به گزارش کردپرس، مظلوم عبدی (کوبانی) فرمانده کرد نیروهای سوریه دموکراتیک در مصاحبه با نشریه آمریکایی المانیتور به تشریح وضعیت کردهای سوریه، حملات و تهدیدات ترکیه و نقش روسیه و آمریکا در تعاملات میان کردهای سوریه و دولت ترکیه پرداخت.
تهدید ترکیه به انجام عملیات نظامی در منطقه تحت کنترل کردهای سوریه
مظلوم عبدی(کوبانی) درباره احتمال حمله نظامی ترکیه به مناطق تحت کنترل کردهای سوریه گفت: ما تهدیدهای ترکیه را جدی می گیریم. ما انتظار حمله ترکیه در ماه فوریه جاری را داریم. ممکن است شهر کوبانی هدف این حمله باشد زیرا نماد کردها در سراسر جهان محسوب می شود. ترکیه در آستانه انتخابات قرار دارد و ما آگاه هستیم که رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه می خواهد حمایت ناسیونالیستها را همراه خود داشته باشد و به نظر می رسد که او باور دارد حمله به مناطق تحت کنترل کردهای سوریه یا روژاوا او را به این مقصود می رساند.
او درباره این که اردوغان کردهای سوریه را بخشی از تهدید امنیت ملی ترکیه می داند گفت: بگذارید چند نکته را روشن کنم. ترکیه این بهانه ها را در گذشته برای انجام چند عملیات نظامی ما به کار گرفته است. اولا، ما هیچ گونه تهدیدی علیه ترکیه، مردم این کشور، مرزها و امنیت ملی آن نیستیم. من بارها تاکید کرده ام که ما کردهای سوریه، اداره خودگردان کردی و نیروهای سوریه دموکراتیک می خواهیم رابطه صلح جویانه ای با ترکیه داشته باشیم. ما از زمان آغاز جنگ در سوریه هیچ گونه حمله ای از درون مرزهای رویه به داخل ترکیه انجام نداده ایم. ما فقط از حق دفاع از خود، آنهم در درون مرزهای رسوریه استفاده کرده ایم. ما نگاه خصمانه ای نسبت به ترکیه نداریم؛ نه در گذشته و نه در آینده.
فرمانده نیروهای سوریه دموکرات درباره برخی همکاریها میان ترکیه و کردهای سوریه و دیدار برخی رهبران کرد سوریه با مقامات ترکیه در گذشته گفت: ما ملاقات هایی با مقامات ترکیه درباره مسائل سیاسی و نظامی داشتیم. اما وقتی دولت ترکیه تصمیم گرفت به روند صلح با عبدالله اوجالان، پ.ک.ک، حزب دموکراتیک خلقهای ترکیه یا HDP خاتمه داده و در سال 2015 به تقابل با پ.ک.ک اقدام کرد، نگاه خصمانه ای نیز نسبت به ما پیدا کرد و اقدام به حمله به جرابلس، عفرین و سپس به گری سیپی و سری کانی در سال 2019 کرد. بنابراین، اجازه دهید توضیح دهم که ما پ.ک.ک نیستیم. ما هیچ ارتباط ریشه ای با پ.ک.ک نداریم و این اتهامات را رد می کنیم.
مظلوم کوبانی در توضیح ارتباط برخی فرماندهان کرد سوریه با پ.ک.ک در گذشته افزود: اکنون حدود 12 سال از آغاز خیزش در سوریه گذشته است ما برای ایجاد سیستم مدیریت کثرت گرا در شمال سوریه، تقسیم قدرت با اعراب، مسیحیان و دیگر اقلیت های مذهبی و قومی با هدف ایجاد مدلی برای تمام سوریه تلاش کرده ایم. من یکی از شهروندان کرد سوریه هستم. آینده من در این کشور است. مطمئنا پ.ک.ک در جنگ ما علیه داعش به ما کمک کرد. اما امروز پ.ک.ک در اداره خودگردان ما نقشی ندارد. ما آنطور که ترکیه اتهام می زند شاخه ای از پ.ک.ک نیستیم. ما موجودیت جداگانه ای هستیم. درست است که عبدالله اوجالان، رهبر پ.ک.ک برای ما در روژاوا، مناطق کردنشین سوریه و دیگر کردها نیز نماد محسوب می شود اما ما برنامه ای برای سایر مناطق کردنشین چه در ترکیه یا عراق و یا هر منطقه دیگری نداریم. ما به مسائل سوریه و آینده این کشور و مروم آن می پردازیم. ما نمی خواهیم قربانی ناتوانی ترکیه در حل مسئله کردهای این کشور باشیم. ما قبلا سختی کشیده ایم و نمی پذیریم همواره به ما حمله شود. همان طور که می دانید ترکیه زیرساختها، نیروگاهها، تاسیسات نفتی و غیره را هدف قرار داده و صدمات زیادی وارد کرده است. این نوع حملات جدید با هدف نابودی اداره خودگردان صورت می گیرد. ترکیه باید به تنبیه کردن مردم ما و دیگر کردها در خارج از مرزهای خودآنهم به دلیل شکست در حل مسئله کردها از طریق راههای مسالمت آمیز پایان دهد.
کوبانی درباره دخالت آمریکا به عنوان متحد کردهای سوریه گفت: دولت آمریکا نشان داد که مخالف هر گونه عملیات نظامی ترکیه در سوریه است اما ترکیه بر تهدید خود علیه ما اصرار دارد و این به معنی ناکافی بودن تلاش های آمریکاست.
فرمانده نیروهای SDF درباره ادامه حضور نیروهای آمریکا در مناطق کردنسین سوریه، حداقل در دوران جو بایدن گفت: بله امیدوار هستیم اما همه طرفها باید توجه داشته باشند که ما خواهان صلح هستیم اما اگر هدف حمله قرار گیریم با تمام توان مبارزه خواهیم کرد. ما مصمم به مقاومت تا انتها هستیم. این بار مانند زمان حمله ترکیه به عفرین یا سری کانی نیست. این به بدان معنی است که عملیات های ما علیه داعش متوقف خواهد شد.
مظلوم کوبانی دست داشتن کردهای سوریه در انفجار استانبول و یا کشته شدن سربازان ترکیه در داخل خاک سوریه را رد کرد.
او تلاش های اخیر ترکیه برای خروج نیروهای آمریکا از مناطق تحت کنترل کردهای سوریه و یا تلاش برای آشتی آنکارا و دمشق را اقدامی در راستای ایجاد ائتلاف علیه کردهای سوریه و گسترش توافق نامه آدانا دانست.
مظلوم کوبانی چنین اقداماتی را در راستای ابزاری برای موفقیت اردوغان در انتخابات دانست اما تاکید کرد که «مسئله کردها از طریق نظامی حل نمی شود و تنها از طریق مسالمت آمیز و گفتگو قابل حل شدن است. وقتی ترکیه در حال مذاکره با پ.ک.ک بود روی کردهای سوریه نیز تاثیر مثبتی داشت و اکنون که روند صلح نابود شده وضعیت در اینجا نیز بر عکس شده است.»
او درباره نقش روسیه در ارتباط با کردها، ترکیه و دولت مرکزی سوریه گفت: روسیه تلاش می کند بحران در سوریه با گرد هم آوردن سوریه و ترکیه دور یک میز حل کند. اما من اعتقاد ندارم که چنین تلاش هایی موفقیت آمیز باشد. دولت دمشق بر سر خواسته هایش سازش نخواهد کردکه مهم ترین آن خروج نیروهای ترکیه از خاک سوریه و پایان دادن به حمایت از نیروهای اپوزیسیون سوریه است. همچنین دمشق به خواسته ترکیه برای در هم شکست اداره خودگردان تن نمی دهد زیرا نه ابزار این کار را دارد و نه موقعیت برای اجرای چنین برنامه ای مناسب است.
نظر شما