به گزارش خبرنگار کردپرس، با آغاز دی ماه نزدیک به ۸۰۰ هزار تن سیب کشاورزان تنها در سردخانه های آذربایجان غربی باقی مانده بود و فقط ۲۰ درصد آن فروش رفته بود در حالی که باید بیش از نصف آن تا شب چله تخلیه و فروخته می شد!
6 بهمن ماه، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی ذخایر سیب در سردخانههای استان را 550 هزار تن برآورد کرد و گفت: این در حالی است که خرید شب عید میوه سیب 13 هزار تن پیش بینی شده و سهم استان در این میان 10 هزار تن است.
اما امروز 13 بهمن ماه رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در یک نشست خبری اعلام کرد: در حال حاضر ۶۵۰ هزار تن سیب در سردخانههای انباشته شده، کشاورزان استان منتظر ساز و کارها برای عرضه هستند تا وزارت صمت به عنوان مسئول تجارت خارجی این مشکل را برطرف کند.
رسول جلیلی، افزود: وزیر جهاد، استاندار آذربایجان غربی، نمایندگان مردم و همه مسئولان استانی به صورت جدی پیگیر موضوع هستند اما متاسفانه تاکنون از سوی وزارت صمت به نتیجه نرسیده است!
اختلاف در میزان سیب انباشت شده از سوی مسئولان استانی آذربایجان غربی اولین بار نیست که اتفاق می افتد و سیب های قطب سیب ایران هر سال با داستان تکراری انباشت چند ماهه در سردخانه ها روبه رو می شوند.
پیشتر نیز معاون استاندار آذربایجان غربی از خروج بسیار کم سیب از استان انتقاد کرده و خواستار تسریع صادرات سیب استان شده بود. به گفته صادقی؛ کاهش نرخ ارز در صادرات و درآمد تولیدکنندگان و تاجران تأثیر منفی دارد، بنابراین مسئولان و دستگاههای مرتبط با موضوع سیب توان خود را برای برطرف کردن مشکلات صادرات به کار گیرند.
امروز هم نائب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس بیان کرد: تا کنون مجوز صادرات سیب در قبال واردات موز ابلاغ نشده و شاهد افزایش قیمت موز در بازار هستیم.
محمودزاده با اشاره به اینکه سیب زیادی در سردخانههای کشور مانده است، ادامه داد: دولت توجهی به افزایش صادرات محصولات غیرنفتی و کشاورزی ندارد و با توجه به اینکه صدور مجوز صادرات سیب در قبال واردات موز درآمدهای تعرفهای دولت را کاهش میدهد و به همین دلیل نیز مجوز آن تا کنون صادر نشده است.
هر چند شب گذشته معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، دستور پرداخت ۷۹۰ میلیارد ریال یارانه و مشوق صادراتی سیب درختی استان آذربایجان غربی را صادر کرد، اما صادرات این محصول هر ساله استانی تلخ را پشت سر می گذراند تا در نهایت به بازارهای هدف برسد.
هم اکنون بسیاری از صادرکنندگان محصولات کشاورزی به ویژه سیب در سازمان امور مالیاتی و هم در بانک مرکزی در لیست سیاه قرار گرفته اند به بهانه اینکه ارز صادراتی را به کشور باز نگردانده اند. درصورتی که به صادرکنندگان بانکی معرفی نشده تا بتوانند ارز حاصل از صادرات را از طریق آن موسسه مالی به کشور بازگرداند!
به گزارش کردپرس، آذربایجان غربی قطب تولید سیب ایران است و از باغهای این استان حدود یک میلیون تن سیب برداشت می شود و این میزان سیب، رتبه نخست تولید این محصول را در کشور به خود اختصاص داده است . در واقع این مقدار سیب تولید شده در آذربایجان غربی معادل یک سوم سیب تولید شده در کشور است که در نبود صنایع بسته بندی مناسب به صورت فله ایی صادر می شود و هر ساله مشکلات فراوانی در راه صادرات این محصول وجود دارد و تا روزهای پایانی سال صدها تن در سردخانه ها به دلیل نبود بازار هدف یخ می زنند، تا شاید خریداری پیدا کنند/.
در کردپرس بیشتر بخوانید؛
روزشمار دلهره آور سیب صادراتی آذربایجان غربی در مدار بی تدبیری!
نظر شما