به گزارش خبرگزاری کردپرس، فرشاد یاسمی اظهار داشت: در کنار تقویت زیر ساخت های عشایری ایلام برنامه های پژوهشی و مطالعاتی جهت تامین نیازمندی های این قشر انجام شده است.
وی افزود: برند سازی محصولات تولیدی عشایر ایلام از جمله روغن حیوانی و پشم در دستور کار این اداره کل قرار دارد و تاکنون گام های مثبتی در این راستا برداشته شده است.
مدیرکل امور عشایر استان ایلام با اشاره به پیگیری اعتبارات عشایری در حوزه ملی، گفت: اعتبارات ارزش افزوده که قبلا به حساب فرمانداری های ایلام واریز میشد هم اکنون به صورت مستقیم به حساب امور عشایر استان پرداخت می شود.
وی ادامه داد: تجهیز مناطق عشایر نشین ایلام به شبکه های پایدار آبرسانی از سیاست های مهم دولت در سالجاری است و هوشمند سازی و الکترونیک کردن آبرسانی سیار از دیگر موضوعات مهمی است که همواره مورد توجه قرار گرفته است.
یاسمی گفت: در این راستا خانوار های عشایر با داشتن کارت هوشمند از تانکرها آبرسانی، آب مورد نیاز خود را دریافت می کنند. این طرح تا کنون در دو شهرستان مهران و ملکشاهی اجرا شده است.
وی عنوان کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون ۶ هزار تن نهاده یارانه بین عشایر ایلام توزیع و دو هزار تن کاه و کلش نیز ذخیره سازی و در حال توزیع است.
مدیرکل امور عشایر استان ایلام گفت: با توجه به شرایط خشکسالی و با پیگیری های انجام شده در سال جاری تعداد یکصد هزار دام عشایر ایلام جهت چرا مراتع به دو استان مجاور کردستان و کرمانشاه منتقل شده اند.
وی بیان داشت: طی سال گذشته مبلغ ۹ میلیارد تومان تسهیلات زنجیره تولید گوشت قرمز به عشایر ایلام پرداخت شده که ۸۰ درصد این میزان برای تامین علوفه و ۲٠درصد نیز به صورت نقد برای پلاک کوبی و هزینه بیمه ای اختصاص یافته است.
یاسمی بیان داشت: همچنین سال گذشته تعداد ده هزار راس دام سبک مازاد و حذفی خریداری شده است در سالجاری نیز خرید سه هزار دام حذفی و یک هزار ۸٠ بره پرواری بر اساس سیاست گذاری وزارت جهادکشاورزی در دست اقدام است.
وی عنوان کرد: از ابتدای سال ۹۷ تاکنون و با مشارکت شرکت توزیع نیروی برق ایلام دو هزار و ۹۴٠ پنل خورشیدی بین عشایر ایلام توزیع شده است. امسال نیز از محل سفر ریاست جمهوری و با همکاری صندوق کارآفرینی۲۵٠ دستگاه پنل در حال خریداری است.
مدیرکل امور عشایر استان ایلام افزود: صادرات دام از ایلام به کشورهای همسایه در دستور کار قرار دارد.
وی تصریح کرد: پالایش و شناسنامه دار کردن عشایر ایلام بر مبنای هویت گذاری دام ها انجام و ادامه دارد. و در این راستا تاکنون یک میلیون راس دام سبک عشایر ایلام پلاک کوبی شده است.
نظر شما