به گزارش خبرگزاری کردپرس، سید مجید امامی با بیان اینکه اعتقاد داریم بدون فهم زیست بوم های متنوع ایران سیاست گذاری فرهنگی یک امر ممتنع است، گفت: استان ایلام با توجه به اینکه بستر یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی کشور و جهان یعنی اربعین حسینی است و بیش از هفتاد درصد زوار عتبات عالیات از استان ایلام و مرز مهران تردد می کنند، از استان های مهم فرهنگی در کشور است.
وی افزود: از طرف دیگر با توجه دلایل زیست محیطی و آلودگی که بر اثر گرد و خاک وجود دارد می بایست بیشتر به حوزه فرهنگ زیست محیطی در استان ایلام توجه شود و این استان قربانی بسیاری از مشکلات زیست محیطی و آلودگی هایی است که خارج از استان روی میدهد که باید نگاه ویژه ای به استان صورت گیرد.
امامی با بیان اینکه تنوع قومی، فرهنگ ایثار و شهادت از ویژگی های شاخص استان ایلام است، افزود: آسیب های اجتماعی از دیرزمان در این استان وجود داشته و متاسفانه راه حل های فرهنگی برای این آسیب ها در نظر گرفته نشده است و به نظر می رسد شورای فرهنگ عمومی کشور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادها و نظام فرهنگی کشور، به صورت متحد و فرصت محور، با تقویت هویت، عزت و اعتماد اجتماعی و سایر شاخص های سرمایه اجتماعی می توانند یک آینده بهتری برای فرهنگ زیست بوم و زندگی شهری و عشایری در استان فراهم کنند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تصریح کرد: سابقه زندگی عشایری در استان در دوره معاصر تبدیل به زندگی شهری شده است، به عنوان یک میراث قوی و کهن می تواند مورد توجه قرار گیرد و استان ایلام می تواند در این زمینه نیز مطرح شود.
وی بیان کرد: ایلام دروازه و در واقع بستر بسیار مهم ما با نزدیکترین کشور با ایران یعنی عراق با دارا بودن بیشترین مرز مشترک است و استان ایلام بیشترین مرز را با کشور عراق دارد و این امر محملی است برای تقویت اصحاب فرهنگ و هنر است که در تبادل با جامعه فرهنگ و هنر کشور عراق بتوانند تولیدات فرهنگی خود را بازتولید کنند.
امامی بیان کرد: اگر مسئولان استان فقط و فقط به ترانزیتی بودن استان توجه نکنند و به خود استان مهد پشتیبانی جدی روابط بین دو ملت ایران و عراق بر بستر محبت اهل بیت علیهم السلام و تمدن و میراث تمدنی عیلام و بابل باشد می توان فصل جدیدی از مدیریت فرهنگ عمومی در استان با همکاری سایر دستگاه ها رقم بزنیم.
نظر شما