هر 1270 نفر یک تخت بیمارستانی در کامیاران/بیمارانی که از کمبود پزشک و امکانات رنج می برند

مردم شهر کامیاران سال هاست از مشکلات بهداشت و درمان رنج می برند و هیچ گوش شنوایی نیز برای حل مشکل آنان وجود ندارد و تنها بیمارستان این شهر نیز با قدمت 30 ساله ای که دارد هم فرسوده بوده و هم با کمبود امکانات و تجهیزات درمانی مواجه است.

به گزارش کرد پرس، بیمارستان سینا کامیاران دارای 81 تخت فعال است و اگر بر اساس نرخ جمعیتی این شهرستان شاخص تخت بیمارستانی به ازای هر یک هزار نفر را محاسبه کنیم، در کامیاران به ازای هر یک هزار و 270 نفر تنها یک تخت بیمارستانی وجود دارد.

بر اساس نرم جهانی به ازای هر یک هزار نفر جمعیت، 200 تخت بیمارستانی وجود دارد اما در شهری مانند کامیاران این رقم با اختلاف 6 برابری، مشکلات بسیاری را برای شهروندان این شهرستان به وجود آورده است.

وضعیت نامناسب زيرساخت ها و شاخص های حوزه بهداشت از جمله مشکلات بيمارستان سينا شهرستان کامياران است؛ مشکالت اين بيمارستان مانند موقعيت نامناسب و فرسوده بودن آن سال هاست از موارد گله مندی مردم شهرستان از مسئولان دولت های گذشته بوده و هست.

خارج از اين موضوعات فرسوده و نامناسب از نظر ظاهری و بافت، مي توان به نبود کمترين امکانات مناسب از جمله وسايل پزشکی و درمانی و عدم وجود متخصصين از جمله قلب و متخصص ارتوپدی يا جراح ارتوپد و واحدهای مناسب عفونی اشاره کرد.

در طول سال، شاهد سفر بسیاری از بیماران کامیارانی به مرکز استان و حتی استان های همجوار برای درمان هستیم و همین مسئله علاوه بر افزایش هزینه های درمان برای آنان، خطرات جانی سفر بین راهی را نیز به دنبال دارد.

در برخی موارد حتی به دلیل نبود دستگاه های مدرن و پزشک متخصص، بیماران برای انجام آزمایشات و معاینات خود در وضعیتی دور از شأن یک بیمار باید بر روی ویلچر از وسط خودروها و خیابان اصلی شهر به مراکز خصوصی منتقل شوند، آنهم توسط همراهان بیمار!

همراه یکی از بیماران حاضر در بیمارستان سینا کامیاران می گوید چند شب پیش به دلیل مشکل اعصاب بیمارم را به بیمارستان آوردم و بستری شد، ولی او را که بیمار اعصاب است به جای بستری در بحش ویژه اعصاب که آرامشی نسبی داشته باشد، در بخش جراحی که شاید افراد بیمار به دلیل دردهای ناشی از شکستگی های مختلف در حال ناله کردن باشند و شب تا صبح خواب نداشته باشند، بستری کردند.

همراه دیگری در بخش جراحی می گفت که در نیمه های شب برای گرفتن یک عدد قرص مسکن استامینوفن کدئین به بخش مراجعه کردم، ولی پرستار کشیک گفت نداریم و اگر می توانید به داروخانه شبانه روزی مراجعه و تهیه کنید!

یکی دیگر گفت که هنگام توزیع غذای ناهار بیماران، غذای بیمار من فراموش شد و بعد از حدود یک ساعت با چندین بار مراجعه و تذکر از بخش مربوطه، در نهایت یک غذای ساده و سرد از آشپزخانه بیمارستان برای بیمارم آوردند.

به نظر می رسد داشتن حداقل امکانات پزشکی و درمانی کمترین حق و خواسته مردم شهرستان کامیاران از دولت است و البته رسیدن به این آرزو در بستر شکل گیری مدیریتی قوی در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان و مسئولان شهرستانی است که در دولت جدید حداقل این سیستم نیز شکل نگرفته است.

حتی زمانی که وزیر بهداشت به عنوان نماينده ويژه رئيس جمهور به کامياران سفر کرده بود، ضمن بررسی نحوه ­ارائه خدمات درمانی خواهان اجرای طرح گسترش در اکثر بخش ها از جمله بخش های اورژانس و زايمان بيمارستان سينا کامياران شد و بر بهره برداری از آنها تا قبل از پايان سال تاکيد کرد.

کد خبر 36982

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha