به گزارش کردپرس، محمدصادق معتمدیان در یک گفت و گوی خبری با اشاره به آخرین آمار اعلام شده از وضعیت دریاچه ارومیه گفت: تراز دریاچه برابر با 1270.10 متر ،حجم آب یک میلیارد و 170 میلیون متر مکعب و مساحت آن نیز 870 کیلومتر مربع است.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه افزود: وضعیت موجود در مقایسه با کمترین سطح تراز دریاچه ارومیه در سال 1393 که تراز آن 1270.04 و حجم آب 730 میلیون مترمکعب و مساحت نیز 700 کیلومترمربع بوده روبه بهبود است.
او ادامه داد: در 12 روز اخیر 32 میلیمتر بارندگی داشتیم که منجر به افزایش 170 میلیون مترمکعبی حجم آب ورودی به دریاچه ارومیه شده است. همچنین بر اساس تصمیمات ستاد استانی 20 میلیون مترمکعب از سد سیلوه رها سازی آب صورت گرفت و این وضعیت تا پایان سال ادامه دارد.
معتمدیان مسدودسازی سردهنه ها و همه آبگیرهای مروبط به رودخانه های منتهی به دریاچه ارومیه را از دیگر اقدامات برای بهبود وضعیت دریاچه ارومیه دانست و گفت: بر اساس تصمیمات کارگروه استانی از ابتدای آذر سردهنه ها و همه آبگیرهایی که مربوط به رودخانه های منتهی به دریاچه ارومیه هستند مسدود شدند.
او اظهار کرد: بعد از سفر رییس جهمور به آذربایجان غربی و بازدید وزیر نیرو از تونل کانی سیب به عنوان مهمترین پروژه سخت افزاری نجات دریاچه ارومیه پیشرفت خوبی صورت گرفت. بالغ بر 500 میلیارد تومان اعتبار برای پروژه های مختلف تخصیص یافته و امیدواریم تا قبل از پایان سال شاهد آب اندازی در تونل کانی سیب باشیم تا بخشی از آب مورد نیاز دریاچه را تامین کنیم.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه در سفر اخیر رئیس جمهور 150 میلیارد تومان برای تکمیل سد چپرآباد تخصیص یافت گفت: مراحل انتخاب پیمانکار پروژه و فرآیندهای اداری این پروژه در حال اجراست و پیش بینی می شود با اتمام این سد تا پایان سالجاری 45 میلیون متر مکعب آب به سمت دریاچه راه سازی شود.
معتمدیان با اشاره به نگاه ویژه دولت به نجات دریاچه ارومیه و سرعتی که در اجرای پروژه ها انجام گرفته، پیش بینی کرد تا پایان امسال پروژه های نیمه تمام سخت افزاری تکمیل و به بهره برداری برسند.
او تاکید کرد: تصفیه خانه فاضلاب ارومیه نیز با ظرفیت 51 میلیون متر مکعب در سال با پیشرفت فیزیکی 95 درصد در حال اجـراء است و در مصوبات سفر رئیس جمهور جهت اتمام طرح مذکور، 400 میلیارد ریال برای تصفیه خانه و 450 میلیارد ریال نیز برای خط انتقال پساب به دریاچه ارومیه تخصیص داده شده و امیدواریم تا پایان سال جاری شاهد بهره برداری از این پروژه مهم باشیم.
به گزارش کردپرس، با طرح انتقال آب زاب به دریاچه ارومیه قرار است سالانه بیش از ۶۵۰ میلیون متر مکعب آب را وارد پیکره دریاچه شود اما در واقع پروژه های انتقال آب موجود تاثیر چندانی در احیا ندارند، چرا که دریاچه برای رسیدن به تراز اکولوژیک ١٥ میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد و باید سالانه ٣.٤ میلیارد متر مکعب حق آبه به دریاچه ارومیه اختصاص یابد.
در کردپرس بیشتر بخوانید؛
سالانه باید ٣.٤ میلیارد متر مکعب حق آبه به دریاچه ارومیه اختصاص یابد
تیر آخر مسئولان برای احیای دریاچه ارومیه ترک خورد!
نظر شما