تاخت و تاز خاموش آنفلوآنزا در ایلام، مدارس کانون تکثیر ویروس / حشمت اله کرمی نژاد

سرویس ایلام - این روزها کسانی که به مراکز درمانی،اورژانس بیمارستانها و درمانگاهها مراجعه می کنند با حجم انبوهی از بیماران افتاده روی تخت های اورژانس ، پشت اتاق های پزشکان یا نشسته در سالن های انتظار با حالت احتضار مواجه می شوند که اغلب بیماری مشترکی دارند، یک بیماری آشنا بنام آنفلوآنزا یا شاید هم ترکیبی از آنفلوآنزا و کرونای فراموش شده و درکمین.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، درصد زیادتر این بیماران هم معمولا قشر دانش آموز کودک و نوجوان هستند که ناله کنان روی تخت های اورژانس یا اتاقهای تزریق افتاده اند .

ابتدای فصل پاییز اگرچه که فصل همه گیری سرماخوردگی یا آنفلوآنزا است اما امسال این بیماری چهره ی دردناک تر و خشن تری از خود نشان داده که بیماران را حداقل یک تا دوهفته مبتلا و زمین گیر کرده و مصیبتی دیگر به مصیبت های زندگی این روزهای مردم استان اضافه کرده است.

اگرچه که ویروس جدید آنفلوآنزا در همه جا قابل تکثیر است اما متأسفانه مدارس یکی از کانون ها و میدان های مهم برای تاخت و تاز و تکثیر این ویروس است. این در حالی است که در بسیاری از مدارس استان ایلام متأسفانه وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی چندان رضایت بخش نیست و استفاده از ماسک هم بخاطر الزام نبودن رعایت آن در مدارس به حداقل رسیده است.

بعنوان کسی که دانش آموز دبیرستانی دارم، فرزندم علی رغم استفاده تمام وقت از ماسک اما بازهم مدت یک هفته است که به این ویروس مبتلا شده است و در این مدت دوبار هم بستری شده است. به گفته خودش وقتی بیشتر افراد کلاس و هم کلاسی هایش از ماسک استفاده نمی کنند یک لحظه غفلت در هنگام آب خوردن یا خوردن خوراکی کافی بوده که وی در شرایطی که بیماران مبتلا به راحتی روی صندلی های کلاس نشسته اند یا همه جای مدرسه رفت و آمد می کنند مانند افراد دیگر در مدرسه اش به این ویروس مبتلا شود.

معاون یکی از دبیرستان های ایلام در پاسخ به این پرسش من که چرا بسیاری از دانش آموزان مدرسه به راحتی بدون استفاده از ماسک در کلاس ها و حیاط مدرسه رفت و آمد می کنند می گوید: تأکید ما به دانش آموزان برای استفاده از ماسک در حد یک تذکر است و اینکه مثلا بخواهیم از ورود دانش آموزان بدون ماسک به مدرسه یا سرکلاس ها جلوگیری کنیم باید اداره کل در قالب دستور و بخشنامه این موارد را به مدارس اعلام کند و تاکنون بخشنامه ای مبنی بر ضرورت و اجبار استفاده از ماسک به مدارس ارسال نکرده است و ادامه می دهد: شما اگه لازم میدانید از مدیریت آموزش و پرورش بخواهید که مدارس را به استفاده از ماسک ملزم کند.

از آن جایی که مدارس یکی از کانون های مهم برای تکثیر و پراکنده کردن بیماری های ویروسی و از جمله ویروس آنفلوآنزا یا حتی کرونا هستند در شرایطی که به گفته مدیران آموزش و پرورش، امکان تعطیلی دوباره مدارس وجود ندارد، لازم است در مدارس تدابیر مناسب و سخت گیرانه برای پیشگیری از بیماری های ویروسی و پراکندگی پذیر و یا حداقل برای جلوگیری از تکثیر بیشتر آن در نظر گرفته شود.

در حالی که دانش اموزان اغلب این بیماری را از مدارس و از هم کلاسی ها و هم مدرسه ای های خود به خانه می برند و گاها دیگر افراد خانواده خود را هم در خانمه مبتلا می کنند در بیرون از مدارس و در مراکز درمانی استان هم یکی از مشکلاتی که وجود دارد کمبور برخی داروهای ضروری برای کنترل این بیماری ویروسی است که به شدت در جامعه و بین مردم در حال تکثیر است.

نادری یکی از پزشکان ایلامی که شمار زیادی از بیماران مبتلا که همراهانشان زیر بغل هایشان را گرفته اند و پشت اتاق وی در نوبت ویزیت هستند مواردی همچون بیحالی،بدن درد، کوفتگی، سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، سرفه، گلودرد شدید، آب ریزش بینی و موارد دیگر را از مشخصه های بیماران مبتلا به ویروس آنفلوآنزا عنوان می کند. علائمی که دقیقا همانند ویروس کرونا است و شاید هم این بیماری نوعی دیگر از کرونای فراموش شده باشد که مردم از آن غفلت کرده اند.

این پزشک می گوید: بیماران مبتلا به آنفلوآنزای جدید علاوه بر استفاده از داروهایی که پزشکان برایشان تجویز می کنند لازم است مراقبت های لازم دیگری از جمله استراحت در منزل و در اتاق های مجزا برای مبتلا نشدن دیگر افراد خانواده، استفاده از دم نوش ها و نوشیدنی های گرم،استفاده از انواع سوپ های گرم، استفاده از میوه ها و ویتامین ها و قرار نگرفتن در مقابل باد و سرما را به عمل آورند تا دوران گرفتاری و ابتلای آنها به این بیماری به حداقل برسد.

کد خبر 39026

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha