به گزارش کرد پرس، صابر صلواتی گفت: دامپزشکی کردستان در همین زمینه ۷۲۱ پیامک برای صاحبان مرغداری های استان ارسال کرده و از آنها خواسته است جوجه را از مزارعی تهیه کنند که دو بار واکسن بیماری آنگارا را تزریق کرده اند.
وی افزود: آنگارا یک بیماری نوظهور در کشور است که در صورت شیوع، آمار بالایی از ابتلا و تلفات داشته و به سرعت منتشر می شود و سال گذشته ۶ کانون این بیماری در استان شناسایی و با آن مقابله شد.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور دامپزشکی کردستان با بیان اینکه این بیماری در جوجه های گوشتی 3 تا 5 هفته شیوع پیدا می کند، اظهار کرد: بیماری آنگارا واکسن و درمان خاصی ندارد و تنها باید مرغداران اصول امنیت زیستی از جمله خودداری از تهیه جوجه از منابع نامطمئن، عدم جوجه ریزی اضافه بر ظرفیت سالن ها، واکسیناسیون مرغ مادر، رعایت دقیق ضوابط امنیت زیستی و کنترل ترددها، ممنوعیت زنده فروشی مرغ در پایان دوره، جلوگیری از ورود پرندگان آزاد پرواز به سالن و گزارش سریع موارد مشکوک در تلفات به منظور پیشگیری از وقوع بیماری به شبکه های دامپزشکی را حتما و با دقت رعایت کنند.
صلواتی با بیان اینکه این بیماری و ویروس نسبت به شرایط محیطی مقاوم است، ادامه داد: این بیماری در صورت نادیده گرفتن اصول بهداشتی و قرنطینگی، تلفات بالایی را به همراه دارد.
وی یادآور شد: این ویروس نسبت به شرایط محیطی مقاوم بوده و قابلیت ماندگاری برای دورههای بعدی جوجه ریزی را نیز دارد و چون درمان موثری برای این بیماری وجود ندارد لذا رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی از اهمیت فراوانی برخوردار است.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور دامپزشکی کردستان بیان کرد: این بیماری مختص طیور است و نگرانی از حوزه بهداشت عمومی و انتقال آن به انسان وجود ندارد.
نظر شما