سخنگوی قوه قضائیه: ترک فعل ها در مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه  پیگیری شود

سرویس آذربایجان غربی- سخنگوی قوه قضائیه در بازدید از وضعیت دریاچه ارومیه خواستار ورود ریاست کل دادگستری و دادستان مرکز استان برای بررسی ترک فعل های صورت گرفته در انجام مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه شد.

به گزارش کردپرس، مسعود ستایشی در این بازدید ضمن بررسی میدانی وضعیت دریاچه ارومیه، از وضع موجود ابراز ناراحتی کرد و خواستار ورود ریاست کل دادگستری و دادستان مرکز استان برای بررسی ترک فعل های صورت گرفته در انجام مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه شد.

سخنگوی قوه قضائیه همچنین با بیان اینکه مردم ولی نعمت ما هستند به مسئولین استانی پیشنهاد داد به منظور ایجاد فضای مناسب و ایجاد امکانات رفاهی برای گردشگران و خانواده ها آنها طرحی را در شورای برنامه ریزی استان مطرح و مصوب نمایند تا امکانات مناسب رفاهی برای بازدید کنندگان از دریاچه ارومیه فراهم شود.

رئیس کل دادگستری استان نیز در خصوص پیگیری ترک فعل های انجام شده در مورد اجرای مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: با دستور صادره دادستانی مرکز استان، بازرسی کل از ماه گذشته به موضوع ورود کرده است.

ناصر عتباتی گفت: گزارش مفصل و تکمیلی هم در حوزه ترک فعل ها و هم در حوزه اجرای مصوبات و هم مجموعه هایی که در این امر موثر بودند تهیه شده و موضوع در دست پیگیری و اقدامات قضایی لازم در دست انجام است.

گفتنی است؛ بنا بر گزارش بازرسی ‌کل استان آذربایجان‌غربی از سال ۱۳۹۸ قرار بود سالانه ۶۲۳ میلیون مترمکعب آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه منتقل شود اما به دلیل عدم بهره‌برداری از تونل انتقال آب این امر محقق نشده و تا کنون در ٣ مرحله ۱۴۴۰ میلیارد تومان، ۱۳.۶ میلیون یورو و ۱۷ میلیون دلار به صورت جداگانه تنها به پروژه تونل انتقال آب زاب تخصیص یافته است.

از دیگر سو ستاد احیای دریاچه ارومیه با کارنامه ناموفق از زمان تشکیل تا انحلالش حدود ۶ هزار میلیارد تومان با محاسبه نرخ تسعیر دلار و نرخ تورم، معادل بیش از ١٥ هزار میلیارد تومان را صرف کرد و عاقبت وضعیت دریاچه را به نقطه اول و آغاز بحران بازگرداند.

در واقع دریاچه ارومیه در پنج سال تشکیل ستاد احیا، پس از بارندگی‌های خوب به تراز اکولوژیک 1271.72 و حجم ٤.٦٨ میلیارد متر مکعب آب رسید، همین ثبات موقتی و نسبی دریاچه که از بارش های سال ٩٨ و ٩٩ حاصل شده بود، باعث شد تا رییس جمهور دولت تدبیر و امید وعده جشن احیای دریاچه را اعلام کند! اما وضعیت شکل گرفته، سرابی بیش نبود و خشک شدن دریاچه و از دست رفتن ٩٥ درصد حجم آبی آن در سال ١٤٠١ نشان داد که وعده ها و اقدامات انجام گرفته، تا چه میزان ناکارآمد بوده است؟!

در کردپرس بیشتر بخوانید؛

هزینه های گزاف و پروژه بی حاصل؛ ورود بازرسی کل به طرح انتقال آب دریاچه ارومیه

تحقیق و تفحص از عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه آغاز شد

دریاچه ای که «بازیچه» شد!

کد خبر 37279

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha