به گزارش کردپرس، از خانه ملت؛ عادل نجف زاده در بیان اقدامات انجام شده برای زلزلهزدگان در حوزه انتخابیهاش، گفت: با توجه به وقوع زلزله هایی در 3 سال اخیر در این منطقه که منجر به فعالیت گسلهای منطقهای شده است در سال 98 گسل شمال غرب خوی را داشتیم با 5/7 ریشتر و بخش قطور که حداقل حدود 30 روستا را تحت تاثیر قرار داد و 5 هزار واحد مسکونی فروریخت که تاکنون این 5 هزار واحد مسکونی ساخته شده و به مردم تحویل داده شده است.
ضرورت هماندیشی با کشورهای همسایه برای بررسی علل بروز زلزلههای متعدد در خوی
او ادامه داد: 13 مهرماه سال جاری نیز گسل شرق خوی یا خوی-چالدران با 5/6 ریشتر فعال شد و حدود 1500 واحد مسکونی را تحت تاثیر قرار داد و چند روز قبل نیز فعالیت گسل وار را در غرب خوی داشتیم.
نماینده مجلس تصریح کرد: فعالیت این گسلها نشان دهنده این است که منطقه از استعداد لرزهخیزی بسیار بالایی برخوردار است و اولین اقدامی که باید انجام شود این است که تیمی بسیار مجرب از متخصصان سازمان زمین شناسی کشور و سازمانهای زمینشناسی حاشیه این منطقه اعم از ترکیه، عراق، ارمنستان و آذربایجان با برگزاری همایش علمی بزرگ منطقهای زیر نظر نهادهای ذیربط به بررسی دقیق و کارشناسی علل فعالیت گسلهای این منطقه با نگاهی به آینده برای آمادگی در این حوزه بپردازند.
نجفزاده بیان کرد: در زمان وقوع تمام این زلزلهها نهادهای مربوطه همچون هلال احمر حضور بسیار جدی داشتند، همچنین بنیاد مسکن اقدامات مطلوبی انجام داده است، از سوی دیگر استانداری با مدیریت بحران و مسئولان حوزه مدیریت بحران در وزارت کشور، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آقای نیکزاد از بنیاد مسکن نیز در این منطقه حضور پیدا کرده و به بازدید میدانی از روند ارائه خدمات به زلزلهزدگان و برآورد خسارات پرداختند.
او افزود: برآیند این حضور مسئولان مربوطه کاهش آلام و التیام مردم است اما ما هنوز در حوزه مدیریت عالی رتبه بحران بخصوص در زمان وقوع زلزله در این منطقه آمادگی لازم را نداریم.
فعال شدن گسلهای منطقه/ ضرورت مقاومسازی سازههای روستاهای
نجفزاده اظهار کرد: استان آذربایجان غربی برغم قرارگیری در مسیر گسلهای بسیار کما اینکه در مسیر آناتولی-تبریزخوی-ارومیه شاهد وقوع زلزلههای بسیاری در طول تاریخ بودهایم متاسفانه فاقد هلیکوپتر و پد آن است که برای یک استان مرزی با میزان لرزهخیزی بالا مطلوب نیست بنابراین از مسئولان مربوطه تقاضا داریم یک فروند هلیکوپتر در اختیار شهر خوی قرار دهند تا بتوانیم قدرت مانور خود در مناطق زلزلهزده را افزایش دهیم.
نماینده مجلس یازدهم، ادامه داد: دولت باید به دلیل فعال شدن گسلهای این منطقه نسبت به مقاومسازی سازههای روستاهایی که در فواصل 50 کیلومتری این منطقه قرار دارند، اقدام کند چرا این سازهها از بُعد شاخص مقاومسازی در سطح بسیار پایینی قرار دارند که میطلبد بنیاد مسکن به این حوزه ورود جدی داشته باشد.
او افزود: با توجه به اینکه در آذربایجان شاهد سرمای زودرس به ویژه در مناطق کوهستانی و روستاها بودیم و از طرفی هم در وسط زمستان قرار داریم قطعا برپایی چادر وضعیت اسکان مطلوبی برای مردم نیست و باید کانکس داشته باشیم، از سوی دیگر نیازمند ایجاد یک پایگاه بزرگ منطقهای برای استقرار در خوی هستیم که در موقعیت خطر از امکانات آن بهرهمند شویم.
عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: بنده در صحن مجلس پیرامون این موضوع با رییس جمهور صحبت کردم و ایشان فرمودند که دستورات لازم را برای تامین کانکس مورد نیاز مردم زلزلهزده این منطقه خواهند داد./
نظر شما