ناصر صدفی با اعلام این مطلب به کردپرس اظهار کرد: طبق این طرح قرار است نمای ظاهری حجرههای کاروانسرا احیا و در ورودی آن ساماندهی شود، همچنین با کاشت درختان، نسبت به زیباسازی ظاهری آن اقدام میشود و محوطهسازی و اجرای سنگفرش نیز از دیگر اقدامات در دست اجراست.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مهاباد افزود: در این کاروانسرا سه دهنه مغازه متعلق به شهرداری وجود دارد که قرار است پس از احیا با کاربری نمایشگاه و محل فروش تولیدات صنایعدستی مورد استفاده قرار بگیرد.
او گفت: هزینه احیا و مرمت کاروانسرای سیمون مهاباد توسط شهرداری تامین میشود و اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مهاباد وظیفه نظارت بر پروژه را به دارد.
صدفی تصریح کرد: کاروانسرای سیمون در اواخر حکومت صفویه ساخته شده و در مسیر عبور کاروانهای مسیر جاده ابریشم قرار داشته است.
در همین خصوص رییس شورای شهر مهاباد نیز به خبرنگار کردپرس گفت: امسال ٥٠٠ میلیون تومان اعتبار برای مرمت آثار تاریخی در بافت شهری در نظر گرفته شد که تاکنون حوضخانه رستم بیگ مرمت و بازسازی شده و در مرحله بعدی کاروان سرای سیمون قرار دارد.
آرش شهابی افزود: طرح مرمت و بازسازی کاروان سرا تهیه شده و اکنون قصد هماهنگی با مالکین و اجرای طرح و بازسازی جداره ها در دستور کار شورا و شهرداری است.
به گزارش کردپرس، کاروانسرای «سیمون» از بناهای تاریخی متعلق به دوره صفوی در مهاباد و تداعی کننده تجارت و مامن بازرگانان در مسیر جاده ابریشم در این شهر است.
جاده ابریشم به عنوان بزرگترین شبکه بازرگانی دنیا از مجموعه راه های به هم پیوسته ایی تشکیل شده بود که در گذشته با اهداف تجاری بخش های مختلف آسیا را به هم مرتبط می کرد و همه آنها را به شمال آفریقا و اروپا پیوند می داد. در مسیرجاده ابریشم برای تامین امنیت و رفاه بازرگانان، کاروانسراهای متعددی ایجاد شده بود که می توان به کاروانسرای «سیمون» درمهاباد اشاره کرد.
کاروانسرایی که به امر "بوداق سلطان" حاکم وقت مهاباد ساخته شد و از آنجایی که این کاروانسرا متعلق به شخصی به نام "سیمون" بود، از آن زمان تا کنون نیز به همین اسم، نامیده می شود.
متاسفانه در سال های اخیر، بنای این کاروانسرای تاریخی به مرور زمان تغییر یافته و براساس مشاغلی که بعدا درآن ایجاد شده شکل وفرمش کاملا عوض شده است و اکنون از کاروانسرای تاریخی سیمون، تنها خرابه ایی باقی مانده است.
در حال حاضر ٣ دانگ از مالکیت کاروانسرای سیمون در اختیار شهرداری، ٣ دانگ دیگر آن در مالکیت دو خانواده در مهاباد و نجاری قرار دارد که در آنجا مشغول بکار است.
در کردپرس بیشتر بخوانید؛
كاروانسرای «سیمون» فراموش شده ایی از مسیر جاده ابریشم در مهاباد!
نظر شما