میزان اهدای خون در سال جاری نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۰ درصد افزایش داشته است، افزود: از ۱۲ هزار و ۱۰۰ نفری که به موفق به اهدای خون شدهاند، ۱۱ هزار نفر را مردان و یک هزار و ۱۰۰ نفر را بانوان تشکیل دادند.
مدیرکل انتقال خون کردستان اظهار کرد: حدود ۵ هزار و ۶۰۰ نفر از اهداکنندگان سال جاری جزو اهداکنندگان مستمر بودند و ۲ هزار و ۵۰۰ نفر نیز از آنان برای اولین بار موفق به اهدای خون شدهاند.
کریمیان با بیان اینکه حدود ۳ هزار نفر از اهداکنندگان مجرد و بقیه متاهل بودند، ادامه داد: در کردستان ۲۳ مرکز درمانی مصرف کننده خون وجود دارد که با توجه به اهدای خونی مناسبی که شاهد هستیم نیاز ۱۰۰ درصدی بیماران نیازمند به خون استان تامین میشود.
وی یادآور شد: علاوه بر آن خونهای مازاد بر نیاز در محمولههای جداگانه و در زمانهای مختلف برای دیگر استانهای کشور که نیاز فوری به خون دارند ارسال میشود.
مدیرکل انتقال خون کردستان بیان کرد: در چند روز گذشته تعدادی از استانهای کشور نیاز فوری به فرآوردههای خونی داشتند که از استان کردستان نیز چندین محموله فرآوده خونی برای کمک به بیمارن نیازمند ارسال شد، ضمن اینکه کردستان از نظر شاخص سطح سلامت خون جزو سالمترین خونهای کشور است.
کریمیان با اشاره به اینکه در استان فقط در ۲ شهرستان سنندج و سقز پایگاه ثابت اهدای خون وجود دارد، گفت: تا قبل از شیوع بیماری کرونا تعدادی جایگاه سیار به دیگر شهرستانها اعزام میشد اما از زمان شیوع این ویروس به دلیل رعایت دستورالعملهای بهداشتی این امکان وجود نداشت و اهداکنندگان باید برای اهدای خون به ۲ شهری که مراکز ثابت دارند سفر کنند.
وی اظهار کرد: با توجه به استقبال زیادی که مردم استان از اهدای خون دارند این سازمان در صدد است که در تمام شهرستانها پایگاه ثابت راه اندازی کند که خوشبختانه با همکاری و مساعدت دیگر مسوولان اقداماتی در خصوص جذب نیرو و تجهیزات برای این پایگاهها انجام شده و در چندین ماه آینده پایگاه اهدای خون شهرستان مریوان راه اندازی می شود.
مدیرکل انتقال خون کردستان یکی دیگر از دغدغههای این سازمان را ترغیب بیشتر بانوان به اهدای خون عنوان کرد و افزود: بر اساس آمار بیش از ۹۰ درصد اهدای خون توسط مردان صورت گرفته و بانوان نیز به عنوان بخش از جامعه باید حس نوع دوستی خود را ایفا کنند حال آن که طبق تحقیقات علمی مشخص شده که معمولا خون خانمها به دلیل رعایت بسیاری از نکات از جمله عدم حمل وسایل سنگین از خون مردان سالمتر است.
نظر شما