شهرستان پیرانشهر همواره در معرفی شدن توسط مسئولان شهرستانی، استانی و حتی کشوری از جایگاه و وموقعیت ویژه ای برخوردار بوده و ما بعنوان شهروندان این شهر همواره در پشت تریبونها به این ظرفیت ها بالیده ایم اما در عمل وقتی صحبت از معرفی این ظرفیت ها و جاذبه های موجود در این شهرستان در قالب یک جشنواره به میان می آید همه سکوت می کنند و معرفی شهرستان را در حوزه های مختلف به زمان دیگری موکول می کنند.
با بررسی های به عمل آمده در طی چند ماه اخیر و مقایسه شهرستان پیرانشهر با شهرهای همجوار یک نوع بی انگیزگی در میان مسئولان شهرستان پیرانشهر مشاهده می شود که باعث شده تا کنون هیچ تمایل و رغبتی برای تدارک برگزاری یک جشنواره ویژه در این شهرستان را نداشته باشند.
مهرماه سال 1398 به واسطه فشار فعالین حوزه رسانه ها و همچنین همراهی و پیگیرهای بخش عظیمی از کشاورزان بویژه زنبورداران شهرستان پیرانشهر سرانجام مسئولان وقت مجبور به برگزاری جشنواره عسل طبیعی پیرانشهر شدند و آن را "اولین جشنواره عسل طبیعی پیرانشهر" نام نهادند تا نوید بخش این باشد که این جشنواره حداقل در سالهای بعدی هم ادامه پیدا خواهد کرد.
همه ما به این امر اذعان داریم که ویروس کرونا و همه گیری آن در طی دو سال اخیر باعث شد تا تجمعات و گردهمایی ها و همایش ها و جشنواره ها بسوی تعطیلی پیش بروند و یا حداقل با کمترین نفرات برگزار شوند اما متأسفانه علی رغم پایان جولان ویروس کرونا که بهانه خوبی برای خودداری از برگزاری چنین جشنواره های بود، هنوز در سال جاری عملاً هیچ اقدام اساسی برای برگزاری دومین جشنواره عسل طبیعی پیرانشهر صورت نگرفته است.
برگزاری جشنواره های مختلف امروزه، در راستای شناسایی و معرفی ظرفیت های یک منطقه می تواند نقش مؤثری در روند توسعه اقتصادی و گردشگری داشته باشد که متأسفانه در شهرستان پیرانشهر علیرغم برخورداری از ظرفیت های بالا چند سالیست که در این حوزه هیچ اتفاق خاصی رخ نداده است.
باید اذعان کنیم که شهرستان پیرانشهر نه تنها در حوزه کشاورزی و بویژه در تولید محصول عسل طبیعی می تواند بعنوان قطب عسل در منطقه معرفی شود بلکه به واسطه برخورداری از ظرفیت های بالا در عرصه های مختلف از جمله سنگ های گرانیتی و تزئینی معادن، وجود مناطق بکر و طبیعی گردشگری، برخورداری از موقعیت ویژه مرزی بودن، مناطق تاریخی و باستانی از جمله سنگ های افسانه ای خورنج و چندین ظرفیت فرهنگی و هنری دیگر که هر کدام می توانند در قالب یک جشنواره استانی، منطقه ای و حتی کشوری بیانگر ظرفیت بالای شهرستان پیرانشهر باشد که متأسفانه هنوز آنطور که لازم و شایسته است رنگ و بوی عملی به خود نگرفته است.
برگزاری جشنواره تئاتر خیابانی مریوان، جشنواره انگور سیاه سردشت، جشنواره سراسری گیلاس اشنویه، جشنواره هه لپه رکی بانه، جشنواره اتودهای نمایشی بوکان، جشنواره بیت و حیران سردشت، جشنواره تئاتر " نالشکینه" بوکان، جشنواره انگور ارومیه و چندین جشنواره دیگر با عناوین مختلف فرهنگی، هنری، اقتصادی، اجتماعی و ... همه و همه بیانگر ظرفیت های بالای استان آذربایجان غربی و شهرهای همجوار شهرستان پیرانشهر است که می تواند در جذب گردشگر و سرمایه گذاری بخش خصوصی تأثیر بسزایی داشته باشد اما متأسفانه این امر مهم در شهرستان پیرانشهر تا کنون چندان مورد توجه نبوده و ظاهراً مسئولان ذیربط هیچ گونه برنامه ای برای برگزاری حداقل یک جشنواره در عرصه های مختلف در طی ماههای آتی ندارند.
حال با این توصیف انتظار می رود که مسئولان شهرستان پیرانشهر با توجه به کاهش جولان ویروس کرونا و همچنین آماده شدن بسترهای لازم برای برگزاری دومین جشنواره عسل طبیعی پیرانشهر عملاً وارد میدان شوند تا این شهرستان نیز بتواند لااقل در یک محور خاص ظرفیت های ویژه خود را به نمایش بگذارد.
اولین جشنواره عسل طبیعی پیرانشهر مهرماه 1398 با حضور جمع کثیری از مردم و مسئولان شهرستان، استان و منطقه برگزار شد، همچنین جشنواره موسیقی "هه وارگه ی سوز" اکنون بیش از 5 سال است که در این شهرستان برگزار نمی شود که امیدواریم با تغییر رویکرد مسئولین مربوطه در روزها و ماههای آتی شاهد برگزاری جشنواره های مختلفی در این شهرستان باشیم.
نظر شما